foto

Lil' Romeo

  • nar. 19.8.1989 (30 let)
    New Orleans, Louisiana, USA

Biografie

Lil´ Romeo je pravým jménem Percy Romeo Miller III. je synem Sonjy Miller a Percyho Romea Millera II. známějšího jako Master P. Má dva bratry a tři sestry. Od jeho narození bylo jasné, že má rap v krvi. Od mládí vystupoval v mnoha albech Master P., ten si však ani nepomyslel, že by z něho mohl být opravdový raper. Ve čtyřech letech začíná psát svoje první rytmy a rýmy. Když si jeho strýcové (C-Murder & Silkk the Shocker) všimli jaký má Lil´ talent, začali s ním trávit čas v otcově nahrávacím studiu.

V osmi letech se Lil´ stal účastníkem autonehody, při které tragicky zahynul jeho bratranec Lance. Byl to pro něj otřesný zážitek, a proto první písničku svého prvního alba "Lil´ Romeo" nazval "Take My Pain Away" a věnoval jí památce zesnulého Lance. Toto album vyšlo 3. července 2001 a hit z tohoto alba "My Baby" obsadil první místo v hitparádě po celých deset týdnů. Za tento hit získal Lil´ celkem 3 ocenění: Rapový singl roku 2001, Osobnost rapu roku 2001 a Nejprodávanější RnB/ Hip-Hop singl roku 2002. Romeo také vyhrál Nickelodeon´s Kid´s Choice Award v roce 2002.

Písní "We Can Make it Right" poukázal na události 11. září, kdy teroristé zaútočili na World Trade Center, když byl Lil´ pouhé dva bloky od této nešťastné události. Tato písneň se objevila na jeho druhém albu "Game Time", které se na pultech objevilo v prosinci 2002. V hitu "True Love" se po jeho boku objevila dokonce i Solange (mladší sestra Beyoncé).

Lil´ Romeo si také zahrál ve filmech. Jeho hereckou prvotinou se stal film VELKÉ PRŮŠVIHY MAXE KYBLÍKA. Ve filmu HONEY si zahrál téměř hlavní postavu Bennyho, kde se pro něj útěkem z ulice, drog a vězení stal tanec. Jeho dalšími filmy jsou STILL BOUT IT, UNCLE P nebo DOWN AND DISTANCE.

Romeo studoval na univerzitě v St. Luke´s Episcopal se samými jedničkami. Na univerzitě hrál také basketbal a jeho snem je hrát v NBA. Jeho jmění je odhadováno na 60 milionů dolarů. Má vlastní dům v Texasu, dvě auta (Hummera a Mercedes-Benz) a vlastní též svou oděvní značku P. Miller Shorties.

LucieAngelika "Angie91" T.

Herecká filmografie

Filmy

2019 I Got the Hook Up 2
2018 Adolescence
Fright Fest
Never Heard
2017 Dead Trigger
Destruction: Los Angeles
King of the South
2016 Game Day
Jarhead 3: The Siege (TV film)
Little Dead Rotting Hood
2015 A Girl Like Grace
A Royal Family Holiday (TV film)
Brotherly Love
I Think My Babysitter's an Alien
Royal Family Christmas (TV film)
Shaker Pointe
2014 Could This Be Love
2013 Frat Brothers
Frog Kingdom
The Love Letter (TV film)
2012 Tajný agent v sukni
2011 Velký skok
2010 Down and Distance
2007 Uncle P
2006 Don't Be Scared
2004 Still 'Bout It
2003 Honey
2001 Velké průšvihy Maxe Kyblíka

TV seriály

2018 Vzhůru ke hvězdám (TV seriál)
The Good, the Bad and the Crazy (S02E10)
Look Who's Stalking (S02E08)
The Kids Aren't All Right (S02E04)
další epizody (4)
2016 Growing Up Hip Hop (TV seriál)
Empire (TV seriál)
Chimes at Midnight (S03E06)
One Before Another (S03E05)
What Remains Is Bestial (S03E03)
2014 Survivor's Remorse (TV seriál)
2012 Jak být za hvězdu (TV seriál)
2011 Charlieho andílci (TV seriál)
Mstitel Cape (TV seriál)
Psychologie mezi řádky (TV seriál)
Single Ladies (TV seriál)
2010 Obhájci (TV seriál)
Nevada v. Killa Diz (E08)
2003 All Grown Up (TV seriál)
Romeo! (TV seriál)
2001 One on One (TV seriál)
Raising Dad (TV seriál)
2000 Oh Drama! (TV seriál)
The Brothers Garcia (TV seriál)

Dokumentární

2001 Making of 'Jimmy Neutron', The (TV film)

Hudební videoklipy

2010 Sean Kingston Ft. Justin Bieber: Eenie Meenie (hudební videoklip)
2003 Luther Vandross - Dance With My Father (hudební videoklip)
2002 Hilary Duff & Lil' Romeo - Tell Me A Story (About The Night Before) (hudební videoklip)
Lil Romeo & Solange Knowles - True Love (hudební videoklip)
2001 Lil Romeo ft. Nick Cannon, 3LW - Parents Just Don’t Understand (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 King of the South

Host

TV pořady

2018 Ex na pláži US (TV pořad)
2017 Daily Pop (TV pořad)
Výzva: Šampioni versus hvězdy (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2003 Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)