foto

David Laňka

  • nar. 1974
    Nové Strašecí, Československo

Biografie

David Laňka studoval po tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Od šestnácti let přispívá svými články, filmovými a hudebními recenzemi do tisku. Kromě redakční a publicistické práce se od roku 2000 věnuje knižní tvorbě: napsal několik hereckých portrétů, ale především dětských knih (např. Dobrodružství Billa Madlafouska, Vítejte v Pekle!, Barunka a malovaný svět, O Ježíškovi), které se staly bestsellery. Ve filmové tvorbě se věnuje videoklipům, dokumentárním a hraným snímkům.

David Laňka

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Poslouchej
Ve skříni
2018 Svědomí
2017 Datová Lhota
Výkřik
2014 Modelky s.r.o.
2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky

TV seriály

2020 Datová Lhota (TV seriál)

TV pořady

2020 Jak to lítá na letišti (TV pořad)
2017 Do krajek (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Poslouchej
Ve skříni
2018 Svědomí
2017 Výkřik
2014 Modelky s.r.o.

TV pořady

2020 Jak to lítá na letišti (TV pořad)
2017 Do krajek (TV pořad)
2014 Šance Dětem (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky

TV seriály

2014 Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
2013 Stopy života (TV seriál)
Dívčí sen (S01E01)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Poslouchej
Ve skříni
2018 Poprvé a naposled
Svědomí

TV pořady

2020 Jak to lítá na letišti (TV pořad)

Fanoušci tvůrce