foto

Laura Carmichael

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laura Elizabeth Carmichael se narodila v roce 1986 v Southamptonu v Hampshire ve Velké Británii. Je to britská herečka známá především díky roli Lady Edith v britském televizním seriálu Downton Abbey či díky filmu Jeden musí z kola ven (v originále Tinker Tailor Soldier Spy).

Laura se narodila Andymu a Sarah Carmichael. Její otec je softwarový specialista a její matka pracuje jako rentgenoložka. Lauřin pradědeček Norman Blackburn byl válečný pilot. Vzdělávala se v Shirley Junior School, The Mountbatten School a Peter Symonds College Bristol. Začínala jako recepční v ordinaci lékaře. Také absolovala Bristol Old Vic Theatre School.

Jak už bylo řečeno, do povědomí televizních diváků se dostala hlavně díky seriálu Panství Downton. Laura se však věnuje (věnovala) i divadlu. V roce 2012 hrála v divadle na West End v Čechovově hře Strýček Váňa. Je také hostující členkou The Fitzrovia Radio Hour, které uvádí divadelní hry ve stylu 40. let 20. století. V roce 2014 se objeví ve filmu Madame Bovary.

CandisWatchs

Herecká filmografie

Filmy

2019 Panství Downton
2017 Muž v oranžové košili (TV film)
2016 Spojené království
2015 Dokud nás smrt nerozdělí
2014 Paní Bovaryová
2011 Jeden musí z kola ven

TV seriály

2016 Marcella (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
Episode 2 (S01E02)
2015 Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)

Dokumentární

2014 Život v časech "Panství Downton" (TV film)
2011 Panství Downton: Pohled do zákulisí (TV film)

TV pořady

1997 The View (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace