Reklama

Reklama

Paní Bovaryová

  • Německo Madame Bovary (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá a naivní Ema touží po vzrušujícím životě a velké lásce, kterou poznala jen na stránkách milostných románů, které četla v klášteře, kde byla vychovávána. Když ji otec provdá za venkovského doktora Karla Bovaryho, vstupuje Ema do manželství plná ideálů. Manželský stereotyp je pro ni velkým zklamáním, a to i přes nesmírnou péči jejího milujícího manžela. Ema začne hledat naplnění svých romantických představ v náručí jiných mužů, avšak štěstí pořád nenachází. (A-Company CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (46)

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru, film vyťažil z pomerne nezaujímavého námetu maximum, minimálne po formálnej stránke. Dobová atmosféra bola fajn a Mia Wasikowska sa snažila ako najlepšie vedela. Na druhú stranu ale pozerať sa takmer dve hodiny na totálne znudenú vidiecku paničku nebolo žiadne terno. Snímok je preto nasiaknutý výraznou pachuťou nudy, hlavne keď uvážime pomalé tempo väčšiny scén. Na druhú stranu ale chápem, že tu určitú zasnenosť hlavnej hrdinky bolo treba. Lepší priemer. 65/100 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Miluji Ezru Millera a zejména miluji Miu Wasikowskou, ale on není moc přesvědčivý herec a ona vůbec není vhodná do role Emmy Bovary. Možná jsem příliš zblblá tím, že si ji velmi citelně pamatuji v roli rozumné, střízlivé a morálně pevné Jane Eyre, abych jí uvěřila propad na absolutní dno prezentovaný v tomto filmu. Ještě k tomu, když to Sophia Barthes dělá takhle podivně, a jednotlivé detaily z literární předlohy natolik překrucuje a skokově zasazuje do vlastní fabule, že si ani nejsem jistá, co tím vlastně sleduje. Celému příběhu to dodává nesouvislý, nelogický a až nesrozumitelný ráz, a přitom by to mohl být tak krásný film o depce v mlze v Normandii. WWAAD? (What would Andrea Arnold do?) --- 2022: A teď, když jsem si konečně pořádně přečetla i knížku, se musím vrátit a dodat, že film absolutně ignoruje povahu předlohy. Flaubert nepíše tragický milostný příběh, ale realistické, až cynické vyprávění o mnoha vrstvách lidského života, z nichž jenom jedna je prahnutí po lásce. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

O kúsok záživnejšie, možno preto, lebo kratšie, ako Chabrolova verzia. Herecky, výpravne a výtvarne úchvatné, čiže je veľká škoda, že sa film nedostal na naše plátna a tak je televízny zážitok skôr polovičný. Tmavé farby sem-tam striedajú teplejšie tóny a celkovo film pôsobí ako živelná koláž dobových obrazov. Prekvapuje ma až tak negatívne prijatie kritikou, herci sa skutočne snažia, samozrejme celému tímu dominuje presný Wasikowskej výkon. Ide ale skôr o to, že príbeh je už množstvom filmových adaptácií a všeobecnou znalosťou predlohy pre divákov asi stále menej príťažlivý a s tým neurobí nič ani modernejšie spracovanie so súčasnými hviezdami. No a Rhys Ifans ako skutočne slizký záporák, pretože to na ňom nie je zrejmé od začiatku, to sa nevidí každý deň. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si bohužel potvrdil, že mám problém s Miou Wasikowskou a nebaví mě se na filmy s ní koukat. K tomu se přidalo kostýmní drama o ženě, která se doma nudí a chce trochu povyražení, za což musí pykat. Předloha tolikrát zfilmovaná, příběh často omletý i jinak, že už jsem si nad ním jen povzdechl. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Možná i trochu lepší verze Madame Bovary, než francouzský film Claude Chabrola z roku 1991 (v hlavní roli Isabelle Huppert). S předlohou se dělat moc nedá, Flaubertova kniha je stará (z roku 1857) a na tehdejší morálku byl příběh paní Bovaryové poměrně velký záhul. Dnes to s divákem příliš nezacloumá, proto je mnoho diváků zklamaných. Já ale hodnotím filmové zpracování knihy, ne její obsah. A i v tomto případě hodnotím nadprůměrně. Hlavně obsazení této německé verze je skvělé. Hypnotický pohled Ezry Millera i kouzlo markýze Logan Marshalla-Greena jistě zaujme nejednu dívku či dámu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie začalo 30. septembra 2013 v Normandii. Natáčalo sa na miestach ako Saint-Germain-de-la-Coudre, Moutiers-au-Perche, Condeau a La Perrière. (Arsenal83)

Reklama

Reklama