foto

Martin Dušek

  • nar. 17.5.1978 (42 let)
    Praha, Československo

Biografie

Martin Dušek (1978, Česká Lípa, Československo) vystudoval televizní žurnalistiku na FSV UK v Praze a studoval dokumentární tvorbu na FAMU. Jeho celovečerní dokumentární debut Poustevna, das ist Paradies (2007, rež. s O. Provazníkem) byl na MFDF Jihlava oceněn jako nejlepší český film a později jej uvedl MFF v Göteborgu. Ženy SHR (2010, rež. s O. Provazníkem) vybral do své soutěže izraelský festival DocAviv. V loňském roce natočil Dušek snímky Rozezlení, o potomcích lidí přeživších vyhlazení Lidic, a Parta Analog, ukazující iluze spojené s prací v televizi obecně, v totalitní společnosti zvláště. Kinematograficky pojatý dokument K oblakům vzhlížíme pozoruje mladé nezaměstnané lidi ze severních Čech, každodenně utíkající ze všední reality k automobilovému tuningu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Staříci
2005 Dokumentálové (studentský film)

Dokumentární

2017 Na cestě (TV seriál)
Na cestě po západním Grónsku (S19E04)
2014 K oblakům vzhlížíme
2013 Parta Analog
Český žurnál (TV seriál)
Rozezlení (S01E02)
2012 Ve znamení psa (TV film)
2011 Mein kroj (TV film)
2010 Ženy SHR (TV film)
2009 Vikingové z Brna (TV film)
2007 Poustevna, das ist Paradies!
2003 Mufíme si pomáhat

TV pořady

2009 Ano, šéfe! (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Evou z dua Eva a Vašek (TV pořad)
Čtenářský deník (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2009 Jarmareční bouda
2005 Dokumentálové (studentský film)
2000 Musíme si pomáhat

Dokumentární

2013 Parta Analog
Český žurnál (TV seriál)
Rozezlení (S01E02)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Staříci

Dokumentární

2017 Na cestě (TV seriál)
Na cestě po západním Grónsku (S19E04)
2014 K oblakům vzhlížíme
2013 Parta Analog
Český žurnál (TV seriál)
Rozezlení (S01E02)
2010 Ženy SHR (TV film)

Zvukařská filmografie

TV seriály

2009 Připoutejte se, prosím, kapitalismus přichází (TV seriál)
Zahradní slavnost (E04)
2004 Bob a Bobek na cestách (TV seriál)
Mount Everest (S03E07)
Opuštěný tučňák (S03E06)
Indie (S03E05)
další epizody (16)

Dokumentární

2016 O Básnících aneb Jak šel čas s filmovými básníky (TV film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2013 Český žurnál (TV seriál)
Rozezlení (S01E02)

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2019 (TV pořad)
2016 Ceny české filmové kritiky 2015 (TV pořad)
2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce