foto

Ondřej Provazník

  • nar. 5.2.1978 (42 let)
    Praha, Československo

Biografie

Ondřej Provazník absolvoval žurnalistiku na FSV UK v Praze a scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Jeho celovečerní dokumentární debut Poustevna, das ist Paradies (režie společně s Martinem Duškem) byl na MFDF Jihlava oceněn jako nejlepší český dokumentární film roku 2007 a později byl navržen českou filmovou akademií na Evropskou filmovou cenu 2009.

V roce 2010 měl v ČT premiéru jeho hodinový snímek Ženy SHR (režie společně s M. Duškem), který byl oceněn jako nejlepší český dokumentární film roku 2010 na MFDF Jihlava. Jako scenárista se podílel například na seriálu HBO Mamon (seriál získal Českého lva 2016 za nejlepší televizní dramatický seriál). V roce 2019 natočil celovečerní hraný debut Staříci (spolurežie Martin Dušek).

Ondřej Provazník

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Asistentka
Staříci
2006 Dneska ne (studentský film)

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Zapomenutá vražda (S02E05)
Tóny smrti (S02E02)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Krvavá svatba (S01E06)
Milenci a vrazi (S01E04)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 4: Děti (E04)
2006 Letiště (TV seriál)
Mrtvý muž letí (S01E08)
Na cestě (S01E05)
Padák (S01E03)
další epizody (5)

Dokumentární

2010 Ženy SHR (TV film)
2007 Poustevna, das ist Paradies!

Režijní filmografie

Filmy

2019 Asistentka
Staříci
2006 Dneska ne (studentský film)

Dokumentární

2015 Kamera–Akce–Broumov
Rok jinak (TV seriál)
2012 Na cestě (TV seriál)
Na cestě po údolí řeky Douro (S14E11)
2010 Ženy SHR (TV film)
2007 Poustevna, das ist Paradies!

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Dokumentární

2007 Poustevna, das ist Paradies!

Producentská filmografie

Dokumentární

2012 Hra o kámen

Host

TV pořady

2020 Ceny české filmové kritiky 2019 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky