foto

Stefano Accorsi

  • nar. 2.3.1971 (48 let)
    Boloňa, Itálie

Biografie

Stefano Accorsi, rodák z italské Boloně, se poprvé objevil ve filmu již v roce 1991, kdy odpověděl na inzerát režiséra Pupi Avatiho a dostal roli ve filmu BRATŘI A SESTRY. Tato zkušenost ho přiměla k tomu, že se přihlásil na boloňskou divadelní školu. Během studia natočil film UN POSTO. Po dokončení studií v roce 1993 začal hrát v divadle, kde ztvárnil množství klasických rolí. Popularitu mu ale vynesl až reklamní spot na zmrzlinu.

Rozhodující úspěch mu v roce 1996 přinesl snímek JACK FRUSCIANTE E USCITO DAL GRUPPO natočený podle románu Enrica Brizziho. Následují filmy LA MIA GENERAZIONE, I PICCOLI MAESTRI a RADIOFRECCIA. Posledně jmenovaný režíroval italský zpěvák Luciano Ligabue a Accorsi za svůj herecký výkon vyhrál Davida di Donatello. Po tomto úspěchu se objevil například v televizním filmu PIU LEGGERO NON BASTA po boku Giovanny Mezzogiorno. V roce 2001 obdržel Stříbrnou stuhu za hlavní roli ve filmu režiséra Ferzana Ozpeteka FALEŠNÉ VZTAHY. Ve stejném roce také účinkoval ve filmu Nanni Morettiho SYNŮV POKOJ. O rok později dokončil s režisérem Michelem Placidem práci na filmu UN VIAGGIO CHIAMATO AMORE, ve kterém ztělesnil básníka Dina Campanu. Stejný režisér ho obsadil také do filmů JINÝ ŽIVOT a ROMANZO CRIMINALE. V roce 2007 se vrátil ke spolupráci s Ferzanem Ozpetekem a natočil s ním film SATURNO CONTRO. Poté natočil tři filmy ve Francii (UN BAISER S'IL VOUS PLAIT, LES DEUX MONDES, LA JEUNNE FILLE ET LES LOUPS).

Dlouhou dobu žil ve vztahu s Giovannou Mezzogiorno, v současné době je jeho životní partnerkou francouzská herečka a modelka Laetitia Casta, která mu v září 2006 porodila syna Orlanda. V roce 2003 byl členem poroty na Bentském filmovém festivalu.

Mustard

Herecká filmografie

Filmy

2019 Šampion
2018 A casa tutti bene
Made in Italy
2017 Fortunata
2016 Veloce come il vento
2014 Mafie a rajčata
2013 Cestuji sama
Rozhodčí
2011 La vita facile (TV film)
Všechna tvoje slunce
2010 Nous trois
Polib mě ještě
2009 Je ne dis pas non
2008 Baby Blues
La jeune fille et les loups
2007 Dva světy
Polibek, prosím
Saturno contro
2006 Tygrova brigáda
Za to může Fidel
2005 Kriminální román
Romance z továrny
2004 L'amore ritrovato
Ovunque sei
2002 Mladý Casanova (TV film)
Un viaggio chiamato amore
2001 Falešné vztahy
L'ultimo bacio
Santa Maradona
Synův pokoj
Tabloid
2000 Capitaines d'avril
1999 Ormai è fatta!
Più leggero non basta (TV film)
Uomo perbene, Un
1998 I Piccoli maestri
Radiofreccia
1997 Naja
1996 Jack Frusciante è uscito dal gruppo
Mia generazione, La
Vesna va veloce
1992 Posto, Un
1991 Bratři a sestry

TV seriály

2019 The New Pope (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
2017 1993 (TV seriál)
2015 1992 (TV seriál)
2013 Il clan dei camorristi (TV seriál)
2012 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (8)
2000 Come quando fuori piove (TV seriál)
1995 Voci notturne (TV seriál)

Dokumentární

2019 Tintoretto - Un ribelle a Venezia

Host

TV pořady

2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace