Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Aladin (2019) 

Myslela jsem si, že verzi Aladin (1992), kde džina dabuje Robin Williams, nemůže absolutně nic ani zdaleka dostihnout. Opak je však pravdou a Guy Ritchie ukázal, že umí dělat i výpravné pohádky pod taktovnou Disneyho. Aladin a Jasmína mi nepřišli příliš charismatické postavy, ale bohatě to vykompenzoval Will Smith jako super cool rapující džin. Písničky dostaly nový, modernější kabát, virtuální bordel dokázal epicky vykouzlit pořádnou greenscreenovou zábavičku. Určitě si ještě někdy pustím znovu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Přiznám se, že jsem to čekala ještě kapku lepší. "Něco" tomu chybělo na plný počet hvězd. Jinak opravdu fajn ačková komedie. Hvězdně obsazeno. Příběh odráží aktuální náladu ve společnosti. Za kometu se dá dosadit jakýkoliv globální problém. Nakousne spoustu témat, co lidstvo aktuálně trápí, ale nijak hlouběji se jimi nezaobírá. Scénář je svěží, příjemně odsýpá, ale asi to nená tak moc inteligentní a cool, jak by to asi chtělo (a mělo) být. Na komedii mi tam v závěru přišlo i relativně málo humoru. Ale jo, příjemná jednohubka.

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

Věřím, že postava Richarda Williamse bude daleko komplikovanější a ne tak růžová, jak prezentuje tento snímek. Každopádně americká sportovní dramata miluju a tady jsem dostala přesně tu konzumní zábavu, jakou by člověk očekával. Je to jako pohádka o Popelce. Jen jsou ty Popelky dvě a mají tmavou barvu pleti. A mají ten svůj "americký sen" pěkně vydření především díky ambiciózním rodičům. Ačkoliv má film přes dvě hodiny, tak jsem se ani minutu nenudila a moc ráda jsem se dozvěděla něco nového ze světa vrcholového sportu. Myslím, že film řekne jen to, co sama rodina chtěla prezentovat.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Asi to nebude úplně původní myšlenka, natočit jeden příběh z pohledu tří postav, ale rozhodně se mi tohle zpracování moc líbilo. Líbí se mi, že není svět černobílý, ale má spoustu odstínů šedi a každý je ve svém vlastním životě vlastně hrdina. Matt Damon obecně platí za skvělého herce, ale myslím, že Adam Driver ho naprosto v klidu přehrál. Tenle chlapík mě baví čím dál tím víc. Jodie Comer má také rozhodně našlápnuto na hvězdnou kariéru, jak už dokázala v nedávno viděném Free Guy. Historická dramata mám moc ráda a tohle patří rozhodně k těm povedenějším.

plakát

The Morning Show - Série 2 (2021) (série) 

Za mě trošku zklamání. Chápu, že tvůrcům hodil COVID-19 do scénáře vidle, ale chybělo tomu jedno pevné nosné téma. Seriál se motá kolem dozvuků #metoo, nesmyslně plete do děje homosexualitu, odhalující knihu a i zralou dokomentaristku. Hlavní postavy v ději plácají, scénář nedrží pohromadě, některé věci zachází příliš daleko a mělce. Kvalitu technického provedení a herecké výkony si druhá série drží po vzoru jedničky, ale rozbředlost zklamala. Hodně mě baví nová tvář v podání Julianny Margulies a samozřejmě také starý dobrý Billy Crudup, který tu dostal téměř uspokojivě více prostoru. Nebylo to špatné, ale ani výtečné. Víte, jak většinou končí pohádky velkou svatbou "a žili šťastně až do smrti", ale dospěláci ví, že to důležité teprve po svatbě čeká, jen to není tak zajímavé, tak přesně na mě působí celá dvojka. Možná kdyby autoři nechali námět pár měsíců odležet a zaměřili se více na (dez)informace ohledně COVIDu, tak udělají lépe.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

V podstatě mám stejný dojem jako z Casino Royale. Přiznám se, že jsem moc filmů s Bondem neviděla. Moje představa o postavě Bonda byla, že se jedná o sexistického týpka v obleku, co má hromadu pohádkových udělátek a každý film přefikne nějakou kočku. K mému překvapení je tohle všechno v Není čas zemřít spíše okrajově. Koukatelné, svižné, dravé, dobrodružné krimi, ve kterém je vlastně jedno, jestli je hlavní postavou James Bond nebo jinej zabijáckej týpek. Akční scény byly více než fajn, obsazení více divácky velmi přívětivé.. Trošku překvápko na konci.. I pro nefanouška fajn podívaná..

plakát

Vraždy na Shetlandech (2013) (seriál) 

Po S01-S02: Příjemný detektivní miniseriál se sympatickým hlavním hrdinou. Jednotlivé kriminální příběhy jsou vždy rozděleny na dva díly, takže pokud divák chce, může a nemusí si dát naráz dvouhodinovku. Jednotlivé případy nejsou nic světoborného a jsou spíše běžnějšího rázu. To, co mě na seriálu baví je pro mě neznámé prostředí Shetland. Seriál hezky znázorňuje běžný život, přírodu, ale i místní tradice. Plus soukromý život hlavního hrdiny je veden je okrajově, což je také příjemná změna v tomto subžánru. Po S03: Bohužel tvůrci opustili koncept 1 případ/2 díly a tentokrát natáhli vyšetřování přes celou sezonu, takže se bohužel stává seriál tuctovější a sem tam jsem zápasila s hluchými místy. Uvidíme, kam k jakému konceptu se do budoucna přikloní.

plakát

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka (2019) (seriál) 

Shlédnuto na do doporučení holek z podcastu Opravdové zločiny. Dokument mohl být o polovinu kratší, ale jinak se jedná o lepší počin z produkce kanálu Netflix. První díl byl asi nejlepší, pak už to celé (i když je to podle pravdy) působí hodně přitažené za vlasy. Doporučuji všem, kdo mají rádi kriminální příběhy. Jo a nebojte se, o násilí se mluví, ale diváka ušeří všeho nepěkného..

plakát

Služka (2021) (seriál) 

S01: Hodně zajímavá série, která je jistě zajímavá i pro nematky.. S příjemným nadhledem a mírným humorem provází peripetiemi matky samoživitelky, která na každém rohu musí bojovat s údělem osudu. Jediné pevné je její láska k dceři. Mladá matka, která sice (zatím žádnou facku nedostala), ale přesto je denodenně psychicky týraná svým alkoholickým přítelem se ocitá na ulici a musí bojovat s širým světem.. Nejen, že musí mít dost sil opustit vše známé, ale pod nohy jí navíc hází klacky sociální systém, zamětnavatel, klienti, kamarádi, excentrická matka, ctitel a často si nejvíc ubližuje sama svým jalovým rozhodnutím. I přes vážnost tématu se na to dívá velmi pohodlně. Příjemné překvapení. Trošku pragmatičtější a dospělejší verze Juno.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

S01: Předesílám, že jsem literární předlohu nečetla. Seriál od první vteřiny solidní těžkou atmosféru, ponurost na diváka dýchá z každého záběru.. Jak to v severských detektivkách bývá, tak padouch je pořádně úchyl a každé místo činu je pořádný bububu. Hlavní vyšetřovtelé mi jsou trošku protivní, tak to kazí trošku dojem. Závěr má svoje mouchy a pointa kapku pokulhává. Myslím, že si jinak minisérii pořádně užijete, byť brzy zapadné díky své severské tuctovosti. Precizní jednohubka s pořádnou atmosférou bez silných hrdinů.