Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (682)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Scenáristi do svojho diela okrem iného zakomponovali množstvo narážok. A to ako napríklad na súčasnú hernú scénu alebo gaming YouTubery, tak na popkultúru vôbec. A tento humor naozaj baví, avšak iba keď ho divák chápe. Free Guy totiž nie je snímkou ​​pre každého, je úplne zjavne cielený na určité publikum, ktoré sa pohybuje na YouTube a iných sieťach a dokáže tak oceniť komediálne snahy tvorcov. Shawn Levy tak vo Free Guy predstavuje nekompaktný a nie príliš sympatický zážitok, od ktorého neočakávajte nič prehnane hlbokého. Ide predovšetkým o akčnú snímku, ktorá má však prekvapivo nemá aj srdce a nedokáže dojať. Vo svojom jadre však sem tam baví a to nielen vďaka nabitej akcii, ale aj početným narážkam a nečakaným momentom, s ktorými však tvorcovia preháňajú a nepoužívajú ich dostatočne úmerne tak, aby si ich divák užil a ocenil ich. (15.11.2021) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ryana Reynoldsa som nikdy nemusel, ale uznávam, že si vyberá slušné role, navyše má pri ich výbere šťastie. To nemá každý. Free guy je presne ten typ filmu v ktorom akceptujete všetky tie triky, obludné akčné scény a šialené kaskadérske kúsky. Tu to má miesto, toto je svet kde je to ok a aj preto som si film užíval. Bavila ma hravosť, farebnosť, akčnosť i fajn humor. Každý kto rád hraje hry si tu musí nájsť niečo pre seba. Free guy je skvelá odpoveď na tie komiksové sračky, ktoré už nemôžem ani cítiť, česť výnimkám. 80%. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě sympatická, ale kromě pár povedených fan-boy gagů v zásadě ničím nevyčnívající trumanshow-readyplayerone-tronovina, kde celkově zajímavej vizuál střídá v některých scénách tragická CGI (Duda zrovna namysli nemám). Pro mě naprosto nepřekousnutelně otravná hlavní postava to bohužel hrozně sráží a byť ústřední "love-story" koncept (ať už je originální či neoriginální jak chce) je příjemnej, v závěru tak nějak vyvrcholí a je fuč, aniž by zanechal něco hlubšího. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaný hit a dost možná nejlepší komedie tohoto roku! Již jsem pár pokusů o uvědomnělé umělé inteligence viděl, ale žádné nedopadlo takhle dobře.  Shawn Levy se velice obratně vypořádal se všemi detaily a připravil parádní jízdu pro poměrně široký vzorek obecenstva. Příběh se odehrává ve dvou rovinách a ty se nápaditě prolínají. Herní reference jsou trefné a každý hráč ihned rekapituluje, co vlastně dělal celé ty dny při hraní například slavného GTA. Podívat se na svět z úhlu pohledu NPCéčka je moc dobrý nápad, ale Ryan Reynolds odvedl obrovský kus práce k celkové dokonalosti, neboť své postavě doslova vdechl život. Dílo bylo mimořádně vtipné, herecky na výši, po akční stránce téměř dokonalé a k tomu všemu ještě s několika trefnými narážkami na jiné populární filmy i hry. Jediné čeho jsem se obával, bylo jak tohle celé režie ukončí, ale naštěstí bylo finále zvládnuto stejně dobře jako celý film a dokonce může zapůsobit až srdceryvně. Já jsem tímto velmi spokojen. 92% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film se mile naváží do casual stříleček, kde smyslem vaší existence je násilí. Ponechme stranou, že většina úspěšných her poslední doby je mnohem, mnohem víc. Což o to, zábavná podívaná to je, akce odsýpá, dokonce i opravdové emoce tu jsou. Po skončení titulků vám ale nejspíš stejně tahle komedie, která měl navíc, nejspíš přijde trochu moc plakátová. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Luxusní sportovní automobily, tanky, helikoptéry, motocykly a další vozidla, která můžeme během sledování spatřit zaparkovaná v různých prostorách, byla skutečná. (HellFire)
  • Ve filmu se objevuje několik zbraní z herních titulů. Za zmínku stojí například „Gravity Gun“ ze hry „Half-Life 2“ (2004) nebo „Portal Gun“ ze hry „Portal“ (2007). (Laser_Line)
  • Serena Van der Woodsen ze seriálu Super drbna (od r. 2007) si zahrála cameo jako virtuální postava ovládaná hráčem, která kopne Guye mezi nohy. Tuto postavu ztvárnila Blake Lively, která je vdaná za Ryana Reynoldse. (HellFire)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama