Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Úžasná paní Maiselová (2017) (seriál) 

Kombinace atmosféry amerických pozdních 50. let a nekorektního stand-up humoru dělají ze seriálu "The Marvelous Mrs. Maisel" neokoukanou zábavu. Roztomilá Midge je sice lehce naivní panička z vyšších vrstev, ale díky jejímu černému humoru a ostrých židovských vtipech jí to prominete. Její rodiče jsou naprosto výborní, manažerka k sežrání a celkově se toho kolem Midge děje spoustu zajímavého. Ovšem ne vždy to vyjde a i tohle je na tomhle seriálu děsně sexy. Doporučuji spíše ženám, které mají rádi sofistikovaný humor, ale klidně můžete ke sledování přizvat i mužské polovičky. Budou muset sice přetrpět pasáže s oblečením a šminkama, ale myslím, že scény na pódiu jim tohle utrpěníčko lehce vynahradí. Pro děti ne, mluví tam často jako dlaždiči. Skvěle vybalancováno. Pokračování je vkusné a kvalita neupadá, i když pár mrzení proběhlo. První série je nejgeniálnější, ve druhé se více střídá prostředí a lehce mě už nebavila linka s rodiči, ve třetí jsem cíleně přeskakovala scény, kde na pódiu celkem pravidelně a neodbytně zpívá Shy.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Líbilo velmi. Atmosféra minisérií je celkem chladná a neosobní, ale myslím, že perfektně vystihuje charakter hlavního hrdiny Holdena Forda, který musí mít 100 % nějakou poruchu autististického spektra. Výborný je jeho parťák Bill Tench, který mu krásně nastavuje protipól emaptického poldy ze staré školy. Jelikož sleduji podcast "Opravdové zločiny", tak více znám životopisy a činy vrahů, se kterými dělají rozhovory. Je to příjemné zasazení naprosto zbytečných informací do kontextu. První série je geniální, druhá je na můj vkus zaměřená na osobní život detektivů až příliš. Bavilo, ale myslím si, že by se na další sezonu měli už vykašlat.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Jako dlouho jsem váhala mezi 3* a 4*.. Jako milovník béčkových filmů bych se raději přiklonila k vyššímu hodnocení, ale na můj vkus má "The Tomorrow War" silné nedostatky. V první řadě, ačkoliv Chrise Pratta žeru, tak mu prostě nevěřím, že je vědeckej pracovník.. Ani učitel přírodopisu.. Bejvalej voják? OK, ale intelektuál fakt ne a neudělá to z něj ani dědečkovskej svetr. A za druhé jsem postrádala nějaká devadesátkový hláškovací humor. Tyhle dva nedostatky mohly přidat hvězdu navíc. Jinak monstra byla fajn, zápletka se dala přežít, kýčovité scény s dcerou a předem lehce předvídatelný obsah - všechno beru. Navíc J. K. Simmons byl super zpestření, i když neměl moc prostoru. Celkově film nenudí a příjemně odsýpá.

plakát

The Bay (2019) (seriál) 

Příjemná krimi minisérie pro změnu z anglického prostředí. Nejedná se o nic extra originálního, ale je precizně natočena. Spastření je větší prostor v soukromém životě hlavní hrdinky. První série mne bavila o dost víc než ta druhá, ikdyž ta je daleko větší divácký masakr.

plakát

Geniální přítelkyně - Série 1 (2018) (série) 

Snažila jsem se, ale první epizoda mne nijak nezujala. Pomalé tempo by mi ani nevadilo, spíš jsem čekala něco intimnějšího a komornějšího. Hlubší zaměření na popis přátelského vztahu mezi dvěma holčičkami a méně okolních příběhů lidí ze sousedství.. Chudé dialogy, mělké příběhy. Třeba se to později rozjede, ale nemám na to trpělivost.

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Hodně se mi líbilo vizuální zpracování seriálu. Pěkná byla "mozaika" filmových okének, kde se děly různé události, které spolu zdánlivě někdy nesouvisely, ale měly stejného hlavního jmenovatele. Scény s "mrtvolou" mě konkrétně hodně nudily. Něco bylo zajímavé, ale spíš se jedná o zábavný seriál než true crime. Dokoukala jsem, ale jde spíš o průměr.

plakát

Delhi Crime (2019) (seriál) 

Tak tenhle seroš mne velmi bavil. Nejde totiž "pouze" o zločin, ale hlavně o jakousi sociální sondu do nitra indické policie. Série mě především naprosto uchvátila neokoukaným prostředím. Špína, přelidnění, zvýšená kriminalita, chaos.. V žádném jiném detektivním seriálu se vám snad nestane, že na policejní stanici odstřihnou pro nezaplacené účty proud. Služby se tu kroutí doslova od nevidím do nevidím a standardem bývají dva dny v kuse. Atmosféru zcela vystihuje: "Všiml jsem si otisků zůbů na těle oběti, možná bychom je mohli spojit s pachateli" - "A jak?" - "Nevím, viděl jsem to v americkém seriálu". Navíc se jedná o zločin podle skutečné události. Tak děsivý, že si ho ze zpráv i po letech pamatuji.

plakát

Odhalení (2019) (seriál) 

Asi budu jedna z mála, která není z minisérie přehnaně nadšená. Jasně, na zajímavosti přidává "based on true story", ale podle toho se film hodnotit rozhodně nedá. Scénář by snesl lehké seškrtání. Příběh se místy až nudně vleče a zbytečně rozebírá nezajímavé věci okolo (např. sousedky). Joey King byla nesnesitelně ukňouraná a místy přehnaně přehrávala. Postava matky, kterou si zahrála Patricia Arquette, mi přišla podstatně zajímavější, ale nedostala na můj vkus mnoho prostoru. Netuším, nakolik bylo vyprávění reálné a co vše se do děje přidalo, ale chápu, že samotný skutečný příběh je natolik bizár, že i v televizi působí hodně přitažený za vlasy. Příjemné béčko, doporučuji pokud se zajímáte o krimi seriály.

plakát

V zajetí (2020) 

Spíš thriller, prvky hororu jsem nijak neregistrovala. Obsazení je dobře vybrané, scénář je přijatelně béčkový, místy úsměvný, ale zaujme. Sarah Paulson a Kiera Allen hrály obě velmi obstojně. Nic převratného, ale v rámci žánru se na film vcelku dobře kouká. Doporučuji všem, kdo mají slabost pro odlehčené krimi filmy.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Ač mám normálně Carey Mulligan velmi ráda, tak tady mi nějak nesedla. Vypadala na svou roli příliš vyžile nebo možná přestárle, prostě jako straší ségra všech zúčasněných chlapíků. Jinak jako odlehčený béčkový thriller vhodný zejména pro ženušky mi to dalo přesně to, pro co jsem si přišla. Zábavu, nad kterou se nemusí příliš přemýšlet, ale s pár promyšlenými twist momenty. Je to svižné, je to fresh, je to zábavné a i trochu romatiky by se našlo. Asi bych nepohrdla ani nějakou netflixovou minisérií ve stejném duchu :-)