Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Zprávy ze světa (2020) 

Až na pár vyhrocených scén, je " News of the World" relativně milý film o Divokém západě. Stárnoucí chlápek s raněnou dušičkou se vydá na cestu s malou holkou, kterou potkal těžkej osud. Nic originálního. Avšak Hanks dal přběhu dostatečnou dávku charima, aby road-movie nenudila.

plakát

Vykopávky (2021) 

Komorní, nevtíravé drama, které pomalu na sebe nabaluje nenásilnou formou postavy a jejich malé příběhy. V pomalém tempu se dá najít i napětí a dobrodružství. Když milujete to, co děláte, tak i malý obratel ve vás rozpumpuje adrenalin. Hudba i krajinkářské záběry rozhodně nenudily, jen hezky podtrhovaly náladu filmu. Zatím asi nejpříjemnější překvapení letošního roku.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Zápletka je bravurně vymyšlená. Hlavní role skvěle zahrány. Hloubku bych tu ani nehledala, jde spíš o babské krimi dráma k žehlení. Co mě ale trošku drásá je absurdně stupňující se tempo příběhu. Začátek je mrazivě reálný a postupem času příběh autoři více a více přitahují za vlasy, až se drama lehce mění v černou komedii. Závěrečná scéna tu rozhodně neměla být. Nenáročné pokoukání s originálním příběhem.

plakát

Střípky ženy (2020) 

Pokus o "drsný" nezávislý film, který staví na zhruba půlhodinové scéně "naturálního" domácího porodu. Nechci říkat, že to byl nejlepší porod, co jsem v telce viděla, ale rozhodně to byla nejlepší scéna z celého filmu. Hlubší a emotivnější než smrt dítěte. Nebo následné truchlení. Místo emocionálních výlevů autoři rozehrávají zápletkové rodinné drama, které přechází do soudního líčení. Nejopravdější postavou ve vyprávění je kupodivu Shia LaBeouf. Jinak mělká nuda a šeď.

plakát

Judy (2019) 

Asi by mne zaujal více retrospektivní životopis než zhruba poslední rok ztroskotané celebrity. Herecký počin Renée Zellweger ční vysoko nad obsahem filmu. Film je asi jako sama hlavní postava patetický, zmatený a nijak ukotvený. Rozhodně film "Judy" vzburcoval mou zvědavost si o Judy Garland zjistit více podrobností, ale to je možná způsobeno tím, že sám o sobě nic nesděloval. Slabší průměr, který brzy zapadne. |kino doma - aerovod|

plakát

Palmer (2021) 

Lehce zaměnitelné americké drama s tuctovým příběhem. Přátelství outsidera a malého divného chlapce tu bylo už několikrát jen s jinýma proměnnýma. Justin Timberlake hrál průměrně a Ryder Allen byl k sežrání. Nic co by v hlavě nebo srdci zůstalo delší dobu, ale pokud divák nic moc nečeká, tak nebude zklamán.

plakát

Tenet (2020) 

"Tenet" rozhodně patří k snímkům, které si musíte pustit více než 1x, aby jste film dostatečně nevnímali. "Tenet" také rozhodně patří k filmům, které si opakovaně nepustím. Mám ráda relaxační bezduché akčárny, u kterých si běhěm sledování odpočinu. Mám ráda akčárny na efekt (no, není bezva ta scéna, kdy Bruce Willis vystupuje z rotujícího auta, které o chlup mine?).. Mám ráda i fakt napínavé thrillery, kdy třeba nejde o život, ale jsou tak skvěle natočeny, že vám adrenalin stříká ušima. Mám taky ráda ilmy, které mají filosofický přesah.. Bohužel "Tenet" nic z toho nemá.. I když vás nutí nad dějem nepřemýšlet, tak s nejde příběh bezduše užít a tělo vás pořád nutí k logickému pochopení. Napětí ve mne vyvolává zejména místy až nepříjemná hudba. Je sice hezké, že většina scén je natočena bez postprodukčních efektů, ale tyto scény nejsou tak akční a wow, jak je v dnešní době zvykem.. S žádnou z postav jsem jsem si ani za 150 minut nedokázala vbudovat bližší vztah.. Pochopeno asi na 20 % a procítěno asi a 10.. Asi nebudu cílovka, co si pouští film sále dokola a bádá nad tím, co tím chtěl autor vlastně říct..

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Minisérie "The Undoing" má rozhodně naprosto originální obsazení. Trošku mne mrzí, že Nicole Kidman je umělá a nastrojená figurína, Donald Sutherland svou roli píše odstál než odehrál a Hugh Grant má za sexoušským zenitem, ale všechno bych HBO odpustila, kdyby měl příběh nějakou stabilní kostru s WTF koncem. Což bohužel nemá. "The Undoing" je mělký mainstreamek, který neurazí, ale rozhodně nenadchne. První díl mile překvapil, ale pak šla kvalita, tempo, napětí i logika dolů z kopce.

plakát

Ruku na to (2015) 

Zajímavě obsazený sranda film přitažený za vlasy z jiného prostředí, než je zvykem.. Bill Murray to celé perfektně utáhl a ostatní velmi povedeně sekundovali.. Bruce Willis si zahrál starého armádního pardála zase z jiného úhlu, Kate Hudson byla ta nejlepší posh prostitutka a Zooey Deschanel zvládla i méně populární polohu. Chápu, proč to u diváků propadlo, ale i tak bych tenhle pohodovej film zas tolik nezatracovala :-)