Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Judy Garland je fenomenální zpěvačka a úspěšná herečka, která se již od útlého věku stává miláčkem celé Ameriky. Její talent si podmaňuje miliony diváků na celém světě. Její kariéra je doslova splněným snem.  Ale všechno má svou cenu. Úspěch a sláva si vybírají vysokou daň. Její život provází osamělost, jejím démonem je alkohol a závislost na lécích. V zimě roku 1968 přijíždí Judy do Londýna, aby vystoupila na turné beznadějně vyprodaných koncertů. Docházejí jí peníze a její manželství se hroutí. Od počátku jejího celosvětového úspěchu v muzikálu Čaroděj ze země Oz uplynulo 30 let. Neodolatelným smyslem pro humor a vřelostí okouzluje všechny kolem, ať už se setkává s hudebníky, fanoušky či přáteli. Její sny o romantické lásce se zhmotňují, když potkává Mickeyho Deanse. Ale pod maskou šťastné hvězdy se skrývá křehká žena. Poté, co v záři reflektorů strávila tvrdou prací uplynulých 40 let, je vyčerpaná. Vracejí se jí vzpomínky na ztracené dětství a ze všeho nejvíc touží být doma se svými dětmi. Najde v sobě sílu pokračovat? (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Judy je zcela klasiky pojatý životopisný film, který mi při nedělním odpoledni nějak sednul do nálady. Zcela neznalý osudu Judy Garland, jsem o této osobě s velkým O, kterou Hollywoodská mašinérie vyždímala jak jen to šlo (škoda že se tomu nevěnoval film víc), přál jen to nejlepší až do samého závěru. A ten mi upřímně vymáčknul velkou slzu z oka. Renée Zellweger tour de force! ()

campix 

všechny recenze uživatele

René Zellweger si přišla o Oscara a pravděpodobně se jí to skrze Judy také povede. Celý film je prakticky one woman show a všechny ostatní stránky filmu jsou trošku upozaděny za René, které křičí a zpívá jako o život. Až je to otravné. Rozhodně se jí nedá upřít snaha a pefektní vtělení se do postavy dětské a následně dospělé hollywoodské hvězdičky, kterou semlel její život. Bohužel zbytek filmu působí jako docela slušná dobovka podle osudu jedné skutečné osobnosti. Celkově jde ale o každoroční Oscarový průměr. Každý rok se několik takových filmů vyklube a posbírá nějaké to ocenění. Zajímavé na sledování, ale nezanechá to výraznější dojem. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Hoci filmu neupieram jeho kvality, nemohol som sa počas sledovania zbaviť pocitu, že ma to miestami nebaví. Možno je to faktom, že podobný príbeh sme už mali rozpovedaný zo života iných hviezd, možno to bolo z faktu, že bez toho aby som poznal udalosti som veľa dokázal odhadnúť. Čokoľvek to spôsobilo, "Judy" je podľa mňa veľmi ťažkopádny film bez nejakého reálneho náboja, ktorý by ho niekam výrazne posunul. Ak vieme históriu, dokážeme niektoré situácie vyvodiť. Ale než sa do toho pustíme povedzme si plusy filmu. V prvom rade výprava. Vyzerá to fantasticky. Na film sa skvele pozerá. Kostýmy, kulisy, hudobné čísla boli vynikajúce. Rovnako muzika je skvelá. A Renée Zellweger to odspievala skutočne bravúrne. Klobúk dole. Okrem toho musím povedať, že je to pani herečka a veľmi som jej túto rolu veril. Nemal som problém uveriť, že sa pozerám na Judy Garland. Bola veľmi presvedčivá. Flashbacky pomáhajú dobre dotvoriť obraz o tom, aký asi mala život a čo mohlo za jej skorou smrťou. A je mi to úprimne ľúto. Myslím si, že nebyť toho všetkého čo do seba dávala, mohla tu ešte medzi nami byť oveľa dlhšie. Možno už nie dnes, ale nemusela umrieť ako 47 ročná. To som si istý. No potom je tu story, ktorá ma ako taká moc nebrala. Či už vzťahy s jej manželmi, ktoré začnú po chvíľke byť viac než jasné. Vieme ako to dopadne, vieme s kým, a rozhodne to nebude mať šťastný koniec. Jej boj o deti je síce zaujímavý, no reálne nemám pocit, že by bol nejako výraznejšie do toho zapracovaný. Možno práve preto stále viac sa snaží zarobiť peniaze, no reálne by filmu pomohlo, keby sme tých scénok s deťmi mali viac. Lebo reálne ten vzťah nemáme veľmi dobre ukázaný a objavia sa len na začiatku filmu. A je to škoda. Poviem však ešte jednu vec. Záver filmu je podľa mňa nádherný. Posledná skladba a to čo sa udeje, je podľa mňa vynikajúce. A to je skutočne správny prístup fanúšikov a ľudí, od ktorých môžu umelci dostať podporu. A tým správnym spôsobom. Myslím si, že ak máte radi životopisné filmy, tak budete s výsledkom spokojní. No pripravte sa na to, že to plynie trošku pomalšie a je to dosť ťažkopádne. Hodnotenie: B- ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není to veru bohviečo, zvlášť ne pro člověka jako jsem já, pro kterýho už je stará paní i dcera Judy Garland Lisa Minelli, natož samotná paní Judy. Takže sleduju, jak se loučí se světem dáma v mém věku, na kterou mi tento film neprozradil, jak moc byla kdysi slavná, ani proč a kdy se to pokazilo. Film naznačuje, že jí zničil život Hollywood, když do ní už coby do teenagerky rvali drogy horem spodem. Na to, že měla Judy brzy předčasně umřít, ji vykreslili ještě velmi důstojně. Ten další půlrok do její smrti, o kterém zase nic nevíme, už patrně tak blyštivej nebyl. A to mi přijde trochu líto, že si ho mám jen představovat. Konečně bych ale taky mohl začít chválit. Bylo by toho víc, ale vypíchnu Renée. Ta byla N E S K U T E Č N Á!!! A teď nemyslím jen to, že si to i sama odzpívala. Myslím i to, že z Renée toho při ztvárnění Judy opravdu moc nezbylo. Mimořádná hvězda mimořádně ztvárnila mimořádnou hvězdu. Těším se na film o Renée. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na to, že se o Judy nedovíme nic, co by nebylo notoricky o nešťastné notoričce známo, jedná se o film poněkud dlouhý. Devadesát minut by s daným scénářem mělo lepší šmrnc a my bychom aspoň mohli hořekovat, že chceme z té lidské tragédie vidět víc. Přestože mě několik nádherných scén rozsekalo, film se mi táhl. Nejpůsobivější pro mě byla noční návštěva u dvou, milujících se, Judy milujících, fanoušků. Tam se do mě trefili, naprosto nečekaně. Judy Garland, jedna z neznámějších obětí továrny na sny, si velký film o svém smutném životě určitě zasloužila. Zdevastovaná „hvězda na chodníku“ bez prostředků, bezdomovkyně, milující maminka, však neschopná svým dětem poskytnout zázemí, neschopná pro své závislosti plnit smluvní závazky, zůstala přes to všechno nevšedně charismatická, lidská, vstřícná, zasněná, mimořádná zpěvačka, což v kombinaci s bezelstnou naivitou a touhou po lásce vytvořilo mrazivě dokonalého, žijícího, padlého anděla. Renée, coby představitelka nevšední legendy, byla fantastická! Zmizela mi kamsi do té paní na plátně a já ji neviděla celý film. Dívala jsem se na Judy Garlandovou a na Renée si vzpomněla až dlouho po filmu. Zasloužený Oscar, který rozhodně nebyl jen za to, že je Judy fyzicky podobná, ani proto, že Renée vše zazpívala sama. Dokázala na mě dýchnout smutnou beznaděj nadaného, energického člověka, který tolik chtěl, ale už to nešlo. …jako tanec nezvykle štíhlých nohou, v nejjemnějších punčochách bez střevíčků na parketu zasypaném střepy… .. ze všech těch lahví, která ta nešťastná bytost kdy vypila… Tvůrcům odpouštím patos i délku, není to film pro každého, od mě za čtyři. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (11)

  • Liza Minnelli prohlásila, že nemá v plánu se někdy na film podívat. O všeobecně chváleném výkonu Renée pouze prohlásila: „Doufám, že si to užila.“ (kenny.h)
  • Kvôli dosiahnutiu čo najdôveryhodnejšieho efektu nosila Renée Zellweger kontaktné, farebné šošovky, drobné protézy a parochňu. Držaním tela strávila veľa hodín tréningu. (classic)
  • Predstaviteľka Judy Garland, Renée Zellweger začala rok pred nakrúcaním trénovať s hlasovým poradcom a potom 4 mesiace strávila u hudobného režiséra filmu Matta Dunkleya. (classic)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Parazit přepisuje historii

Parazit přepisuje historii

20.01.2020

Korejské černé komedii Parazit režiséra Bonga Joon-ho (Ledová archa, Okja) se povedlo něco, co žádnému jinému cizojazyčnému snímku před ní. Vyhrála totiž jednu z hlavních cen na cenách Screen Actors… (více)

Reklama

Reklama