Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Koukatelná oddechovka. Neurazí, nenadchne. Ryan Reynolds do role naprosto přesně sedne. Ve vedlejších rolích se objeví jako příjemné překvápko slavná jména. I pro nehráče fajn jednohubka.

plakát

The Morning Show - Série 2 (2021) (série) 

Za mě trošku zklamání. Chápu, že tvůrcům hodil COVID-19 do scénáře vidle, ale chybělo tomu jedno pevné nosné téma. Seriál se motá kolem dozvuků #metoo, nesmyslně plete do děje homosexualitu, odhalující knihu a i zralou dokomentaristku. Hlavní postavy v ději plácají, scénář nedrží pohromadě, některé věci zachází příliš daleko a mělce. Kvalitu technického provedení a herecké výkony si druhá série drží po vzoru jedničky, ale rozbředlost zklamala. Hodně mě baví nová tvář v podání Julianny Margulies a samozřejmě také starý dobrý Billy Crudup, který tu dostal téměř uspokojivě více prostoru. Nebylo to špatné, ale ani výtečné. Víte, jak většinou končí pohádky velkou svatbou "a žili šťastně až do smrti", ale dospěláci ví, že to důležité teprve po svatbě čeká, jen to není tak zajímavé, tak přesně na mě působí celá dvojka. Možná kdyby autoři nechali námět pár měsíců odležet a zaměřili se více na (dez)informace ohledně COVIDu, tak udělají lépe.

plakát

The Morning Show (2019) (seriál) 

Po S01: Absolutně se mi seriál The Morning Show trefil do vkusu. Bavilo mě téma jednak do deatilu a ze všech stran zpracované téma #metoo a druhak zákulisí vrcholové TV show. Líbí se mi, že se autoři nebojí šedých odstínů a odklání se od černobílého vnímání problematiky. Trojka Steve Carell, Reese Witherspoon a Jennifer Aniston si to herecky dávají na topové úrovni. Myslím, že je to Anistonky životní role hned po seriálu Přátelé. Překvapením seriálu byl zaručeně špičkový Billy Crudup. Je to lehké, svižné, inteligentní, sarkastické, dravé. Pro všechny, kteří mají rádi kvalitní chytrou zábavu na pár dílů. Po S02: Za mě trošku zklamání. Chápu, že tvůrcům hodil COVID-19 do scénáře vidle, ale chybělo tomu jedno pevné nosné téma. Seriál se motá kolem dozvuků #metoo, nesmyslně plete do děje homosexualitu, odhalující knihu a i zralou dokomentaristku. Hlavní postavy v ději plácají, scénář nedrží pohromadě, některé věci zachází příliš daleko a mělce. Kvalitu technického provedení a herecké výkony si druhá série drží po vzoru jedničky, ale rozbředlost zklamala. Hodně mě baví nová tvář v podání Julianny Margulies a samozřejmě také starý dobrý Billy Crudup, který tu dostal téměř uspokojivě více prostoru. Nebylo to špatné, ale ani výtečné. Víte, jak většinou končí pohádky velkou svatbou "a žili šťastně až do smrti", ale dospěláci ví, že to důležité teprve po svatbě čeká, jen to není tak zajímavé, tak přesně na mě působí celá dvojka. Možná kdyby autoři nechali námět pár měsíců odležet a zaměřili se více na (dez)informace ohledně COVIDu, tak udělají lépe.

plakát

The Morning Show - Série 1 (2019) (série) 

Absolutně se mi seriál The Morning Show trefil do vkusu. Bavilo mě téma jednak do deatilu a ze všech stran zpracované téma #metoo a druhak zákulisí vrcholové TV show. Líbí se mi, že se autoři nebojí šedých odstínů a odklání se od černobílého vnímání problematiky. Trojka Steve Carell, Reese Witherspoon a Jennifer Aniston si to herecky dávají na topové úrovni. Myslím, že je to Anistonky životní role hned po seriálu Přátelé. Překvapením seriálu byl zaručeně špičkový Billy Crudup. Je to lehké, svižné, inteligentní, sarkastické, dravé. Pro všechny, kteří mají rádi chytrou zábavu na pár dílů.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

V podstatě mám stejný dojem jako z Casino Royale. Přiznám se, že jsem moc filmů s Bondem neviděla. Moje představa o postavě Bonda byla, že se jedná o sexistického týpka v obleku, co má hromadu pohádkových udělátek a každý film přefikne nějakou kočku. K mému překvapení je tohle všechno v Není čas zemřít spíše okrajově. Koukatelné, svižné, dravé, dobrodružné krimi, ve kterém je vlastně jedno, jestli je hlavní postavou James Bond nebo jinej zabijáckej týpek. Akční scény byly více než fajn, obsazení více divácky velmi přívětivé.. Trošku překvápko na konci.. I pro nefanouška fajn podívaná..

plakát

Red Notice (2021) 

Red Notice patří přesně k těm filmům, které vznikají genericky.. Půjčím si z různých filmů věci, co fungují, hodím je do klobouku, přidám nějakou omáčku, zamíchám a vytáhnu pěknou slátaninu. Zavolám prkenné sexy Gadotce, která neumí hrát. Brnknu taky sympaťákovi Dwaynovi, protože je taky prkennej, ale milouš.. To nevadí, že nemá ani tolik sex-appealu jako moje lednice. A jelikož je to nejen akční film, ale taky komedie, tak cinknu ještě Ryanovi, protože je s ním prej sranda.. Vůbec nevadí, že se k těm předchozím dvěma moc nehodí, hlavně, že bude mít kdo ochable hláškovat.. A jelikož tomu filmu nevěří ani samotní herci, tak si řeknou o pořádně tučné honoráře. Ufff, tak nějak to konečně drží po hromadě a můžu s tím na Netflix.. Ztráta času..

plakát

Vraždy na Shetlandech (2013) (seriál) 

Po S01-S02: Příjemný detektivní miniseriál se sympatickým hlavním hrdinou. Jednotlivé kriminální příběhy jsou vždy rozděleny na dva díly, takže pokud divák chce, může a nemusí si dát naráz dvouhodinovku. Jednotlivé případy nejsou nic světoborného a jsou spíše běžnějšího rázu. To, co mě na seriálu baví je pro mě neznámé prostředí Shetland. Seriál hezky znázorňuje běžný život, přírodu, ale i místní tradice. Plus soukromý život hlavního hrdiny je veden je okrajově, což je také příjemná změna v tomto subžánru. Po S03: Bohužel tvůrci opustili koncept 1 případ/2 díly a tentokrát natáhli vyšetřování přes celou sezonu, takže se bohužel stává seriál tuctovější a sem tam jsem zápasila s hluchými místy. Uvidíme, kam k jakému konceptu se do budoucna přikloní.

plakát

Vraždy ve Valhalle (2020) (seriál) 

Na to, že jde o severský seriál, tak je poněkud slabší. Dějově vám bude připadat, že se tvůrci tu a tam inspirovali tady a jinde zase tu, takže nakonec budete mít pocit, že jste to už možná viděli, i když to tak úplně nebylo. Kvalita je ovšem na příjemné úrovni snad ve všech rovinách. Příjemná a kvalitní jednohubka pokud nemáte příliš vysoká očekávání.

plakát

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka (2019) (seriál) 

Shlédnuto na do doporučení holek z podcastu Opravdové zločiny. Dokument mohl být o polovinu kratší, ale jinak se jedná o lepší počin z produkce kanálu Netflix. První díl byl asi nejlepší, pak už to celé (i když je to podle pravdy) působí hodně přitažené za vlasy. Doporučuji všem, kdo mají rádi kriminální příběhy. Jo a nebojte se, o násilí se mluví, ale diváka ušeří všeho nepěkného..

plakát

Veliká (2020) (seriál) 

Po S01: Tohle odlehčené podání překroucené a ohnuté historie asi není úplně můj šálek čaje, ale zpracování je natolik originální a odlehčené, že jsem pohodlně vydržela u celé první série a pravděpodobně se chystám na druhou. Většina hlavních postav je na pěst, obsazení vesměs nesympatické, místy je to lacině vulgární, ale tempo příjemně odsejpá, styl vyprávění je svěží a Elle Fanning je naprosto k sežrání. Co se mi na seriálu líbí je to, že ve mě vzbuzuje zájem o pravou historii.. Po S02: Druhá série se statečně drží úrovně té první. Pořád se nedostane do topky mých seriálů, ale tak nějak zvráceně jsem nucena koukat na další díl.Plusové body za vynikající Gillian Anderson, která perfektně "dorostla" do rolí matek na pěst. Gillian Anderson