Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (418)

plakát

Cirque du Soleil: Saltimbanco (1994) (divadelní záznam) 

Umění, které by měl každý vidět i slyšet alespoň jednou v životě naživo... Fantastické výkony artistů a hudebníků... a neskutečně komediální klaun.. tlemil jsem se jak malej kluk (viděno na živo v r. 2010 - od té doby se představení pochopitelně dost vyvíjelo, takže na DVD buď něco shází či přebává, čímž to potom chybělo na živo). Ale hodnotit se tady nemá asi zážitek z živého vystoupení, ale kvalita "filmu". A i tak nemůžu cokoli negativního říct... Citlivá kamera si vybírala někdy osoby, které zrovna nedělali hlavní číslo, ale má to svůj půvab. Opravdu krásné na to, že je to uplně první show, s kterou tato společnost vystupuje... myslím, že už od roku 1993.

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Otáleli jste někdy s komentářem víc jak 6 let? Možná že ne... A co já mám napsat teď po shlédnutí posledního dílu? Zbytečný psát o jaký třesk se tady jedná, každý kdo čte tenhle komentář jistě už ví, co je Lost zač... Hvězdičky tu létají od dvou do pěti a nutí mě to zamýšlet se nad vývojem seriálu... Spooooustu z mých kamarádů bylo naprosto pohlcených do prvních dvou sérií.. a pak? A kolem tý třetí a čtvrtý.... Konec. I já jsem byl nalomenej, protože.... asi mi to potvrdí snad každý... seriál se ztrácel a bohužel bylo cítit natahování, jak se scénáristi snaží vymyslet nové zápletky, vtáhnout do děje nové postavy... Občas mi to připadalo jako by seriálem vedla tenká červená nit, která dává smysl, ale je obalená tím sajrajtem kolem, kterému se scénáristi nedokázali vyhnout... Tutam se nitka objevila, ale v zápětí se opět v tom obalu ze stodolarovek ztratila.......... Já tohle všechno viděl, ale to, čím jsem se lišil od ostatních byla trpělivost a důvěra, že se to celé ještě dá dotáhnout do srozumitelného konce... A otázka v závorce - bylo vše nakonec tak srozumitelné? Myslím, že se dokonale zachoval onen kultovní nádech seriálu a lidi tak můžou dál u piva debatit nad teoriemi "jak to vlastně bylo". Ačkoli smutně dodávám, že v těch hospodách zas u tolika lidí řeč na Lost nepřijde... Bohužel. Já osobně jsem rád, že jsem Lostu zůstal věrný a tímto děkuji tvůrcům za jedinečný seriál, který mě takovou dobu poutal k monitoru a donutil mě po takovou obu zůstat Ztracen v jeho ději.

plakát

Talentmania (2010) (pořad) odpad!

Nova classic !!! Čekal jsem nějakou neforemnou srajdu, ale tohle předčilo i moje nejdivočjší sny! Navíc jsem se jenom zasmál během dne premiér Talentmanie a ČS má talent, kdy se na Seznam.cz objevovaly zprávy jak všichni netropělivě čekáme na start Talentmanie, ten čokl nám to hlásal několik dní dopředu ... a pár minut po skončení primácké (a nemusím dodávat, že o 300% lepší) soutěže se už na seznamu začaly objevovovat pomluvačné články typu "Česko-Slovensko má sice talent, ale překvapení se nekonalo" apod. Zkrátka novácká ubohost a až smutná snaha o vytvoření zábavy.. Jen nám to takto nucenně moc nejde, že? Někdy peníze a fanatická touha porazit Primu nestačí...

plakát

Nadměrné maličkosti - Podfuk (2004) (epizoda) 

Na středu vah naměrných maličkostí, kdy se někdy váhy silně nakloní pod vahou kvality, a jindy se zase převrátí na stranu podprůměrnosti a nudy.

plakát

O princi, který měl o kolečko víc (1992) (TV film) 

Já mám pohádky rád. Pobavím se u nich, uvolním se ... Většinou jsou plný hlášek, který se mi pak zaryjou do paměti a třebas pak u nějaký pohádky rád strávím s přítelkyní nedělní odpoledne. Ale u této pohádky... Nic. Nepřišel smích.. a toho pohádkového vtipu, který mámtak rád .. jsem se nedohledal.

plakát

Nadměrné maličkosti - Případ mediálního trpaslíka (2004) (epizoda) 

Bulvár .. jen trochu víc do něj. Na toto téma jde udělat vtipnej příběh vždycky :) Není to lecjaká objektivní kritika, která by zapůsobila na ty babky - který by si ty sračky přestali kupovat ... Ale k průměrnému pobavení tenhle příběj určitě posluží.

plakát

Nadměrné maličkosti - Vše pro syna (2004) (epizoda) 

Společně s Hypnózou určitě nejlepší NM, která byla natočena! Těžko říct, která je lepší - každá je úplně o něčem jiném. Ale takhle má zkrátka vypadat krátký snímeček o běžné situaci, která lidi potkává .. a co se může stát každým trošku ulítlým rodičům, kteří se příliš snaží pochopit svoje dospívající dítě. Hlavně neberte vážně slůvko Drama u popisu žánru. Jedná se o komedii, u který se budete řechtat ať je vám 12 nebo 70 let :)

plakát

Nadměrné maličkosti - Manželé roku 2006 (2007) (epizoda) 

Pro mě asi nejslabší nadměrná maličkost, co jsem viděl. Jen trochu (ikdyž trochu krkolomě podaný) vtipný absurdity toho našeho žití, ale jinak nekomediální, divně přemodernizovaný, nepohodový a hudebně ... totálně zkur-ený. Neříkám, že každá Nadměrná maličkost by měla být pohodička, u který se člověk zasměje... Nevím o ničem, co by určovalo, že tenhle cyklus musí být komediální. Ale probůh tohle ...

plakát

Nadměrné maličkosti - Hypnóza (2005) (epizoda) 

Tenhle díl Nadměrných maličkostí je laděný spíše do těch teenegerovských komedií, ale proč se trošku nevrátit do dob těch lyžáků, kde vznikaly ty krásné marnotratné lásky... Jednoduchý a vtipný námět + herecká lahůdka v podání nejen začínajícího Mádla, ale i mistra herectví pana Preisse...