Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pirátský propadák snoubí slušnou dávku dobrodružství a romantiky. Geena Davis není zrovna extra kráska, ale ve scénách se pohybuje ladně a Matthew Modine není typický romantický hrdina ze snů pubertálních dívek, ale spolu s neodolatelným záporákem Frankem Langellou tvoří osu příběhu, který zase tolik nezklame a obsahuje kvalitně zvládnuté akční scény, protože Renny Harlin tohle umí. Diváci však film nepřijali a všechna okolní studia se vyhýbala po několik let filmům s pirátskou tematikou. Tohle ovšem není špatný film. Jistě nedosahuje kvalit klasického spektáklu, ale rozhodně se u něj dá pobavit a svést se na dobrodružné vlně za svistu kordů. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Mooc dobrá oddechovka na sobotní večer...Řekla jsem si: když to bude kravina, tak to vypnu. A...nevypla sem to. Jenom ta strašně oslavovaná hudba mi právě neseděla. Byla celá taková přeplácaná a jásavá, občas jsem si musela říkat, že je to snad vtip, do některých scén se vůbec nehodila. To je ale všechno, co bych filmu vytkla. Byla jsem zase malým dítětem, které se zaťatými pěstmi očekává ten nevyhnutelný happyend. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to takový propadák nebyl, jak tržby napovídaly. Výpravné dobrodružství, které příliš banálním scénářem, nepovedenými hrdiny a blbými dialogy nejvíce ztrácí. Výběr hlavních herců byl nešťastný a to se hold odráží do celého filmu. Poslední půl hodinka je působivá, akce se povedla a škoda, že si tento standart neudržela od začátku. Když vidí člověk, jak pěkně vše zvládli po technické stránce, práskl bych přes prsty Harlinovi rákoskou.......5/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč nezatracuju exsistenci toho filmu je fakt, že si zde Verbinsky bzjevně bral inspiraci při tvorbě Pirátů z Karibiku. Jinak ale šmíra nejtěžšího ražení, Geena Davis je strašná, akce je jaksi bez nápadu, šťávy, čehokoliv a celé je to tak strašně zdlouhavé a nastavované... Skutečné utrpení... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Vlajka, ktorá visí na lodi Morgan Adamsovej (Geena Davis), je kópiou vlajky pirátskeho kapitána "Calico" Jacka Rackhama, jediného piráta z Karibiku so ženami ako členkami posádky (Anne Bonny a Mary Read). (beso74)
  • Pri tvorbe odevu pre Dawga (Frank Langella) sa filmári inšpirovali vzhľadom pirátskeho kapitána Kita Oloarda. (beso74)
  • Režisér Harlin minul 1 milión dolárov na prepísanie scenára z vlastných peňazí, keďže Carolco Pictures bola v takom dlhu, že si nemohla dovoliť platiť ďalej. (Arsenal83)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama