Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Je to naprostá hloupost, kterou snad trochu zachraňují místy přirozené děti. Příběh hloupý a neuvěřitelný, zápletka o ničem, osoby jak z jiného světa (karetní výhra auta i řidičem, fandění snaše a moralita k synovi, ruský mezinárodní obchodník, který závidí ojetý mercedes!), pokus o vtip, který se míjí účinkem. Vsuvku s Krausem jsme nějak vůbec nepochopil a Tomáš Hanák snad se svým přehnaným herectvím už stačí pouze na "Kuře"! Nebýt Erika, který je úžasný (ale asi o tom neví), tak dám ještě nižší hodnocení. Nezbývá, než si s povzdechem vzpomenout na jiný český film o otcích , starajících se o děti: S tebou mě baví svět a uvědomit si, kam asi kráčí naše kinematografie.

plakát

Doktoři z Počátků (2013) (seriál) 

A mě to baví! Není to žádné umění, je to k pobavení a o to asi také jde. Ale hlavně co se mi na seriálu líbí, jsou herecké výkony (na rozdíl od oceňovaného "Vyprávěj"). Na hercích je vidět, jak si natáčení užívají. Především pan Postránecký a jeho vymazlená čeština, kde si hraje s každým slovíčkem a za nímž nijak nepokulhává paní Termerová. Josef Carda je opravu zmetek, kterému bych ruku nepodal a "velký - malý " intrikán a mafián Marek Vašut je také neodolatelný. Protože je "in" očerňovat vše z produkce NOVY, tak asi ta přísnost, ale toto patří k tomu lepšímu. A nemohu jinak, než se znovu vrátit k na rozdíl od "Doktorů" trapnému herectví v seriálu Vyprávěj, který je pravděpodobně způsoben režisérským vedením, což dokazuje David Prachař.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Po shlédnutí upoutávek bylo velké očekávání. To co následovalo bylo velmi rozporuplné. Chvílemi jsem si připadal, že hraji nějakou počítačovou hru, také bez myšlenky, ale efektivní. Průhledný příběh plný nelogických situací sice uspokojí vizuálně, ale troška zamyšlení ho posunuje tam, kam patří, mezi prostoduché americké agitky s jediným cílem - USA jsou Svět a v Americe je všechno lepší! PS Potěšila mě myšlenka na následný boom stavebních firem.

plakát

Ve stínu (2012) 

Moc jsem se na film těšil, kritiky jako na něco úžasného a i celkem oblíbení herci a tušení českého filmu noire mne naplňovalo napětím. A pak to přišlo. Tendenční film s úlitbou současnému politickému trendu, zápletka slabá, padouch od počátku jasný, nesrozumitelné dialogy (je to jenom moje zdání nebo opravdu současní herci neumějí hovořit tak, aby jim bylo rozumět?) s spolu s nepřesvědčivým koncem (co ta injekce?!) se dohromady podepsalo pod jedno z největších zklamání českého filmu. Asi jsem očekával moc a on to byl prostě film, který nijak nevybočuje ze současného marasmu naší filmové tvorby!

plakát

Anna Karenina (2012) odpad!

Tak takové zklamání jsem dlouho nezažil. Na film jsem se moc těšil - na příběh, vyprávění, epiku a lyriku, ale tohle jsem nečekal. Nejsem příznivcem "uměleckých" experimentů a toto tam patří. Asi jsem na druh takového filmu ještě nedozrál! Do půlky jsem nevěděl kdo je kdo a hraní v divadelních kulisách, které někdo někam chaoticky přenáší možná působí na divadle, kde člověk vidí celek, ale určitě ne ve filmovém detailu.

plakát

Na křídlech vážky (2002) 

Po celkem zajímavém rozjezdu se příběh začíná ubírat jasně danými mantinely až zcela očekávaný závěr. Hodně veliké zklamání!

plakát

Princ a pruďas (2011) odpad!

Slabomyslné, pubertální, přisprostlé . . .

plakát

Hellboy Animated: Sword of Storms (2006) (TV film) 

"Krev a železo" se mi líbilo víc, přeci jenom upíři jsou nám blíž než samurajové. Ale zase hláška: "A ty nejsi obyčejný člověk!" "Čím jsem se asi prozradil?" je nezapomenutelná!

plakát

Božský Evan (2007) 

Ze začátku mě film zaujal, podobnost se starozákonnými proroky byla až dojímavá, ale absolutně nezvládnutý konec, který spíše připomínal agitku, celý počin sesunul kamsi do spodních pater.

plakát

Obřad (2011) 

Docela jsem se film těšil. Hopkins, ha, to bude něco. A bylo . . . Pravděpodobně film financoval Vatikán. Taková masáž mozku by jim byla podobná, ale proč takhle průhledně? Je to prostě film bez překvapení a vlastně o ničem. Dva exorcistické pokusy, z nichž se jeden zkušenému muži nepovedl a druhý mladý a úspěšný američan bez jediné zkušenosti bravurně zvládne.