Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Doktoři z Počátků stanovili ve své době laťku ubohosti seriálové tvorby. U režisérů ani tak nepřekvapí, čemu jsou schopni se upsat. Všichni se totiž podíleli na nějakém tom televizním seriálu s větší či hodně podobnou kvalitou. Jiří Chlumský má navíc zkušenost s podobně ubohou Ordinací v růžové zahradě. Stejné je to i se scénáristy. Ale peníze nesmrdí a něčím se vydělávat musí. Překvapí ale, kolik slavných jmen je schopno se takovému blábolu upsat. Dá se polemizovat, zda víc hloupější jsou jednotlivé zápletky, chování hrdinů, hrdinové sami nebo jejich dialogy. Například Uršula Kluková a Zdena Herfortová hrají totální slepice nad jejichž úvahami občas zůstává rozum stát. Podobně jsou na tom ale jejich mužští kolegové Milan Slepička, Zdeněk Dušek a Zdeněk Srstka. U posledního jmenovaného chápu, že bere jako odměnu možnost si ještě zahrát v seriálu a to prakticky po celou dobu jeho vysílání. Ale třeba přistěhovalecké rodiny, jíž dlouho vévodí Jitka Ježková, či jejich osudy dál, to je na pováženou. Nelze čekat nic než opravdu stupidní zápletky, chování a uvažování. Doktoři z Počátků měli svého času vyplnit prostor. A je opravdu obdivuhodné, že dosáhli více jako 120 epizod a 5 sérií. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tak schválně :) Kolik z vás vidělo aspon 2 díly v plné stopáži ? Aha......asi stovka. A kolik to hodnotilo podle reklamy a nebo po uvodních titulkách ? Aha takže asi dvě stovky. Lidi proberte se. Ordinace v růžové zahradě je opravdu neuvěřitelná kravina, ale tohle na mě působí docela pěkně navíc to s tou růžovou blitkou nemá vůbec nic společného až na hlavní postavu. Civilní a příjemní herci, klasické prostředí české vesničky. Oddychovka jak vyšitá. Absoultně nechápu o co vám jde. ()

Reklama

rusty09 odpad!

všechny recenze uživatele

Zkurvený pokračování zasraný ordinace. Celkem sem se těšil, že ordinace skončila a dají tam konečně normální seriál, bohužel přišlo pokračování. Nový herci, novej příběh, nová hudba, stejná píčovina jako to předchozí. Doufám, že těch dílů bude zase 2500 jako v ulici, abych se mohl dalších 10 let v úterý a čtvrtek nudit u televize. Nevim, proč každej českej seriál, se musí zabívat 20 lidma, každej má v každym díle 5 minut, každej tenhle úsek stojí za hovno, kdyby radši udělaly příběhy o 5-7 lidech, kterej bude propracovanej a bude to aspoň o něčem a né o tom, jak péct domácí chleba. Pochybuju, že se tenhle seriál bude zlepšovat, takže rovnou dávám odpad. Totální průser je Písařík, hrajícího totálního kreténa, kterýmu přidali zuby, díky kterejm vypadá jak kůň. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Stačilo mi pár desítek minut a už jsem málem ohrozil své mentální zdraví. Nova se zase vyšperkovala a po Ordinaci přináší v jejím spin offu pohled na vesnickou společnost. To vše za přítomnosti všech vyhořelých tv "osobností" a celebrit let minulých. Už jen čakám, až se tam objeví Sagvan. Troška by mohl závidět. ()

Aidina odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem celé tři díly a musím říci, že seriál nezaujal. Takové nemasné, neslané. Některé figury jsou vyloženě trapné. Boudová, která kromě snídaně do postele nabízí i sebe, Písařík, který uboze paraduje Otíka, jenom ty sluchátka mu chybí....věčně mentorující Pawlowská, a páni doktoři, co mají úřední hodiny od nevidím do nevidím a vyloženě se těší na každého pacienta. No a k tomu všemu je zde ještě pár BIO nadšenců. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)
  • Ema (Iva Janžurová) vystěhuje sama celý pokoj včetně skříně a postele. Ovšem stará, nemocná paní by to nikdy nemohla zvládnout. (Thomas211)
  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)

Reklama

Reklama