Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (875)

plakát

Admirál (2008) 

Na to, že jde o ruskou tvorbu to není špatné. Kdo se těší na souboje lodí na moři, ten asi bude zklamaný. Je to zde sice obsaženo, ale jen v úvodu filmu. Jinak jde hlavně o milostný trojúhelník a o osud admirála Kolčaka. Za podívání to určitě stojí, jen mi tam chybělo víc napětí a emocí.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Jestli máte rádi přitroublého šedovlasého staříka Nielsena, bude se vám asi líbit i WC 40. Základem této parodie je legendární Bond (i úvodní titulky jsou v bondovském stylu), ale najdete tu narážky i na další hity jako Nebezpečná rychlost, Pravdivé lži, Sestra v akci, Sám doma a další jistě objevíte sami. Humor tu rozhodně nechybí, gagů je tu také dost, ovšem k nesmrtelné Bláznivé střele a k jejím dvěma pokračováním to má daleko. Agent WC 40 si u mě vysloužil 60%.

plakát

Agora (2009) 

Agora vypadá na první pohled jako kvalitní historický velkofilm. Jenže samotný děj až tak strhující vlastně není. Nejde tu zdaleka jen o filozofku Hypatii a její osud, ale také o náboženské střety samotných obyvatel oné doby. Nejdřív dojde na konflikt mezi křesťany a pohany, následně se svými myšlenkami přicházejí také židé. Agora sice stojí za vidění, osobně mě to ovšem nějak citelně nezasáhlo. A to mám podobné typy filmů celkem rád. Ano, natočené je to pěkně, výprava a kostýmy jsou také povedené, já ale víc jak 60% nedám.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Tento film mohl být bez větší újmy natočen jako každý jiný krimi-thriller, protože s Akty X nemá mnoho společného. Nebýt tady postavy Muldera a Scullyové, ani bych nenacházel spojitost s populárním seriálem. Pokud tedy zapomenu na "Akta X" v názvu, stále ještě jde o celkem průměrnou kriminálku. Ale nějaké nadpřirozeno a tajemno zde opravdu nehledejte.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Alenka se hodnotí docela těžko. Takto naservírovaný příběh rozhodně nepatří mezi špičku tohoto druhu filmu, dokonce si myslím, že není ani průměrný. Čtyři hvězdičky dávám pouze a jenom za opravdu povedený a oku lahodící vizuální styl. Tim Burton je naprostým mistrem ve vytváření vlastních světů a pro nás diváky dostane na filmový pás prakticky cokoliv, co se mu zrodí v hlavě. V tomto směru je to tedy parádní podívaná. Kdybych dal o hvězdičku míň, bylo by to také nefér především vůči Heleně Bonham Carter - její role královny s velkou hlavou je naprosto úžasná a ani Johnny Depp se jí tentokrát nevyrovná. Jako celek mohla být Alenka jistě lepší - v Burtonově tvorbě totiž nepatří mezi to absolutně nejlepší. A to je docela škoda.

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Pro děti, kteří budou upištěnou trojku milovat, je to výborná podívaná. Dospělým však tento film moc neřekne, ale vcelku pobaví i je. Chipmunkové jsou kvalitně animovaní a jsou roztomilí. Velice se povedl i dabing upištěných veverek - kdo má možnost, ať porovná s originálem. Pro hlavního představitele muselo být při natáčení velmi složité komunikovat a fyzicky manipulovat s něčím, co na place vlastně vůbec nebylo. Celkově tedy pěkný průměr.

plakát

Alvin a Chipmunkové 2 (2009) 

Pokud bych měl toto pokračování hodnotit sám za sebe, byly by to tak dvě hvězdičky. S ohledem na to, že je to ale určeno hlavně menším dětem, dávám za tři. Co mi ovšem neskutečně vadilo, byl slovenský dabing holčičí trojky. Sám jsem nestihl pochytat ani polovinu jejich vět a pro malé děti jsou upištěné slovenské hlasy naprosto nesrozumitelné. Tohle se tedy dabingovému studiu vůbec nepovedlo. Chipmunkové a jejich nové kamarádky jsou krásně roztomilí a děti si je jistě zamilují. A o to jde. Bez ohledu na primitivní příběh.

plakát

Amelia (2009) 

O Amelii Earhartové jsem dodnes věděl jenom to, že v roce 1932 jako první žena samostatně přeletěla Atlantský oceán. Tak jsem byl přirozeně zvědavý i na tento film. Očekával jsem, že se dozvím další zajímavá fakta o její vášni k létání a vůbec o její osobě. Jenže nestalo se tak. Film je jinak natočený opravdu moc pěkně, hlavně veškeré letecké záběry, okolní scenérie a příroda. Také dobový styl působí hodně autenticky. Jenže o samotné hrdince bych si představoval důstojnější a napínavější vyprávění. Výběr Hilary Swank do hlavní role byla ovšem trefa do černého. Nejen že svou roli zahrála jak nejlépe asi mohla, ale se skutečnou Earhartovou je tu i jistá podoba. Jako celku dávám 60%.

plakát

Americký gangster (2007) 

Americký gangster se mi hodnotí poměrně těžko. Téměř 2 hodiny mi to přijde jako úplně obyčejná a ničím výrazná gangsterka. Posledních 40 minut, kdy už Frankovi opravdu teče do bot, je ale výborných. Osobně nevím, čím si poměrně vysoké hodnocení tento film zasluhuje. Musím pouze smeknout před Denzelem Washingtonem, který postavu Franka a tedy zápornou figuru, zahrál opravdu bravurně. Russell Crowe tentokrát zůstává tak trochu v jeho stínu. Mínusem je naprosto neúměrná délka a tedy roztahanost v podstatě jednoduchého děje. Pokud mám tedy zhodnotit film jako celek, rád bych dal víc, ale 60% je tak akorát. Ještě dodám, že jsem viděl kinoverzi, ne tu prodlouženou o dalších 18 minut.

plakát

Americký sniper (2014) 

Američané si na podobné filmy vcelku potrpí, což se dá vzhledem k jejich vlastenectví a národní hrdosti pochopit. Oni podobné příběhy a osudy prostě milují a hrdiny oslavují. Film je sice dobře natočený, má rozhodně i svoje kvalitnější pasáže a silnější momenty, jenže mě to až tolik neoslovilo. To však neznamená, že by se to nedalo zhlédnout. Já vidím hodnocení na 60% a skutečnému odstřelovači vzdávám hold.