Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Biografie (6)

George Carlin (herec / scenárista)

18.04.2010

„Bojovat s radnicí nemůžete, ale vždycky je tu ta možnost vyhodit ji do vzduchu.“Je prosincový večer roku 1962 a v chicagském klubu Gate of Horn dochází k jednomu z mnoha zatčení legendárního komika Lennyho Bruce. Poté co policisté Bruce obviní z šíření nemravnosti, pouštějí se do identifikace jeho diváků, mezi nimiž se nachází… (více)

Andrzej Sekula (kameraman / režisér / herec)

11.01.2007

Přestože v jeho filmografii nalezneme i několik režisérských počinů, je Andrzej Sekula hlavně a především kameramanem. Narodil se roku 1954 ve Wroclawi a svoji filmovou kariéru začal jako autor televizních dokumentárních filmů. Roku 1980 emigroval do Velké Británie, kde o pět let později začal studovat prestižní National Film… (více)

Daryl Hannah (herečka / režisérka / scenáristka)

31.05.2005

Daryl Christine Hannah se narodila a vyrostla v Chicagu v USA v rodině s osmi dětmi. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo sedm let. Její matka se později provdala za průmyslníka Jerryho Wexlera, bratra známého kameramana Haskella Wexlera. Jako dítě byla podle své mladší setry Page, která je taktéž herečkou, velmi uzavřená,… (více)

Čiaki Kurijama (herečka)

22.05.2005

Dvacetiletá křehká Japonka, jejíž jméno v překladu znamená Zářivá Kaštanová hora se během svého krátkého života stačila stát jednou z nejoblíbenějších mladých hereček ve své domovině a role v Tarantinově KILL BILL ji proslavila i v zahraničí. Kuriózní je, že tato jemná a milá dívka udělala kariéru v jednom v současnosti snad… (více)

Vivica A. Fox (herečka / producentka / režisérka)

22.05.2005

Vivica A. Fox se řadí mezi ty herečky, jejichž kariéra se skládá převážně spíše z vedlejších rolí v béčkových, průměrných a neúspěšných snímcích a na své velké herecké sólo teprve čekají.Celým jménem Vivica Anjanetta Fox vyrostla v rodině se dvěma staršími bratry a sestrou. Svoji první hereckou zkušenost udělala, když jí byl… (více)

Audrey Tautou (herečka)

19.05.2005

Francouzska Audrey Tautou bývá filmovými kritiky často označována za současnou Audrey Hepburn.Narodila se ve středofrancouzském městečku Beaumont v Normandii, vyrůstala v úplné rodině se dvěma sestrami a bratrem. V rodině se herectví moc nenosilo, a tak se malá Audrey neodvažovala poznamenat, že by se mu v budoucnu ráda… (více)

Reklama