foto

Čiaki Kurijama

  • nar. 10.10.1984 (34 let)
    Cučiura, Ibaraki, Honšú, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dvacetiletá křehká Japonka, jejíž jméno v překladu znamená Zářivá Kaštanová hora se během svého krátkého života stačila stát jednou z nejoblíbenějších mladých hereček ve své domovině a role v Tarantinově KILL BILL ji proslavila i v zahraničí. Kuriózní je, že tato jemná a milá dívka udělala kariéru v jednom v současnosti snad nejvyhledávanějším druhu japonské tvorby – hororech. Jako studentka se v nich pravidelně se objevuje ve stejné školní uniformě, v jaké ji známe jako Go-Go Yubari.

O svých začátcích tvrdí: „Sledovala jsem v televizi dětskou show PONKIKKIES a strašně jsem v ní chtěla být, abych si užila trochu legrace. Takže když mi bylo pět, dala jsem se zapsat do agentury a modeling byl mojí první prací.“ Jako modelka na sebe upozornila a v jedenácti letech ji začali filmoví tvůrci obsazovat do televize. Studovala balet a gymnastiku. O japonské kinematografii říká: „Japonsko se zaměřuje spíš na televizní průmysl. Takže když někde slyšíte o velkých japonských hvězdách, jsou to hlavně lidé, kteří působí v televizi.“ Jejím debutem byl film TOIRE NO HANAKO-SAN (neboli Fantom toalety) a od té doby se objevuje většinou v hororech nebo mysteriózních snímcích s originálními náměty. Ve její filmografii nenajdete film, kde by se neobjevila jako uniformovaná školačka, a Chiaki o tom s úsvěvem říká: „Tyhle role školaček jsem měla ve všech svých filmech. Pokaždé, když jdu na scénu, si připadám, jako bych šla do školy.“

Ve snímku SHIKOKU, který bývá srovnáván s taktéž japonským snímkem RING, si střihla menší roli záporačky, v zahraničí se stala známou díky roli ve filmu BATTLE ROYAL– originálním snímku pracujícím s námětem zákona jménem Battle Royale. Ten stanovuje, že jedna školní třída bude každý rok odvezena na opuštěný ostrov, kde studenti mají za úkol se navzájem povraždit.

Do podvědomí zahraničních diváků se definitivně vryla menší roličkou osobní strážkyně královny yakuzy – kruté Go-Go Yubari z KILL BILL. O té Chiaki řekla: „Go-Go jsem milovala, kvůli jejímu vyhrocenému charakteru. A mé skutečné povaze je pěkně blízká. Taky má ráda svůj meč a miluje doplňky.“ S Quentinem Tarantanem se seznámila doma v Japonsku. Režisér ji zaznamenal v BATTLE ROYAL a pozval ji na oběd, o rok později jí ukázal svůj původní scénář ke KILL BILL, sloučil postavy sester Go-Go a Yuki a Chiaki do role nelítostné vražedkyně obsadil. Chiaki také patří jedna z nejznámějších scén filmu: souboj Nevěsty a Go-Go v Domě modrých listů. Tato sekvence patří mezi Tarantinovy nejoblíbenější a bitka byla oceněna i cenou MTV.

Chiaki o sobě říká, že jejími nejoblíbenějšími filmy jsou Tarantinovo PULP FICTION a TRANSPOTTING Dannyho Boylea, film SEDM prý jednou viděla třikrát během jediného dne. Herectví a modeling je pro ni na stejné úrovni: „Už když jsem byla malá, milovala jsem převleky. Takže jsem se vrhla na modeling. Herectví je to samé. Když hraju, převlékám se do kůže někoho jiného.“ A co plánuje do budoucna?: „Teď je mi konečně dvacet, takže můžu hrát víc odlišné role a už se na to těším. Herectví mě baví, chci v něm pokračovat a chci se stát někým, koho nikdo další nebude moci kopírovat.“ Tak hodně štěstí!

kiddo

Herecká filmografie

Filmy

2019 Čiwawa-čan
2018 Galaxy Express 999 (TV film)
2017 Demo, kekkon šitai! (TV film)
Mugen no džúnin
2016 Himicu: Top Secret
2015 Tanemaku Tabibito Kuniumi no Sato Awaji Shima
Tošokan sensó: Book of Memories (TV film)
Tošokan sensó: The Last Misson
2014 ATARU Supesharu~New York kara no Chousenjou (TV film)
Dr. Nurse Aid (TV film)
Satsujin Hensachi 70 (TV film)
Team Batista Final: Kerberos no shôzô
2013 Ataru: the First Love & the Last Kill
Kaibutsu (TV film)
SPEC: Closed - Kô no hen
SPEC: Closed - Zen no hen
Tošokan sensó
Šikeidai no 72 džikan (TV film)
2012 Cry for Revenge
Dragon Age: Blood Mage no seisen
Gekijyohan SPEC ~Ten
Ghostwriter Hotel
2011 Douki (TV film)
2010 Neck
2009 Hagetaka
Kamogawa horumó
2008 GS Wonderland
Kids
Komori seikatsu kôjô kurabu
Nebeští jezdci
Sirius no miči (TV film)
2007 Příčesky
Tengu gaiden
2006 Haru, Barneys de (TV film)
Jyooubachi (TV film)
Kakure karakuri (TV film)
Kisarazu Cat's Eye: World Series
Woman's Island (TV film)
2005 Azumi 2
Jókai daisensó
Mail
Scrap Heaven
Země krvavého slunce
2004 Kagen no cuki
2003 Icuka 'A' train ni notte
Kill Bill
2000 Battle Royale
Džuon
Kamen gakuen
1999 Shikoku
1995 Gonin
Toire no Hanako-san

TV seriály

2018 Final Cut (TV seriál)
Irjú sósa (TV seriál)
Kongai Renai ni Nita Mono (TV seriál)
2017 Irjú sósa 4 (TV seriál)
2016 Fukigen na kadžicu (TV seriál)
Kopifeisu Kesareta Watashi (TV seriál)
Nobunaga moju (TV seriál)
2015 Algernon ni Hanataba o (TV seriál)
Heat (TV seriál)
2014 Arisu no Toge (TV seriál)
Suteki na Sentaxi (TV seriál)
Team Batista 4: Raden Meikyu (TV seriál)
2013 Haitacusaretai watašitači (TV seriál)
2012 Ataru (TV seriál)
Džikken keidži Totori (TV seriál)
2011 Himicu čóhónin Erika (TV seriál)
Rebound (TV seriál)
Tsukahara bokuden (TV seriál)
2010 Atami no Sôsakan (TV seriál)
2009 Naniwa no Hana (TV seriál)
2008 Ašita no kita Jošio (TV seriál)
Loss : Time : Life (TV seriál)
2007 Hagetaka: Road to Rebirth (TV seriál)
Tokkyu Tanaka 3 Go (TV seriál)
2001 R-17 (TV seriál)
2000 Rokubanme no Sayoko (TV seriál)
Tajū jinkaku tantei saiko - Amamiya Kazuhiko no kikan (TV seriál)
1999 Eden's Bowy (TV seriál)
Kowai dôwa (TV seriál)
1998 Naččan ka (TV seriál)

Dokumentární

1998 Jônetsu tairiku (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace