Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Nejen kvůli Burtonovi a všemu, co k němu patří. Bezchybné od Deppa, přes absurdno, až ke snovým lokacím. Karlík a továrna na čokoládu pro mě naplňuje pojem rodinný film. Bavím se při každém zhlédnutí a pokaždé najdu nový vtípek, který mě rozesměje a pohladí po mé infantilní duši. Nechápu, že se člověku může nelíbit film o bezcitném továrníkovi, čokoládě a chudém chlapci, který ke štěstí přijde. "Improvizující" Umpalumpové jsou kapitolou sami o sobě. S radostí se nechám přesladit znovu a znovu.

Repo: Genetická opera!

Repo: Genetická opera! (2008)

Říkejte si, co chcete, dejte Repo! do modré sekce, ale mě to prostě chytlo a od doby asi před rokem, kdy jsem film poprvé viděl, ještě nepustilo. Mám rád muzikály a tuhle Genetickou operu řadím mezi ty nejlepší. Nejen proto, že některé písničky se nesou na vlně pořádného rocku smíchaného s operními áriemi a pouštím si je pořád a pořád dokola, nejen proto, že Anthony Head, Sarah Brightman, Terrance Zdunich a další zpívají úplně fantasticky, nejen proto, že i vizuálně mě tento film dokázal úplně okouzlit, nejen proto, že (skoro se to stydím říct) se mi líbil výkon Paris Hilton, ale hlavně proto, že je Repo! The Genetic Opera úchylárna první kategorie. A když se potká taková úchylárna s cvokem jako jsem já, nemůže z toho vyjít nic jinýho než pět hvězd a místo v TOP 10.

Scary Movie 3

Scary Movie 3 (2003)

Ano, všichni učení a filmy rozebírající stav duše hodnotící kritici mě tímto zavrhli. Tento film mi však opětovně přínáší záchvaty smíchu, byť stačí jen vzpomenout si na jednu z milionu hlášek, které ve filmu padnou. Ano, právě teď výše zmínění kritici píší stížnost POMOvi, komu to dovolil psát sem komentáře. Chápu, že někomu může Scary Movie 3 připadat nezábavné, ba trapné, ale všichni jsme snad byli puberťáci a smáli se všelijakým blbostem. Dovolte mi prosím se touto (možná chabou) výmluvou ospravedlnit a začít se znovu naplno smát, protože "padesáti černochům dneska poldové natrhli prdel, ale svět se zblázní kvůli jedný bělošce, co zahučela do díry."

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Vedle Fénixova řádu zatím nejlepší filmový díl a v mé TOP 10 zastupuje celou Harry Potter sérii. Jsem prostě z té generace, kterou tato mánie postihla, a na Harryho nedám dopustit. Ve Vězni z Azkabanu je skvěle vyvážené napětí a humor, Rupert zase válí a je zde naprosto fantasticky vykreslena atmosféra Bradavic. Škoda jen že se Cuáron nenavezl do více dílů. Prostě vždycky když nevím, co si pustit, šáhnu po Harrym a pří každém shlédnutí se trochu začervenám, když Hermiona chytne Rona za ruku při hodině péče o kouzelné tvory.