Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (997)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Nejvíc mě bavilo, že i když jsou si tvůrci vědomi, jakou kravinu točí, podávají to divákovi jako smrtelně vážný životopisný film. Něco takového se jen tak nevidí.

plakát

Absolution (2015) 

Žádný překvapení se nekoná. Průměrná a solidně zábavná Seagalovka, která vybočuje především tím, že tu má Seagal parťáka. A vůbec ne špatnýho. Byron Mann je sympaťák a do týmu se Seagalem by ho měli dávat častěji, protože jim to spolu funguje. Dokonce i souboje jsou solidně a dynamicky natočený. Zásadní mínus je Vinnie Jones jako hlavní záporák. Ten dokáže bejt dobrej, když mu dá někdo odpovídající roli. Tady bohužel působí se svým podmračeným kukučem jako parodie na ruskýho mafiána. Z béčkových vod se dal určitě vylovit lepší záporák. Třeba takový Johnny Messner by byl pro Seagala dobrým soupeřem. Celkově jedna z lepších Seagalovek.

plakát

Acolytes (2008) 

V dobách, kdy debility jako je Paranormal Activity lámou žebříčky návštěvnosti, nečekám, že tenhle film někdo ocení. Je sice fakt, že postavy se občas chovají nelogicky, ale to divák tvůrcům rád odpustí, protože jinak všechno slušně funguje.

plakát

Across the Line: The Exodus of Charlie Wright (2010) 

Dvd má jednu výhodu. Mnoho filmů, které by v kině skomíraly, dostane díky němu druhou šanci. To je i příběh Exodu Charlieho Wrighta. Ač obal filmu odkazuje k drsnému akčnímu thrilleru, jedná se o drama, kde je akčních scén pomálu. A drama je to velmi dobré. Režisér Frazier, který má na svědomí i scénář k filmu Hranice, s R. Liottou a A. Garciou, tentokrát našel pro svůj snímek, ten správný vizuální tón. Po řemeslné stránce je vše na vysoké úrovni, ruční kamera i hudba fungují dobře a celý film, působí příjemně intimním dojmem. Totéž platí i o scénáři. Dialogy netahají za uši, příběh docela funguje, i když celkově působí trošku neúplně a 15 minut navíc, by mu prospělo. Jednoznačně bez připomínek, jsou ovšem herci. Quinn, Garcia i Van Peebles, se poctivě snaží a divák to musí ocenit. Dobře zahrané jsou i menší role, které jsou obsazeny hereckými veterány (Raymond J. Barry, Corbin Bernsen), kteří odvádí bezchybnou práci. Mnoho lidí tomu filmu dá určitě odpad. Budou čekat přestřelky, drogy a ženské nahoře bez. Toho se tady sice nedočkají, ale za vidění ten film rozhodně stojí.

plakát

Action Hero (2014) 

Některý věci nejsou úplně zlý, ale má to hlemýždí tempo a málo dobrejch gagů. Celej film působí totiž dojmem, jako když vám někdo vypráví vtipnou historku, která se mu stala, plácá se u toho do kolen, jaká to byla legrace, ale vám to vtipný nepřijde, protože jste u toho nebyli. A nějak podobně působí tenhle film.

plakát

Action Jackson (1988) 

Skvělej akčňák z 80. let, kterej se nikdy neomrzí. Bohužel jeho načasování bylo trochu mimo. Kdyby přišel o 5 let dřív, byl by to hit, ale v dobách Robocopů a Smrtnosných pastí už působil lehce zastarale. Což je škoda, protože Weathers byl na vrcholu formy neuvěřitelnech machr a zasloužil by si mnohem lepší kariéru, než ve finále měl.

plakát

After Midnight (2014) odpad!

Tohle mě vždycky pobaví. Kdejakýmu solidnímu filmu tu lidi naflákají odpad, ale když jde o nudnou sračku, kde se nic nestane, všichni tomu velkoryse sází dvě hvězdičky. Takže aby bylo jasno, tohle je naprosto nudnej, užvaněnej a mdlej pokud o thriller, na kterým je zajímavý snad jen to, že tu je po dlouhý době Tim Abell ostříhanej a oholenej.

plakát

Agent bez jména (2010) 

Standartní, rutinní, ale pořád ještě zábavné DTVéčko, které stojí a padá s představitelem hlavní role Stevem Austinem. Ten sice není žádný Al Pacino, ale má charisma a když vleze do záběru, je ho tam plno. Jinak, režisér Robert Lieberman už natočil lepší filmy a nízký rozpočet mu tady úspěšně hází klacky pod nohy. Problémů a chyb je tu plno. Stokrát viděný příběh, digitální kamera, odfláknutá a zoufale pomalá honička policejního auta s motorkou... Přesto všechno jsem se ale dobře bavil a vůbec se za to nestydím.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Být mi deset, řvu nadšením, ale deset už mi není a tohle se fakt nedá brát vážně. Další Marvelovská ždímačka na peníze, která nenabízí nic nového nebo osobitého. Pro mě za mě, ať všichni čumí na tuhle infantilitu, já si jdu pustit Z Nation. To je aspoň dobrá švanda.