Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (817)

plakát

Yesterday (2019) 

Mám ráda filmy Richarda Curtise a Beatles, ale tady to nesedlo tak dobře dohromady, jak jsem čekala. Jako letní komedie to určitě neurazí, ale ve výsledku vůbec ničím nevybočuje.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Dokonale děsivě a přitom realisticky vylíčený zvrácený totalitní režim a skvělý výkon Elisabeth Moss, často dokáže všechno vyjádřit jen očima. Výborní jsou ale i ostatní herci a scénáristé po první sérii dobře rozvíjejí děj tam, kde knižní předloha skončila. Rozhodně doporučuji, i když to často není vůbec lehké koukání.

plakát

Jak přežít single (2016) 

Plus za to, že to nejede úplně v očekávaných škatulkách a že některé příběhové linie skončí trochu jinak, než člověk po spoustě podobných filmů čeká. Naopak nechápu, proč Rebel Wilson hraje snad ve všech filmech to samé, už to fakt není zábavné..

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Čekala jsem infantilní blbinu a ona se z toho vyklubala zábavná, nápaditá, svěží podívaná. Příběh je samozřejmě klasické schéma "z nuly hrdinou", ale tvůrci z toho dokázali udělat docela nářez. Především mě ale příjemně překvapilo rozuzlení, které to všechno posunuje na další úroveň.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Jsem moc překvapená. Je to originální, byť v základu úplně jednoduché, svěží, má to dobrý scénář a nečekaně zajímavé režijní nápady (třeba opravdu netradičně pojatý pohřeb), kluci v ústředních rolích skvělí, věnování Miloši Formanovi, co víc si přát... Pátou hvězdičku sice dávám asi hlavně díky tomu, že žiju v Českých Budějovicích, které tenhle film opravdu využívá maximálně, a že znám herce z Jihočeského divadla, jimiž se to na plátně hemží, ale co už.. Skvělý Mádlův debut.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Po delší době komedie, která má nápad. Daří se jí vyhýbat provařeným scénám a to, co potřebuje říct, se snaží říkat trochu jinak. Zábavná jízda kuchyní a pak jídelním vozem. Příjemné herecké obsazení a fajn jsou velké hvězdy v malých rolích. No a to jídlo...

plakát

Tři bratři (2014) 

Různé jednotlivosti a nápady jsou super, ale bohužel je na filmu strašně znát, že je to spatlanina tří pohádek dohromady. Chybí tu klasická příběhová linka, podivně se přeskakuje od jednoho k druhému, divák vidí tři happyendy a když to pak opravdu skončí, tak má pocit, že to nějak není ono. V některých pasážích také působí trochu křečovitě neustálé zpívání, i když uznávám, že většina skladeb je náležitě chytlavá. Povedla se vizuální stránka a herecké obsazení.

plakát

Babovřesky (2013) 

Takže my Jihočeši sice žijeme v kraji, kde je tráva sytě zelená, pořád svítí sluníčko a každé ráno kokrhá kohout, ale jinak se neustále šmírujeme, běháme po návsi a vzájemné problémy řešíme kopy do intimních partií. Díky moc za takovou reklamu! Babovřesky jsou esencí těch nejprimitivnějších fórů, jaké si divák dokáže představit. Hlavní hrdina se jmenuje Petr Šoustal, což je vtip hodný tak páté třídy základní školy, ale Troškovi vystačí na celý film. Nejprve děsně humorně zaměňuje Šoustala se Šukalem a pak natočí celou scénu o tom, jak se báby dohadují, jestli to náhodou není spíš Voprcálek nebo Pinďulík. Když je v závěru neslušné příjmení řečeno na plná ústa v kostele, jedna z bab dokonce vtipně omdlí a spadne z lavice. K tomu si přidejte vadu řeči, opakované údery do rozkroku, střelbu ze vzduchovky do rozkroku, chlazení rozkroku ledem a holubí výkaly. To pravdu česká komedie neumí bavit ničím jiným? Chápu, že spousta lidí chce nekomplikovanou srandu, ale není tohle už pod laťkou veškeré úrovně a kultivovanosti? Ostatně i Babovřesky v několika ojedinělých záblescích ukazují, že to jde dělat lépe. Například hláška „Měl´s tu štěnici. Odposlech přerušen.“ se povedla a skvělý vtípek čeká v závěru. Podrobnosti ale prozrazovat nebudu, protože se jedná o věc ve stylu Šestý smysl, jejíž síla je právě v tom, že diváka totálně překvapí. Bohužel to je strašně málo, zvlášť když k tomu přidám nevydařenou snahu o hororové scény ve vile, klišé s jízdou na kole ve zpomaleném záběru a opravdu šílený product placement. Návrat ke Slunce, seno... se nekoná, spíš jsme na cestě do Kameňákova. Ale nezoufejte, druhý díl už se chystá!

plakát

Fosterovi (2013) (seriál) 

Po dlouhé době drama seriál, u kterého po skončení jednoho dílu obvykle hned pouštím další. Domácnost Stef a Leny je výborně napsaná, samozřejmě některé zápletky jsou zajímavější a jiné méně, ale jako celek to funguje skvěle.

plakát

Chlapec a svět (2013) 

Z primitivního příběhu o chlapci, kterému chybí otec, dokázal režisér zlehka nakousnout téma zkažené společnosti, ekologie nebo nezaměstnanosti. Naštěstí to nežene do extrémů, spíš se objevují nápadité narážky a dokonce i vtípky. Snímek byl na Anifilmu uváděn v soutěžním programu pro děti, ale nevím, jestli pro ně bude úplně srozumitelný nejen kvůli výše zmíněným tématům, ale také proto, že se zde vůbec nemluví. Režisér používá jenom v pár scénách zvuky, které ale nejsou skutečným jazykem. Jakožto dospělého diváka mě zase naopak trochu rušila primitivní animace a příběhu by rozhodně prospělo sestříhání, aby byl svižnější.