Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (177)

plakát

Žena v kleci (2013) 

Předloha velice slušná, ale takhle to vybrakovat je fakt barbarství. Nic podstatného nezbylo. Škoda. Jasně zřetelné proč číst a méně zírat. Scénář tohoto střihu by člověk sepsal za odpoledne.

plakát

Neměj strach (2011) 

Potenciál filmu byl velký, silné téma, pěkně natočeno, kvalitní herecké výkony.. Problém spatřuji v tom, že vlastně pořádně nevidíme jak ve finále dojde ke zvratu. Celkově závěr je dost odfláklý a shazuje celý film do průměru, což je škoda. Ale přesto si myslím, že stojí za vidění, aby si člověk uvědomil, jak velké zranění je sexuální zneužívání a ještě od nejbližšího.

plakát

Druhá strana naděje (2017) 

Snad jediný druh komedie u které se směji do morku kosti. Kdyby Bresson točil komedie, možná by vypadaly právě takto.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) odpad!

Kameňák 5. Pro mne nestravitelná záležitost.

plakát

Křižáček (2017) 

Spíše se mi tento snímek jeví jako diletantství. Rámování do 4:3 je mimo. Avšak několik záběrů stojí za to vidět a to teď nemyslím ty, které si režisér vypůjčil od jiných. Přechody scén jsou na vysoké úrovni. Celkově však je film spíše zbytečným cvičením než odhalováním něčeho bytostně důležitého.

plakát

Rozhovory (1969) (TV film) 

"Ale váš strach je tak nutkavý, že vás neustále popohání k hledání zrcadla, v němž by se vaše svědomí opět očistilo."

plakát

Oddělen (2011) 

Temná struna zahraná s bravurou, ale v realitě vidíme, že zní strun více a že ne vše směřuje do fatálního propadu. Film nadprůměrný a působící jako vytrčený prst odhalující slabiny humanismu bez transcendence a personalismu bez bratrství. Temný zvuk však doznívá v nitru dlouho, neboť vypovídá o něčem co ohrožuje.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Velmi chytlavá záležitost. S01-90%, S02-90%. Morálně problematické, proto nemohu dát pět hvězd.

plakát

Brána smrti (2015) (seriál) 

Smrtelná patlanice, kde je každý tak vážně přesvědčen o svém názoru, až je to směšné. Avšak, když všichni mluví "bahenní" řečí, tak se může jevit, že mluví v podstatě jednotně. Když ale vezmeme jednotlivé výroky, tak zjistíme, že s ostatními nesouzní, a že se nejedná o mozaiku, ale o směs střepů, vnitřně se sebou nesouvisejících. Poltikovič se snaží spojovat nespojitelné. U všech mi chyběla úcta k transcendenci a jedno moc důležité slovo: nevím.

plakát

Sedmikrásky (1966) 

Nekompromisní hříčka probublávající sirnými plyny lidských snad o zachycení celku v jednotlivých existenciálních výrocích, které v koláži složené "ženskou" logikou utvářejí bezčasí ležící v mléce, tázající se po vlastní identitě. No zkrátka je to neuvěřitelný úlet. :-)