Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Po shlédnutí filmu v dabingu v kině jsem musela hodnotit jednou hvězdičkou, přišlo mi to trapné, pubertální (ukníkané) a bez vtipu. Nyní po shlédnutí filmu v originále s omluvou a pokorou měním na čtyři (i když slabší čtyři). Nikdy bych neřekla, jak může film "zprznit" špatný dabing. A to ho v Česku považuju obvykle za dobrý. Bez shlédnutí celé MCU (Avengers) série ale nedoporučuji, chybí kontext.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Při první úvodní znělce mě přepadl strach z výběru herců, ale ten byl rychle zažehnán brilantním zpracováním a výkony. Jeden z nejlepších českých seriálů a troufnu si říci, že asi nejlepší český kriminální seriál, co jsem viděla.Moc bych si přála, aby měl seriál pokračování, protože to je rozhodně nejlepší využití koncesionářských poplatků :)

plakát

Nákaza (2011) 

Přišlo mi to na dost slabý tři hvězdy. Děj je bez náboje, nevtáhl mě do děje, s nikým jsem nesoucítila. Přitom filmy podobného ražení mám velmi v oblibě. Možná kdyby to byl první "epidemiologický" film, který bych viděla, tak bych byla odvařená. Nicméně v tomto je hluboce zazděný potencionál, navíc se mi zdá, že se někde zatoulalo snad sto stránek scénáře, protože jinak tam některé dějové linky fakt být nemusely. No celkově z toho mám dost neuspokojivý pocit. A Matt Damon v roli tatínka mi zrovna moc neseděl.

plakát

Maléry pana Šikuly (1999) 

Jednu hvězdičku si to zaslouží jen za úvodní scénku z kolony. Jinak je to suché a prakticky o ničem.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Vleklé a nepřekvapivé. Jediné, co se dá ocenit je větší realističnost než v případě jiných mainstreamových kriminálek. To je ale zabité velkou nudou, která má jen máloco dočinění s vyšetřováním. Konec byl absolutně neuspokojující. A to jsem opravdu neočekávala americký happy end. Hodnocení zdejší většiny je pro mne trochu záhadou...

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Celkem vtipné a povedené. Přijde mi to dokonce i o chlup realističtější než parodovaná verze, zejména vzhledem k tomu, že aspoň opravdu poctivě sledovali ty pásky a reakce byly prostě buď logické, nebo aspoň zábavné. Ale poslední cca půl hodina se hrooooozně vleče a nebyla pro mě až tak zábavná. Celkově slušná oddechovka :)

plakát

Světová válka Z (2013) 

Pro mě o chlup lepší průměr za oblíbenou tématiku. Přišlo mi to tak trochu nedotažené a nedokázala jsem se úplně vžít do děje a prožívat emoce s hlavním hrdinou. Chyběla mi tam ta beznaděj, kterou by lidstvo v daný moment mělo prožívat. A místy jsem si připadala jak v Resident Evilu v Pittově podání, akorát hudba nebyla tak dobrá. Některé scény (a dějové linky) mi tam přišly vzhledem k celkovému ději nerelevantní a místy až zbytečné. Ten čas mohl být věnován na detailnější náhled na hlavní děj. Možná, kdybych znala knihu, tak bych nebyla ochuzena o lepší souvislosti...

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Zajímavý film, ale asi tak od půlky stopáže. Ve filmu mě nejvíc vadily počáteční scény, ve kterých je zachyceno jednání zásahové jednotky a popravdě mi chování těch ostřílených hochů přišlo tak nelogické až hanba. Je jasné, že primárním účelem filmu bylo sledovat, jak se prokousává z baráku malá partička, ale kvůli tomu jsem nemusela sledovat klišé alá vyvražďování ufňukaných a hloupých členů ze zásahovky. I blba by napadlo třeba nespouštět oči z nebezpečného vězně, příp. nelézt k oknu, skrz které právě sniper trefil kolegu. Myslím, že výcvik těhle lidí je ŕozhodně lepší než je ukázáno. Nicméně od doby, kdy se filmaři dostali k čemu chtěli, tedy že jich zbyla jen hrstka, je to pěkné ke sledování. Za mě lepší 3*, ale ať si příště pozvou konzultanta.

plakát

Světová invaze (2011) 

Na jednu stranu dobrý odreagování, na druhou ale chybí nějaká zásadní originalita. Kolik filmů už vzniklo s motivem "posledního spojení sil" za účelem zničení čehosi zásadního pro nepřítele a kupodivu se to malé skupince odhodlaných povedlo. Pokud je člověk ochoten překousnout všechna ta klišé, tak je to slušnej průměr. Ale nic většího jsem si neodnesla a tím nemyslím jakési intelektuální rozuzlení. Den nezávislosti mě teda vtáhl do děje mnohem více.

plakát

Já, legenda (2007) 

Klasika postapokalyptické budoucnosti, na kterou je radost pohledět. Prostě zbožňuju velkoměsta v troskách a hlavně mě uchvacuje, když si příroda bere zpět, co si lidé propůjčili. Skvělý film, kterému ale k dokonalosti něco schází a ani o chlup lepší alternativní konec by to asi nezachránil.