Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Warrior (2011) 

Film Warrior mi přesně hraje do noty, protože filmy se sportovní tématikou patří k mým oblíbeným. O čem ale je tento film? Je to pouze slaboduché mlácení dvou soupeřů? NE!!! Film mě dostal kvůli svojí hloubce, charaktery obou hlavních protagonistů jsou naprosto bezchybné. Na jedné straně válečný veterán Tommy, který má už dost války a bojů kolem sebe a hledá konečně klid při soubojích a na straně druhé učitel fyziky Brendan, který řeší svízelnou finanční situaci v ringu. Celý příběh zabarvuje i fakt, že obě hlavní postavy jsou bratři. Konečný souboj je opravdovou lahůdkou a silným emociálním zážitkem. Co dotat, pro mě film za 5 hvězdiček.

plakát

Drive (2011) 

Film, který mě celkem příjemně překvapil. Částečně mi film připomíná film Kurýr, protože zde jde také o porušení již zažitých pravidel a následný pád do čím dál větší propasti událostí. Nicméně tento film mi přijde originálnější. Ve filmu se najde čas na romantiku i akční scény. Kromě filmu samotného mě zaujal také soundtrack, z kterého bych vypíchnul hlavně skladby: Kavinsky & Lovefoxxx – Nightcall; College - A Real Hero (feat. Electric Youth); Riz Ortolani - Oh My Love (feat. Katyna Ranieri); The Chromatics - Tick of the Clock

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Komedie, kterou není nutno představovat. Mnohé hlášky z tohoto filmu zlidověly. Režie Jiřího Menzela a hlavně výkony herců jsou nadčasové. Sáhnu po ní kdykoliv, když si chci zlepšit náladu. Film, ke kterému se vždy rád vrátím.

plakát

Za lepší život (2011) 

Skvělý film vyprávějící osud nejednoho mexičana, který kvůli americkému snu ilegálně překročil hranice. V tomto případě jde především o otce, který se s životem pere a snaží se pro svého syna vytvořit ten "lepší život". Příběh je poutavý a má rozhodně něco do sebe. Také hudba v podání Alexandra Desplata skvěle obohacuje děj. Mé hodnocení tedy 85%

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Povedený film z žánru sci-fi, nevím, co mě na něm chytlo víc, jestli samotné prostředí, které je celkem slušným útokem na divákovi vizuální potřeby, zvláště ve 3D nebo typ elektronické hudby v podání skupiny Daft Punk. Hudba k tomuto filmu na mě zapůsobila celkem silným dojmem a rád si ji poslechnu i v době, kdy samotný film už upadne v zapomnění.

plakát

Počátek (2010) 

Tento film je skutečná perla roku 2010, na začátku diváka popadne, zaujme a nepustí ho až do konce. Líbí se mi zvláště několik dějových linií v jednom příběhu, prostě paráda. Dále již osvědčená spolupráce Christophera Nolana a Hanse Zimmera přináší své ovoce, a že je to ve filmu znát. Hudba ve filmu je opravdu poutavá a dá se říct, že je přesně ušitá na míru.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Příjemné překvapení tohoto roku, které dokazuje, že i studio DreamWorks umí vytvořit poutavý a pěkně zpracovaný animovaný film. Film jistě zaujme nejednoho dospělého diváka, byť je určen především pro děti. Také výběr Johna Powella na pozici skladatele hudby pro tento film považuji za dobrou volbu, která nese své ovoce.

plakát

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974) 

"Tak kdepak je ten prďola, co tady čepuje pivo?" Co dodat, skvělá česká komedie ke které se kdykoli rád vrátím.

plakát

Ip Man (2008) 

Mám rád filmy tohoto typu a tento film opravdu přirostl k srdci, na počátku jsem myslel, že to bude jeden z klasických béčkových filmů, který je plný kopů a pěstí, tento film mne ale příjemně překvapil. Zanechal ve mě podobný zážitek jako filmy typu Poslední samuraj nebo Obávaný bojovník.

plakát

Avatar (2009) 

Mistrovské dílo Jamese Camerona, které tento film vyneslo na samotný vrchol filmových trháků. Film diváka na začátku vtáhne do děje a pustího ho až na konci. Samozřejmě tento druh filmu nemusí nadchnout každého, ale nadchne spíše publikum zaměřené na sci-fi a fantasy. Takový divák musí přímo slintat blahem :-) Je zde také patrný pořád větší vliv počítačové grafiky a dovednosti na filmový průmysl.