Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Bruno (2009) 

Bruno, mazej zpátky do televize!!

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Rozkošné. Barevné. Absurdní. Vtipné. Krásné. Indické. Voňavé (vážně). Poetické. Hřejivé. Ano, je to tak, nešetřím chválou. Tenhle film je totiž ÚŽASNÝ.

plakát

Den poté (2004) 

A teď řekne: on to dokáže..."On to dokáže!". A teď si dají pusu. A teď to stihnou. Nejsou mrtví, jen spí. Nádhera, jak to všechno jde jako na drátkách, že:)

plakát

Děti noci (2008) 

Ale notak. Depresi z tohohle filmu jsem zaháněla hodně hodně těžko - a to nejenom proto, že venku už byla tma. A pak se dostavilo štěstí. A nebylo to proto, že už je po filmu - trošku jsem se totiž přeci jen nudila, ale hodina a půl je přeci v pohodě. Líbilo se použití světla na konci, líbila se Martha Issová (a to moc), líbily se výtvarný motivy. Nelíbila se hloupá hudba, i když to možná jen nebyl můj styl. Ale prostě, vůbec to není špatný film.

plakát

District 9 (2009) 

Pět! Pět ty blbá, řve na mě hlava. Když já mám ráda ty tiché a něžné filmy..

plakát

Dogville (2003) 

Tak tohle je absolutní. Absolutně minimalistické na pohled, absolutně maximální na dotek. Temhle film doopravdy bolí, a závěrečných deset minut je opravdickým vysvobozením. Ještě dál ho, hlavně ke konci, posunuje Trierova "přerušovaná" kamera, díky které dovedl svůj další film Kdo je tady ředitel? k dokonalosti.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Nenávidím ten film až do morku kostí. Moje totální a nepřekonatelná averze k jakékoli nespravedlnosti mi udělala z filmového zážitku hotový peklo. Zároveň ale žasnu nad zoufalou Naomi Watts, odporným pitvořícím se Pittem a hlavně nad geniálně propracovanými vodítky, která matou matou a matou. A jak to postavilo celý Hollywood na hlavu...! Skvělý film. Ale nikdy ho nechci vidět znovu a chci na něj co nejdřív zapomenout.

plakát

Gimme the Loot (2012) 

Ošklivý sprejer a vytahaná sprejerka shání 500 doláčů, aby zbombili The Big Apple. Cestu jim zkříží protivná zhulená blondýna, díky níž si uvědomí, že se maj rádi. Nůďo, malebně špinavý a dementní zároveň. Viděla jsem na Festival International du Film Indépendant de Bordeaux.

plakát

Hlad (2008) 

I was there, but I didn´t like it at all.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Nu, tak tedy poté, co jsem byla náležitě a důkladně poučena o tom, jak to s tím Indym vlastně je (Douglas mě zmlátil plakátem) musím uznat, že tedy ano. Navíc vtip (a klobouk) Indymu moc sluší.