Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 157)

plakát

Hidden (2015) 

Špica. Atmosféra fantastická, skoro celou stopáž neskutečná úzkost, deprese a beznaděj a originální příběhovej twist. Normálně bych dal asi silnější čtyři hvězdy, ale vzhledem k tomu, že mi dost padnul do noty, oceňuji plnou palbou.

plakát

Tales of Halloween (2015) 

U některých příběhů jsem se doopravdy slušně zasmál (Friday the 31st, The Ransom of Rusty Rex), ale celkově je to docela dost velká blbost plná hororových klišé a nepříliš povedených lekaček. V žánru se najde mnoho lepších kousků.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Zezačátku mě to vůbec nebavilo, ale potom jsem najednou zjistil, že už jsem na konci druhý řady a že jsem se celou dobu neskutečně bavil. Divný.

plakát

Zůstaň se mnou (2014) 

Slušná depka s jedním těžce emotivním momentem (děda promlouvá k Mie). Je to sice klasická vydíračka, ale když v tom všechno funguje, nemám s tím nejmenší problém.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Zázračný ind po dlouhé době vztáhl ruku k hororu a opět z toho vznikl klenot. Neskutečná atmosféra, fantastickej scénář a režie, sympatičtí herci (což je u dětských herců v dnešní době poměrně zázrak) a skvělej Shyamalanovskej zvrat. Zřejmě "found-footage" roku.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Černobylský průjem (slovní hříčka podle anglického názvu, pro ty, co mají rádi inteligentní humor...HaHaHaHa...) je dokonale podprůměrným hororem s několika lehce průměrnými momenty. Nápad neni úplně špatnej, ale je dost špatně podanej. Scénář plnej stupidních chyb a Sadowskiho postava mi těžce dráždila svěrače. Černobyl by si zasloužil lepší survival.

plakát

Brána temnoty (2015) 

Slušně koukatelná Kejdžovina, co sice moc originality nepobrala, ale napětí a atmosféra jí nechybí a Cage se po dlouhý době konečně netváří, jako by měl půl roku zácpu.

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

Rozhodně ne seriál pro každého... těžce pocitová věc, která může být pro lidi, co zcela postrádají jakékoliv empatické schopnosti, těžce nudná a roztahaná vydíračka.... ovšem pro mě, jakožto velice empatického člověka, se jedna o naprosto špičkově vystavěné drama s mnoha alegorickýma vsuvkama, fantastickýma hereckýma výkonama a hudbou, která dokázala i z několika plochých scén udělat neskutečně emotivní momenty. Už dlouho se mi nestalo, abych celou řadu shlédnul během dvou dnů. První série - 100% .... Druhá řada ještě přidala na atmosféře a scénáristické preciznosti a i přesto, že je poměrně odlišná od té první, je stejně tak dechberoucí. Závěrečnej díl je pak jedno z nejlepších seriálových finále co jsem kdy viděl. Pro Justina Therouxe chci Emmy a nemůžu žít bez další řady. Druhá série - 100% .... Opět zcela něco jiného, než jsme viděli v předešlých dvou řadách. Tvůrci ubrali na mystičku a tajemnu a přidali tunu podobenství, alegorií a filosofie a zabalili to do špičkově natočeného a neskutečně mistrovsky zahraného psychologického dramatu. Hudba to vše opět dovádí do výšin, které nelze popsat lidskou řečí a nelineárnost celého vyprávění není nic menšího než hotové mistrovské dílo. Během závěrečného dílu jsem se 3x emocionálně rozsypal a po skončení jsem věděl, že tento seriál mohu zařadit na první místo nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Děkuji. Třetí série - 100%

plakát

Pohádka pohádek (2015) 

Až mi někdo příště řekne onu oblíbenou větu "Češi tvoří nejhezčí pohádky", osobně tu osobu vykastruji nejbližším předmětem a přitom jí budu opakovat název "Il Racconto dei Racconti". V životě jsem neměl u pohádky husí kůži, až doteď.

plakát

Make the Yuletide Gay (2009) 

Jeden z nejpříjemnějších vánočních filmů vůbec a nejlepší queer film za hodně dlouhou dobu. Vtipné, srdce-hřející, skvěle zahrané (za Olafovo rodiče bych dal hned nějakou cenu) a krásně atmosférické. Nový vánoční Top 5 je na světě.