Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Síla. Zpracování, atmosféra, hudba, osoby a jejich charaktery.... a kolem toho jedna obrovská katastrofa, která se transformuje i do politické zoufalosti komunistického režimu. Do režimu lží, srabáctví, prospěchářství, které pohrdá obyčejnými lidmi. pro Česko jaksi víc aktuální, než si chceme připustit. Každý díl jsem sledoval s otevřenou pusou a v lehkém šoku, co vše je možné.

plakát

Učitelka (2016) 

Je to tak dobrý, jak se mi z charakteru postav dělalo špatně... Bravo páni tvůrci

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Tak strašně nevyužíté téma, války, mrtvé děti, pletichy, bohatství, reformy... Téměř nic z toho... Věčná škoda, tohle mohl být velkofilm jako víno nebo nádherný seriál.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Povedené, ponuré, opulentní, kybernetické. Klobouk dolu tvůrcům.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Očekávání velké, realita chabá. Žádná jízda, žádnej odkaz generacím. Prostě jen taková rekapitulace.

plakát

Vinnetou (2016) (seriál) 

Nevypadá to vubec zle a navic je zpracovani bliz Mayovu originálu. Potěšilo me i zapracování původního soundtracku.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Dokument ukazuje, jak se lidské společenství v KLDR totálně zbláznilo. Ale filmařské sdělení má snímek slabé, záběry nastavované jak kaše do nekonečna, opravdu silných momentů pomálu. 40%

plakát

Mimoni (2015) 

Očekávání větší než realizace. Z dějového a výchovného pohledu mi vadila násilná forma na straně "padouchu". Myslím, že sice děti ocení to divné žvatlání Mimoňů, ale dospělák z toho má víc, protože v hatmatilce rozpozná mnoho světových jazyků... chudáci děti. Celkově mi to kazí všechny dospělácké postavy. Jsou vesměs dementní. A bohužel mají celkem hodně prostoru než aspoň trochu legrační Mimoni. Kvalit Aut a Letadel to teda nedosahuje, tohle se šlágrem domácí filmotéky nestane.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Film, který dosáhl hranice kultu a každým shlédnutím pobaví každý další detail, každá věta, každý pohyb herců. Je to jedinečná podívaná. Film má navíc nadstandardní úroveň i pro českého diváka, protože dabing je "eňoňuňo"

plakát

John Wick (2014) 

Víc mrtvých než v Komandu a Total recall... no jakmile přestávám filmu věřit, tak z toho je zívačka. Neomylný "Neo" znehybňuje soupeře jednou ranou obvykle do hlavy a už se jen čekalo, kdy se prostřílí až k hlavním gaunerům.... pěkně postupně. Tohle mě nevzalo, snad jedině beru v potaz to, že to bylo pěkně natočené a některé akční scény vypadaly slušně.