Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (177)

plakát

Černá zmije - Černá zmije III (1987) (série) 

Třetí sezóna Zmijákových dobrodružství je má vůbec nejoblíbenější série Blackaddera a jeden z absolutních vrcholů britcomu vůbec. Každý díl nádherně vypointovaný, parádní sarkasmus, švihlý Hugh Laurie a vychytralý Baldrick. Vypilovaný diamant do posledního detailu.

plakát

Černá zmije - Černá zmije IV (1989) (série) 

Pro většinu hodnotících je vidno tato sezóna vrcholem Blackaddera. Pro mě osobně je jen malinký kousek za 3.sezónou. Jinak stejně jako v 2. a 3. sérii naprosto odzbrojující britský humor, genialita, která se jen tak nevidí. Baldrick je konečně degradován na toho nejmenšího budižkničemu, George stále stejně ulítlé a ukecané pako a z Blackaddera opět padá jedna uzemňující hláška za druhou. Navíc se vrací i skvělí Percy a Melchett. Důstojné zakončení dost možná nejlepšího britcomu všech dob!

plakát

Černá zmije - The Black Adder (1983) (série) 

Vzhledem k tomu, že následující série považuji za absolutní top britcomů, je tato první série velmi špatná. Humor je příliš vulgární a "Beanovský", ne tak sofistikovaný a vypointovaný jako v následujících sériích. Za opravdu dobrý považuji pouze díl "Lovec čarodějnic" a pak také legendární theme song.

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) 

Stokrát přežvýkaná kravina. Dojímají mě porotci, kteří chtějí být za každou cenu zatraceně vtipní a cool, což se jim opravdu nedaří a působí trapně. Sledovat brečící 15leté slepice, kterým se po nepostupu zhroutil svět, už po x-té opravdu nebudu...

plakát

Das iTeam - Die Jungs an der Maus (2007) (seriál) odpad!

Vrchol trapnosti a německého neumětelství. Všem nám bylo jasné, že IT Crowd je jen jedno, ale že jeho německý remake dopadne takhle špatně, to je neuvěřitelné. Jde v podstatě o přesnou kopii originálu, ale s německými herci a bez jakékoli špetky humoru, tohle prostě umí jen Němci. Pro názornější představu doporučuji zhlédnout srovnávací videa na youtube.

plakát

Datel Woody (1999) (seriál) 

Vždycky mě strašně iritovalo to jeho chechtání. A vůbec ten datel je pro mě jedna z nejodpornějších kreslených postav. Dvě hvězdičky dávám za díly s tučňákem, ty byly opravdu výborné!

plakát

Den D (2008) (pořad) 

Poměrně zajímavý a zábavný pořad. Samozřejmě jsem si okamžitě vzpomněl na Mosse a IT Crowd... :)

plakát

Diktátor (2012) 

Sacha Baron střílí do všeho a do všech. Diktátor určitě není bez chyby, ale je natolik zábavný, že je to vlastně úplně jedno. Výborný kolektivní zážitek v kině.

plakát

Doktor Hollywood (1991) 

M.J. Fox ve své snad nejlepší roli od Návratu do budoucnosti. Snímek se sice ubírá podle jasné šablony, vše je ale velmi pohodové a velmi zábavné. Ideální oddychovka.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Úžasné komorní drama z jedné místnosti. Atmosféra postupně začíná houstnout a sranda končí. Každý z porotců disponuje jedinečným charismatem v čele s Henry Fondou. Pro českého diváka navíc okořeněno o Jiřího Voskovce. Velmi, velmi dobré!