Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Každá série Black Addera se sice odehrává v jiné době a prostředí, ale přesto se nese ve stejném duchu. A ten duch se vyznačuje smrští fórů, kousavých narážek, vychytralých plánů, maskované nevraživosti, nepříliš skrývané nadřazenosti a předem stěží odhadnutelných zvratů. Když máte štěstí a nenatrefíte na česky dabovanou verzi, budete se bavit přímo královsky! (Nebo spíš Blackadderovsky? :-)) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy som mal rád Mr. Beana, ale potom som narazil na Čiernu zmiju a odvtedy mi Bean pripadá len ako infantilný pako. Pravda, všetci sa zhodujú v tom že prvá séria Zmije, odohrávajúca sa v stredoveku, je celkovo najslabšia a ja sa tiež pripojím. Trpí to hlavne svojou teatrálnosťou a Atkinsonovými jalovými pokusmi o protopitvorenie. Tie jeho ksichty ho síce preslávili ako Beana, ale v Zmijákovi sú úplne mimo. On je tu Edmund vôbec taký odstrkovaný a vyjukaný chudáčik, ktorého jeho šialene vytlemený kráľovský otec stále volá Edgar. Keď však pominieme tieto začiatočnícke chyby je to stále nálož typicky britského zádrapčivého, silno čierneho až morbídneho humoru a ostrých hlášok. Predovšetkým potom posledné dve epizódy o lovcovi čarodejníc a bande rapavých zabijáckych vagabundov sú poriadne drsne našlapané. Taktiež oproti ďalším sériám je tu Edmundov sluha, smrdutý hajzlipuciar Baldrick dosť inteligentný. Zato lord Percy Percy je hneď skraja dokonalý vôl. Mňa to chytilo a ďalšie série už boli len lepšie a lepšie. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V Česku prakticky neznámá série, která je v Británii naopak pokládána za kultovní dílo. Nemohu si pomoct, ale místy mi to přišlo spíš smutné, než vtipné (zejména závěr první série). Celkově jsem se u toho ani zdaleka nenasmál tolik jako u jiných britských seriálů. Na druhé straně musím uznat, že mladý Rowan Atkinson zde předvádí velmi kvalitní herectví a představí se ve zcela odlišné roli, než jak ho známe ze scének s Mr Beanem. Líbily se mi také povedené narážky a odkazy na skutečné historické události či divadelní hry Williama Shakespeara. Je to tedy takový lepší průměr, který zejména díky výbornému Atkinsonovi určitě stojí za vidění, nějaké bouřlivé salvy smíchu však od Zmije nečekejte. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

První série z r. 1983, odehrávající se ve středověku, je jen nadprůměrná. Vtipná jistě je, ale chybí něco víc a polovina postav nemá vůbec co říct. Princ Černá zmije již projevuje své ambice dotáhnout to co nejdál (tedy stát se králem), je to však až moc velký blbec na to, aby se mu to podařilo (ostatně nebýt jeho sluhy Baldricka, nechal by se nazvat Black Vegetable - Černou zeleninou). The Queen of Spain's Beard, Witchsmeller Pursuivant. 8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda "Zrozen pro trůn královský" je remejkem pilotního dílu. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama