Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série šla opět nahoru a je ze všech vůbec nejlepší. První světová válka Edmundovi skvěle sedla a tentokrát sedla i všem ostatním postavám. V předchozích sériích mě některé z postav vyloženě otravovaly, byly tam jako kdyby navíc. Sem se hodí všechny dokonale a skvěle se doplňují. Děkuji Edmundovi, Baldrickovi, Georgovi, Darlingovi, Melchettovi a dalším za podařeně strávené večery v jejich společnosti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Šálek kávy, Drahoušku?“ Rozloučení se starou partou (nepočítaje speciály) je náležitě dojemné. Edmund si může na svých soupelešnících brousit ostrovtip díky hodnosti, třídní příslušnost tentokrát nehraje roli. Společnost prodělala změny také v jiných ohledech, oproti třetí sérii přibylo vulgarismů a sexismu, čím se vlastně uzavírá kruh otevřený ušmudlaným středověkem. Občas menší množství vtipů tentokrát neznamená hluchá místa, ale snahu o závažnější sdělení, což je z hlediska národní hrdosti záslužné, leč pramálo zmijácké. 85% Zajímavý komentář: Gemini ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

"Kdybych si chtěl povídat se zeleninou, koupím si ji na trhu.", "Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.", "Baldricku! Dnes večer bude ten stůl čistý tak, že se z něho budu moci i najíst.", "Poslední dobou je tu taková špína, že by tu hovnivál ztratil zájem o povolání a začal by hledat štěstí někde jinde.", "Lorde Bílá Zmije, slib mlčenlivosti, to je velice zajímavá věc, vyprávějte mi o tom!", "Jestli něco do rána nevymyslím, setkáme se se stvořitelem. V mém případě je to Bůh, v tvém případě Bůh ví...", "Tohle je největší událost v umění od dob, kdy si před Leonarda sedla Mona Lisa a podotkla, že má divnou náladu.", "No...ten začátek byl děsnej, pak to bylo průměrný a o tom konci nebudeme mluvit. Jinak to bylo skvělé."..................................... I když netvrdím, že suchý britský humor Černé zmije musí vyhovovat všem, já si partičku Edmunda, George, Baldricka, Percyho, Melcheta a dalších zamilovala ve všech historických epochách. Výše uvedené hlášky jsou jen pouhým zlomkem toho, co obsahuje jedna epizoda a co si milovníci seriálu opakují při různých příležitostech v běžném životě:-). Shrnuto, Černá zmije II., III. a IV. je geniální sitcom, který si získal mé srdce už před lety a obsadil čestné místo v mých nej... ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrá řada mi proti ostatním příde, vážnější. Je to asi tím, že Britové vědí, že je válka svinstvo, humor je ovšem stále skvělý, jsem rád, že se po 3 řadě, všichni Zmijáci sešli...kromě Mirandy Richardson(Která se objevila tuším v jednom díle) Dávám 5 za skvělý humor, i za nostalgický konec, který se sice moc nehodí do sitcomu, ale i tak...je pěkný ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky poslednímu dílu "Sbohem" nejlepší série. Černohumorným gagům se sice rád zasměju, ale zároveň mě mrazí z toho, že řezníci jako polní maršál Haig skutečně žili a denně posílali tisíce vojáků zbytečně ven ze zákopů na jistou smrt. Černá zmije si samozřejmě v žádném díle neodpustí k této skutečnosti trefný komentář. Úplný závěr se tváří, jako by do seriálu vůbec nepatřil, ale úspěšně se mu podařilo dostat mě do kolen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)
  • V roce 2000 se 4. řada seriálu umístíla na 16. místě v seznamu "100 nejlepších britských televizních pořadů" vytvořeném Britským filmovým institutem. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama