Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (319)

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Snímek, který zklamal moje očekávání. Přiznám se, že jsem na okamžik dokonce usnul. Očekával jsem mnohem barvitější líčení hrůz holokaustu a problémů při Eichmannově únosu. Dvě hvězdičky za výkon Thomase Kretschmanna a za scénu se zastřelením kojence.

plakát

Aftermath (2016) (seriál) odpad!

Myšlenka, že bych pilot dokoukal, se stala nesnesitelnou.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Postavy nemohou konkurovat superhrdinům z Avengers. Jsou spíš jak z Upířích deníků nebo z Gilmorových děvčat. Zkrátka, jakmile se neobjeví charismatický Tony Stark, který komunikuje s Jarvisem a okouzluje Pepper nebo Steve Rogers, který ranami pěstí uráží boxerské pytle ze závěsu, je to prázdné.

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Massachusettské panství Briarcliff bylo postaveno v roce 1908 jako největší sanatorium na východním pobřeží pro léčbu tuberkulózy. Desetitisíce pacientů zemřelo mezi těmito zdmi. V roce 1962 zakoupila Briarcliff katolická církev, která zde zřídila ústav pro duševně choré pod vedením monsignora Timothy Howarda a pevnou správcovskou rukou sestry Jude. V roce 1965 prodala církev ústav státu. O šest let později byl Briarcliff zavřen a opuštěn. Dnes je to ruina, stojící snad jen silou zlé vůle a ještě horších vzpomínek. Jen málo lidí ví, co se dělo v jeho temných útrobách - jaké pozoruhodné životní osudy se vpily do jeho bezútěšných stěn a vedly k jeho úpadku. Druhá sezóna vynikajícího seriálu American Horror Story - Asylum nám odhalí mnohá tajemství briarcliffského panství a otevře skříně plné kostlivců. Na této strašidelné (znepokojivé, ale i dojemné) cestě potkáme celou řadu komplikovaných postav, budeme svědky mimozemských únosů nebo nacistických experimentů, nervy nám napnou krvelační vrazi a v neposlední řadě se staneme svědky nepovedeného exorcismu. ...Cosi zrůdného skrývá se na pozemcích panství. Do Briarcliffu míří za senzací ambiciózní novinářka Lana Winters, aby své jméno zviditelnila skrze morbidní příběh sériového vraha přezdívaného Bloody Face... Nejen doposud nejlepší série AHS, ale spolu s Carnivále dost možná i nejlepší hororový seriál všech dob.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Jupiter je jméno největší planety naší sluneční soustavy. Jmenuje se tak i jedno floridské městečko, kde svůj domov našlo obludárium německé přistěhovalkyně Elsy Mars. Jmenovaná skrývá jisté tajemství, které ji spojuje s lidskými zrůdami. Freak Show je pro ně útočištěm před strachem a znechucením "normálních" lidí - rádoby ne-zrůd (ne každá ohavnost je viditelná na povrchu...). Elsa však není jediná, kdo sbírá zrůdy, kdo vydělává na bizarních tělesných deformacích. Elsa žije snem, že se z ní stane hvězda - prodává fyzické anomálie na pódiu obludária spolu se svým pěveckým talentem; druhý zájemce nepotřebuje, aby zrůdy zpívaly, tančily a bavily obecenstvo, vlastně je pro něj mnohem výnosnější, když se zrůdám jejich životní funkce zastaví. Floridský Jupiter děsí série brutálních vražd, cirkusem obchází duch zajímavě rozdvojeného aristokrata a cosi shnilého páchne mezi jupiterskou smetánkou. Díl za dílem poznáváme životní osudy zrůd, z nichž jeden nás zavede kupříkladu do bahna předválečného pornoprůmyslu a jiný nazpátek do strašidelných útrob panství Briarcliff (dočkáme se i návratu doktora Arthura Ardena alias SS Hanse Grupera, viz. druhá sezóna Asylum). Ani v rámci IV. série se American Horror Story nevzdává své svěží originality. Jestliže v 80. letech viděl Stephen King hororovou budoucnost v Clive Barkerovi, pak dnes jistě spatřuje spousta fanoušků žánru budoucnost filmového či spíše seriálového hororu ve jménech Falchuk / Murphy.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Harmonovi - psychiatr Ben, jeho žena Vivien a jejich dcera Violet - se z východního pobřeží, přesněji z novoanglického Bostnu v Massachusetts, přestěhují do kalifornského Města andělů. Nový dům znamená nový start v rodině, kde to kvůli Benově nevěře pěkně skřípe. Harmonovi však netuší, že prázdně vypadající dům ve stylu viktoriálského L. A., je plný (nejen) špatných vzpomínek... "Nudné klišé," odfrknete si. "Takových filmů nebo seriálů jsme už viděli, že-" Stop! Zadržte. Máte pravdu, ale v případě seriálu American Horror Story nemůže být o nějakém klišé řeč. Ryan Murphy a Brad Falchuk (nepřehlédnutelní už díky Plastické chirurgii s.r.o.) se v dnešním televizním světě stali podobně originálními tvůrci hrůzy, jako byli svého času Mistři děsu H. P. Lovecraft, Stephen King nebo Clive Barker.

plakát

Amputace (2012) 

Zábavný celuloid ve stylu amerického nezávislého filmu.

plakát

Anihilace (2018) 

Stejně jako LIVINGDEAD jsem usnul. Crappy movie.

plakát

Animatrix (2003) 

Druhá renesance (nářez!!!), Dětský příběh, Detektivní příběh a Neznámé území.

plakát

Anthropoid (2016) 

V Británii se rozhodlo Kill Heydrich, a tak jsou vysláni rozklepaní asasíni, kteří nedokáží bez problémů zvládnout ani výsadek, natož pak atentát. Aby budili dojem Čechoslováků, žvatlají mezi sebou špatnou angličtinou, v jejímž rámci ovšem nedokáží vyslovit ani "kurva", "Jindřich" nebo "Lidice". Když zrovna nepropadají panice nebo nepíchají český holky, improvizují se zbraněmi z kovošrotu sundání jednoho z nejvýše postavených Smrtihtavů Třetí říše. Nudný film jsem dokoukal snad jen proto, že se týká naší historie. Jenže Angláni a Frantíci vědí kulový o české (potažmo československé) povaze a o zdejším prostředí, takže věrohodnost je zde nulová. Ellisův Antropoid i přes zajímavé obsazení (Cillian Murphy, Toby Jones) nedosahuje kvalit kupříkladu Strachova českého TV filmu Operace Silver A, který je pro našince stokrát uvěřitelnější a hlavně je mnohem, mnohem lepší. Dávám jednu hvězdičku za krátkou scénu mučení na Gestapu. Antropoid je úplně stejně blbej film, jako byl ve své době nápad atentátu na Heydricha a jeho stupidní provedení.