Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (9)

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

Stylově navazuje na poslední (půl) sérii papírového domu, v tom že se jedná špíše o telenovelu než heist akční seriál. Neskutečně otravné jsou tu nekonečné a opakované dialogy o lásce mezi vedlejšími postavami, které jsem musel přetáčet. Je tu hlavní pár, ale bohužel i 3(!) vedlejší páry, překvapivě (netflix) heterosexální. Vztah mezi Berlínem a jednou z jeho desítek osudových (nebo kolik) bruntkoidních milenek co za život měl alespoň děj posouvá, ale je i (bohužel) hlavním tahounem děje. Konec už byl lepší, ale poslední dva díly to nezachrání. Je to lepší než Ulice.

plakát

Volejte Saulovi - Slzavé údolí (2022) (epizoda) 

šlape to skvěle, ale je pravda že scéna jak babička odhalila saula je trochu sci-fi a uspěchaná..  taková scénáristická zkratka.. normálně by jí trvalo o dost déle aby jí to došlo, pokud vůbec, a vygooglovat si během hodiny saula, no :)

plakát

Expanze - Winnipesaukee (2021) (epizoda) 

Za toto by si Amazon zasloužil zashortovat akcie až do pekla. Uspávající nekonečné scény s vesmírnejma vidloněma. Koho by napadlo že ve scifi seriálu bude nejzajimavější obyčejné putování po Zemi a jedna konvenční přestřelka.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Jedny z nejlépe zpracovaných současných automobilových honiček. Bavorské motorové závody v hlavní roli.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Oceňuji "analogové" zpracování závodů a aut, CGI scén je tu minimum, nebo alespoň tak působí. Přesně to mi vadilo např. u Rivalů. Celkově na mě film nezanechal hluboký dojem, je to prostě řemeslně skvěle zvládnuté a 150 minut uteče jako voda. Dávám 5 hvězd bez debat ale bojím se že si za týden ani nevzpomenu, že jsem to viděl. Viděno doma, ale mám pocit že zvuky aut by mohli být lepší a víc viniknout, stejně jako hudba, byla tam vůbec? Alespoň je trochu slyšet rozdíl mezi buranským fordím 7 litrem a italským uječeným 12 válcem.

plakát

Expanze - Záchrana (2016) (epizoda) 

Od prvního záběru perfektně vybudované napětí, nepoleví až do perfektního závěru. Přirovnal bych to k Aliens.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Vytnknul bych docela nudnou epizodu se střílením psů. A historické nepřesnosti, např. scéna s vrtulníkem. Jedna hvězda dolů, přísné ale co se dá dělat. Na to že to má jen 5 epizod tak by tu být hluché místo nemělo.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Vynikající atmosféra a napětí, které klesá lehce snad jen kolem poloviny filmu kdy se děj přesune do komornějších prostor, ale konci se opět rozjíždí. SEALS už dlouho nebyli tak cool. Vůbec nejde o to, že víme že kapitán přežil, jde o to jak a kdo přežije s ním (to v podstatě ze zpráv někteří taky vědí, ale víte jak to myslím). Po konci filmu jsem kontroloval kdo složil hudbu, protože mi to lehce připomínalo Hansův recyklát. Bez dunivých army motivů by to nebylo ono, tak co už.. Barkhad Abdi jako Musa vynikající, i když možná hrál sebe. Netušim, kde ho vyhrabali.