Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (198)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Sobotní odpolene u bedny s občasným upadnutím do krátkodobého komatu... :-D Nicméně Ewan je coby kněz docela šu...ézní :-) Neuchvátilo, neurazilo.

plakát

Avatar (2009) 

Tak na tohle jsem čekala celej život! Je mi jedno, kolik patosu, agitací, okoukaností, průhledností atd. se v tom skrývá, ani nejsem člověk, který se nechá zviklat reklamními tahy (viz hodnocení protěžovaného TDK)... tento film jsem si prostě bez nadsázky a přehánění zamilovala! Chci věřit, že existuje nádherný, dokonalý svět na planetě Pandora, chci věřit, že se mezi stromy, fungujícími jako internetová síť a létajícími ostrovy prohání lid Navi na dracích, a chci být jedním z nich! Žít nádherný život v naprostém souladu s planetou... v těch barvách, tvarech a kouzlech. Ano, příběh je lehce předvídatelný, ale naprosto mi to nevadilo. Za naprosto perfektní považuji srdečný výkřik Navianky ve chvíli, kdy nalezne svého otce mrtvého... bože, snad nikdy se mě nic tak hluboce nedotklo, tolik lidskosti... Efekty jsou dokonalé, celý svět Avataru je dokonalý. Hodně dlouho jsem nezažila tak krásný niterní pocit při odchodu z kina.... jistě, každá doba má své kouzlo... tato doba má Jamese Camerona! 100%!!! Málokdy propadám při hodnocení takové nostalgii... tentokrát dávám svým pocitům naprosto volný průchod!

plakát

Dům snů (2009) (pořad) 

Tohle je zajímavý sledovat. Pořad Áčko má v hodnocení 41 procent... a přitom to bývala hrozná sr... Na tohle se dle mého dalo koukat, ne hltat každé slovo, ale jako kulisa nic hroznýho... nevím, co v tom je a je mi to celkem jedno. Nicméně sledovanost to celkem mělo, nápad taky, cena moc pěkná, vítězové v pohodě... po ukončení hodnotím 3* - * za odvedenou práci, * pro vítěze a * pro Honzu, kterej je neskutečná citlivka :-D

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Jen jediný muž (čti psychopat) si zasloužil dostat výsadu změnit dějiny druhé světové války! Jen jediný režisér mohl ve své deviantní (čti dokonalé) fantazii zplodit takový příběh s takovou podintou!!! Jen Quentin si mohl poradit s takovou lahůdkou jako je IB! Vyšlo mu to, dle mého, naprosto perfektrně! Tuhle mňamku by měli pouštět na srazech extrémistů, trochu by jim spadnul kohoutek :-DDD Super práce! Doporučuju!

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Tak a je to za mnou... dlouho jsem, coby věrný a zahleděný fanda čekala, až Harry navštíví plátna českých kin, byla jsem napjatá a očekávala jeden z nejlepších, možná i nejlepší kouzelnický příběh, ten nejdokonalejší ze zatím zfilmované šestice....ale od čtyřky jsem taky čekala hodně - bohužel. David Yates, člověk, který dostal do ruky surový diamant v podobě dokonalé knižní předlohy. David Yates, člověk, který NEUSPĚL! Je mi líto, za knihu bych dala ruku do ohně, za film bych přemýšlela, jestli mi stojí za to vstát, sebrat pohrabáč a z popela ho vyšťourat. Ráda bych upozornila, že miluji příběh Harryho Pottera, což dokazuje "esej" na mém profilu. Nekritizuji tedy příběh, ale jeho zpracování: několik minut začátku filmu mě doslova zvedlo ze židle (a nejen proto, že pan promítač krutě přepálil repráky :-)) Nádherné záběry, průlet Londýnem mě nadchnul stejně jako "nehoda" na mostě... whow! V zápětí jakási holka, co balí v metrovým bufetu Harryho... aha... no a v takovém duchu se nese celý film. Pubertálních výlevů si režisér v mládí asi moc neužil, takže si to musel vynahradit zde, jak jsem pochopila. A zřejmě pozdě si všimnul, že už mu nezbývá mnoho stopáže pro ty důležité informace a pro ty opravdu zajímavé části - chybí mi postavy, děje, místa, historie, ve které má celý příběh počátek! Celá pointa, která je v knižním podání z velké části rozuzlena právě v tomto šestém dílu naprosto chybí! Na co se to koukáme? Na pubertální život několika mladíků, kterým se mimochodem v životě děje něco "zvláštního"? O konci ani nemluvím, všechno jinak, všechno špatně a hlavně, všechno tak strašně uspěchané!!! Jak chce pokračovat? Chce stavět budoucnost bez minulosti? A nejhorší na tom je, že v efektech je krásně vidět, jak dokonalý to mohl být film, kdyby se toho ujal někdo, kdo příběh opravdu zná! Člověk, který knihu četl, bude zklamaný, ale užije si efekty. Člověk, který knihu nečetl, nebude chápat o co vlastně jde, ale užije si efekty... stručně řečeno, Yates udělal film, ve kterém se nenajde ani jedna skupina lidí. Jedna hvězda za kameru, jedna za efekty a jedna za hudbu. A zase několik let čekačky, jestli tohle dokáže hollywoodská továrna na sny napravit!

plakát

Michael Jackson: Odkaz (2009) odpad!

Perfektní příklad toho, jak by dokumetny vypadat NEMĚLY! O to víc, když je dokumentovaným člověkem osobnost jako Michael Jackson! Ať je osobní postoj každého z nás k němu jakýkoli, neměl by být pochyb o jeho odkazu hudebnímu světu ( o jiných odkazech světu nemluvím, to je věc názoru). Takováto persona si zaslouží víc než midi průžez videy z youtube.... navíc dějová linie tam a zpátky také není to pravé ořechové. Příště lépe, prosím!

plakát

Monstra vs. Vetřelci (2009) 

Tak na tohle člověk koukne jen proto, že je to animák... kde jsou ty staré dobré časy kvalitních, vtipných, vkusných animáků?

plakát

Star Trek (2009) 

Nejsem zastánce této ságy... upřímně jsem nikdy neviděla žádný z dílů od začátku do konce. Koukla jsem se na to jen proto, že to měl doma puštěné přítel. A ejhle! Příběh, děj, herecké výkony (ten rusák tam je naprosto úúúchvatnej) a hlavně vtip, přátelé, vtip, to je to, co jsem nečekala a ono se dostavilo! Zasmála jsem se, pobavila, očekávala jsem a dočkala se... musím říct, pěkná práce.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Whow - tak po dlouhé době mě hodnocení zde na čsfd brutálně zklamalo... červené pole slibuje zážitek, něco extra, zatajený dech, popřípadě příjemnou podívanou, ovšem v tomto dílku jsem nenašla ani vzdálený náznak alespoň jednoho z těchto slibů. Mám pocit, že producenti se sotva začali probouzet a produkovat příjemné filmové kousky... když už zase začínají usínat na vavřínech. Toto už tu bylo, pokusy o horentní efekty, zpomalené záběry alá: vychutnej si každou kapku krve, vzdáleně připomínající (snad formou, ovšem nikoli obsahem) Tarantinovu dokonalost... o břitkém momentu pokusu o soft porno mezi parodií Batmanovské figurky a křížencem Pauly Wild s Xenou... copak si ještě stále Hollywood myslí, že pouze toto stačí bystrému, rozmlsanému divákovi? Kde je děj, hlavní linie, dějové checkpointy... pointa!!! Ztracené dvě a půl hodiny z nedělního času, jediné pozitivum je, že jsem na to nešla do kina... dvě hvězdy, jedna za music, stará, ale dobrá a navíc příjemně situovaná, druhá hvězda za několik málo ještě originálních záběrů...

plakát

Terminator Salvation (2009) 

No problem, příjemná, zajímavá, dobře promyšlená zábava.