Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (36)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Fakt mě zaráží, že lidi, co o tom nic neví, tu dělají závěry a pozastavují se nad něčím tak zřejmým, že netekla upírům krev...proč jsou asi upíři tak bledí?? Protože jim v žilách žádná neproudí! Jinak nezaujatě by měl tento film tak 3/4*, pro ty,co to ale četli, mnohem víc a konečně opravdu povedený film a super závěr! A vy,co dáváte odpad,zamyslete se nad sebou a trochu tu nenávist ztlumte.. Tenhle film má totiž na víc!!!!

plakát

Na dotek (2004) 

Naprosto neuvěřitelný film, který svou hořkostí a až někdy přehnanou překrouceností působí na diváka dojmem, že svět se v podstatě točí jen kolem hlavních čtyř hrdinů. Vzájemná propletenost příběhů, které se propojují a rozpojují jak se jim jen zachce, nás pořád drží ve střehu a když už si člověk myslí, že ví, jak to skončí, přijde na řadu další rána a s ní i obrovský zvrat. Ale to všechno působí tak sehraně, že než se nadějete, je konec filmu a vy máte chuť si ho pustit znovu. Výkony všech čtyř herců jsou fantastické a brečící Jude Law tak roztomilý.. Jen do toho!

plakát

Život Briana (1979) 

Monty Python vždy vymyslí originální nápady na cokoli. Život Briana je toho stoprocentní ukázkou. Film je plný vtipu, geniálních nápadů a má něco do sebe. Takové to skryté kouzlo, o kterém každý režisér sní, ale jen málo který ho do pár hodin vměstná. Terry Jonesovi se to povedlo a tento film je neuvěřitelně nabitý vším, co od něj člověk čeká.

plakát

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D (2011) 

Nejsem si jistá, jestli se zrovna Fimfárum mělo dělat ve 3D verzi, ale čert to vem. Fimfárum je totiž vždy geniální a má spoustu nápadů. Škoda, že se pan Werich nedožil těchto filmů, podle mě by byl nadšen!

plakát

Dům u jezera (2006) 

Ze začátku se trochu ztratíme.. Po půl hodině filmu si člověk říká, jestli to za tu zbývající hodinu vůbec dokáže pochopit? Skvělý nápad, i když si prvně můžeme připadat, jako by si z nás režisér dělal trochu srandu. Film o dvou lidech, kteří k sobě mají velice blízko až na jeden nepatrný detail.. Tím je časová odlišnost, každý totiž žije v jiném čase, a i když je to mezera "jen" dvou let, nemohou se tudíž ve stejnou chvíli setkat.. Když konečně pochopíte, jak to všechno je, film už pomalu končí a vy čekáte typicky slaďácký americký konec.. A ten bohužel taky přijde, i když by to tak vůbec nemuselo být, kdyby hlavního hrdinu ten autobus opravdu přejel.. No co se dá dělat..

plakát

Sex ve městě (2008) 

Po seriálu Sex ve městě se všichni fandové a hlavně všechny fanynky těšili na to, co přijde ve filmové verzi. A to co přišlo všechny asi spíš zklamalo. Zatím co seriál je vtipný a odsípá, o filmu se to dá říct jen v prvních chvílích. ale přesto má něco do sebe. Ano, je to kýč a je to slátanina, která má jen popáchnout.. Ale když nevím, co si mám večer pustit, nemám náladu na něco složitého a filozofického, první co mě napadne je Carrie a její partička. U filmu se zasměju (občas), někdy mi je smutno, ale americký konec ve mě aspoň na chvíli zanechá pocit dobré nálady a nic víc ani vlastně od toho filmu nechci a neočekávam. Prostě taková výplň nudného večera. Ale jako výplň je moc fajn.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Nevěděla jsem, co od tohoto filmu očekávat. Zvlášť když se kritici jen hemžili špatnými recenzemi. Ale strach nakonec přešel už po pár prvních scénách a mě tato "dámská" komedie přirostla k srdci. Ano, až na Meryl Streep nejsou herecké výkony až tak přesvědčivé a scénář někdy trochu povrzává, ale ten film má kouzlo. Ano, pro toho kdo se nezajímá o módu, koho neláká podívat se na mola a komu není sympatická Anne Hathaway může být tento film naposto nudný a nezajímavý. Ale mě bavil a opravdu jsem se několikrát ze srdce zasmála. Není to top, ani mezi komediemi, ale má něco do sebe a když mi je smutno, vždycky si ho ráda pustím.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Tohle je bez okolků jeden z nejlepších českých seriálů. Vnímáme prostředí brňenské pátrací stanice a jejích členů četníku, v hlavních rolích nezapomenutelná dvojice Tomáš Topfer a Ivan Trojan. Všechny díly jsou od začátku do konce nabité humorem a jakousi satirou a ironií. Postavy jsou skvěle propracované a i když někdy jsou zápletky velice dalo by se říct primitivní, stále i tak se zasmějete a celou dobu na vás bude dýchat prvorepubliková atmosféra. Herci své role zvládli bravurně (až na výjimky, které však potvrzují pravidlo) a tak, i když k seriálům zrovna velké sympatie nechovám, jsem nadšena a myslím, že nejen já. Vřele doporučuji.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Nevěděla jsem, co od takovéhleho filmu čekat. Captaine, my captaine.. Nádherný, i když neuvěřitelně smutný film. Tématika y chlapecké školy mě nikdy moc nelákala ale tenhle film potvrdil, že vůbec nezáleží na to, co se člověku líbí a nelíbí a co ho láká a ne, když je totiž dílo skvěle zpracované, je vlastně jedeno kde se to odehrává. Robin Williams hraje bravurně a film odsípá a spěje k závěru, bohužel k takovému, jaký závěr byl..

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

¨Naprosto jedinečný film. Přijíždíte s Leonardem na lodi na tento neuvěřitelně zamotaný ostov a to ještě nevíte co vás čeká. První cvhíle na ostrově vás doslova děsí, nevíte co si počít, na co se soustředit dřív a jakmile vám všechno začne zapadat a srovnáte si souvislosti..bum, naprostý převrat, a nikdo neví. Co si vlastně o tom myslet, co je tedy pravda a co ne, co je skutečné a o čem to celé fakticky je. Nejlepší na celém filmu je zuávěr, kdy se všechno přetočí o 180 stupňů a vlastně je jen na vás, jak si ten konec vysvětlíte. Temný děsivý thriller, který vás donutí ještě den po slhédnutí přemýšlet a kvůli kterému nemůžete večer usnout. Leonardo opět ukázal, že je pan Herec a své role se chopil velice zodpovědně. Dokonalý temný film.