Reklama

Reklama

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D

  • Slovensko Fimfárum (více)
Trailer 1

VOD (1)

Stručně o nových pohádkách: V pohádce Jak na Šumavě obři vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“.
V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královský syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií?
Nejdelší pohádka Rozum a Štěsti řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák prasat Ludvík.

V novém Fimfáru jsou vedle tradičních fimfárovských tvůrců (tandem Vlasty Pospíšilové a Petra Poše) úplně mladí, začínající tvůrci, pro které je to příležitost prokázat svůj talent a ukázat poprvé svoje nadání divákům ve všech českých kinech i v zahraničí. Nejkratší pohádku natočilo mladé dámské duo Kristina Dufková a Denisa Grimmová Abrhámová. V nejdelší pohádce se pak režisér David Súkup spojil se španělskou výtvarnicí Patricií Ortiz Martinéz. Je to první Fimfárum, ve kterém jsou ženy v přesile. Vedle Jana Wericha tentokrát tvůrci vyzvali ke spolupráci např. Otu Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčaře nebo Miroslava Vladyku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je určítě nejslabší. Samotné příběhy jsou méně zajimavé a celková animace je trošičku více "experimentální", což mi přijde u Fimfárům líto, protože předešlé dva díly jsou svižné a hlavně mají tu starodávnou atmoféru. Nevím, jestli se tvůrci snažili vyjít vstříc modernímu diváctvu, ale gúgl.com, ČT v televizi a hlavně budtekralem.com je krok vedle. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozitivní je fakt, že se tvůrci nebáli přijít s něčím, co v předchozích filmech nebylo. Trojka je osvěžujícím gejzírem mnoha nápadů a na rozdíl od většiny ostatních si nemyslím, že by byla výrazně slabší. Především první pohádka je naprosto dokonalá, jakkoli mám obavu (a zkušenost), že zrovna děti ji moc nepochopí a bude jim připadat zmatená... Celkový dojem: 80% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Volně natočeno podle stejnojmenných pohádek Jana Wericha. 1 - Jak na Šumavě obři vyhynuli. **** DIALOG : ŠTÁB - Obry . . . hledáme. HOSTINSKÝ ( U paroháče ) - No jóóó......... Legenda se ne vždy zakládá na pravdě. Sami uvidíte. 2 - O kloboučku s pérkem sojčím. *** Ikdyž vím, že se pan Werich setkal z dětskou autodráhou, přesto mě, na počátku příběhu, tato skutečnost docela vykolejila. Honzové však velmi často nejsou bráni vážně. Ale v této pohádce......... Bugaseratti monopost mě stačil a označuji tuto pohádku za nejhorší v trilogii. 3 - Rozum a Štěstí. ***** DIALOG : ROZUM - Mě říkají Rozum, jak tobě ? ŠTĚSTÍ - Mě říkají Štěstí........... Rozum a Štěstí se málokdy sejdou. A o jednom takovém setkání je tento příběh. V bonusu dvd je ještě videoklip "Rozum a Štěstí", který zpívá Zdeněk Svěrák. Celkem **** ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

První 3D film v kině Lucerna, první český 3D film v kině Lucerna, má první návštěva v kině Lucerna a jedno velké příjemné překvapení. Opravdu povedený film, který dokazuje, že loutky a česká animace jsou stále kvalitním zbožím na trhu. Všechny tři povídky jsou skvělé, ani chvíli jsem se nenudil. A ještě dodatek - takhle jsem si původně představoval 3D, vypadalo to opravdu moc dobře! ()

pm 

všechny recenze uživatele

Z všude vychvalovaného třetího příběhu tolik nadšená nejsem, osobně se mi nejvíc líbil prostřední "O kloboučku s pérkem sojčím..", v globálu potom tento, vážně "plastický", film určitě převyšuje předchozí temnou dvojku a to mne 3D projekce obtěžují. Možná by ale už bylo na čase, aby čeští tvůrci sáhli po něčem vlastním a netěžili pořád ze zažitých značek a kvalit: vždyť Werichovo vyprávění obstojí samo o sobě i bez všelijakých otravných efektů a barev. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Jeden animátor natočil denně průměrně jeden cca 5vteřinový záběr. Natáčelo se současně se 3 až 4 animátory, celkem se na filmu podílelo 10 animátorů (ovšem bez počítačových animací a triků). Točilo se na 3 scénách současně. (POMO)
  • Nejkratší pohádku natočilo mladé dámské duo Kristina Dufková a Denisa Grimmová Abrhámová. V nejdelší pohádce se pak režisér David Súkup spojil se španělskou výtvarnicí Patricií Ortiz Martinéz. [Zdroj: MAUR Film] (Bart)
  • Je to první Fimfárum, ve kterém jsou ženy v přesile. [Zdroj: MAUR Film] (Bart)

Reklama

Reklama