Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (185)

plakát

Hitman (2007) 

Ujeté vystřihovánky s rozkouskovaným příběhem, který lze těžko sledovat, protože jako celek snad ani nefunguje. A stejně je to parádní akčňák, když se na to podíváte dvakrát.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Nejsem fanoušek westernů a ani tento ve mně nevyvolal nic jiného, než silnou chuť jít spát.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Když skvělému režisérovi (Guy Ritchie) svěříte dva skvělé herce (Robert Downey Jr., Jude Law), jednu pěknou herečku (Rachel McAdams) a parádní arcipadouch (Mark Strong), nemusí vždycky vyjít naprosto perfektní film. Může z toho ale vzniknout trošku jiný Holmes, než ho známe z knížek, a přece dobrý. Knížka a film jsou dvě naprosto odlišné a jak mě naučil jeden dobrý přítel, snažím se teď jedno od druhého oddělovat. Takže jsem ve výsledku oddělil na čtyři hvězdičky, osmdesát procent a jen se kochal parádním soundtrackem, úžasnými herci (McAdams je v Time Traveler's Wife naprosto zoufalá, tady se naopak předvedla) a vtipným a svižným příběhem. Dvě hodiny utekly jako voda. Ritchie na hrad!

plakát

Fame - cesta za slávou (2009) 

Jelikož už jsem byl zvyklý, že předchůdci Fame alias Step Up (2) se ani moc nesnažili vyrábět příběh, jako ho spíš jenom podkreslovat skvělými tanečními výkony a chytlavou taneční hudbou, napadlo mě o Fame úplně to stejné. Film, kde se několik nadaných dětí snaží dokázat něco víc, budou tančit a zpívat a budu všichni hrozně krásní a talentovaní. Už prvotní chyba byla, že jsem si to opravdu myslel. Doopravdy si chce Fame hrát na nějaké existenční drama, kdy má každý z nás nějaký problém, ale jen díky happyendům všechno zlo světa zničíme a budeme žít šťastně až do smrti. Hlavní chybou jsou nudné dialogy a snaha dát filmu nějakou úroveň. Postavy jsou jen nastíněné, ani jednu z nich si nemáte šanci připustit k srdci, protože jsou všechny dost nesympatické a se svými malými životy chtějí, abychom jim zobali z ruky jejich problémy. Na dvouhodinové rozšířené verzi je skvělý jenom zpěv a tanec, ostatní motivy padají do háje a vytváří jen hustou univerzální hnědou omáčku, která se zaplácává do sebe a rozbředle se válí na předhozeném talíři. Až zas příště bude někdo dělat film o nadaných dětech na umělecké škole, neměl by zkoušet našít těm nebožákům na dres příběh. V takovýchto případech se nenosí.

plakát

Sedm (1995) 

Mad. Creepy. Awe7ome.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Nejvtipnější scéna přepadení sázkové kanceláře vůbec.

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Jednoznačné zklamání. Film z krabičky "Očekávání minulého roku" poputuje do "Zklamání měsíce". Vyloženě přímočará romantika, rozkolísaný příběh, který občas postrádá logickou návaznost a nudní herci. Přesně ten typ filmů, na který se kouknu jenom jednou, řeknu si, že nebyl špatný, ale nebyl ani dobrý. Všechno působí extrémně nevěrohodně, dějová linie se seká jako rozbitý gramofon a i přesto je to celkem fajn. Ne, je to prostě jen normální. Je to normální film. A romantický je pro páry, když se člověk dívá sám, nemá ani chuť ukápnout slzu. Ono to ani nejde.

plakát

Petr Pan (2003) 

Tenhle film je prakticky i jeden z nejkouzelnějších a nejoriginálnějších pohádkových ("pohádkových") zážitků.

plakát

Paranormal Activity (2007) 

A vždyť je to docela sranda. Ta verze s tím, jak ji sejmou flojdi je na nic, ale zase ta scéna, jak Katie ten duch vytáhne z postele je k posrání smíchy. Kdyby mi bylo třináct a byl bych holka, moh bych psát na facebook, jak jsem byl vystrašenej a neusnu. Škoda, no.