Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (114)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkově mi to přišlo jako mix Nikdy to nevzdávej a Muzikálů ze střední, ale bylo to lepší než tyto filmy dohromady. Původní film jsem neviděl, takže nevím jak byla laťka vysoko, a proto tu nemůžu odsuzovat tento nový remake, který tu nesklidil zrovna valné ovace. Mně se to v rámci možností celkem líbilo. Byla tu směs naprosto neznámých herců a hereckých veteránů a vše to bylo v rovnováze. Soundtrack byl skvělý a neoposlouchaný a netrhal mi nějak uši, jak to bývá u současných muzikálů pro teenagery. Samozřejmě je to klišé jako bič, ve kterém vidíme stejné situace jako v mnoha jiných amerických filmech, ale pro mě to byl příjemný a průměrný snímek s úžasnou vizuální a zvukovou stránkou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, hudební scény jsou celkem fajn, ale s tím se tak nějak počítá, jinak je to další zbytečný remake, který nemá takovou naléhavost, jako tomu bylo u původního snímku, který byl tak nějak syrovější a nesnažil se prezentovat jako něco nablýskaného. Tam to "Fame" znělo skutečně ironicky, protože za slávou je spousta úsilí. Nemluvě o tom, že má svou cenu. Z tohohle remaku jsem to necítil. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Alan Parker natočil před 30 lety film přetékající svěžestí, syrovostí a spontáností. Remake jsou jen slušné obrázky stejného scénáře s přeházenými charaktery. Roztěkaná kamera se snaží napodobit původní osobitý feeling (neúspěšně), hudební scény se pokoušejí přebít ty, co za 30 let nezestárly (neúspěšně) a mladí herci nás nutí prožívat jejich cestu za slávou (občas úspěšně, ale vcelku nic moc). Kevin nezvládá diktovat tempo, takže se občas dost nudíte a na rozdíl od Parkerova kousku, se tohodle filmu za 30 let nedočkáme ani na Primě ve všední den dopoledne:-( Mladí a talentovaní se vrhají na strmou cestu ke slávě, podruhé po 30 letech ve velmi vlažném provedení... 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $22,455,510Tržby Celosvetovo $77,956,957Tržby za predaj DVD v USA $5,444,474 //počet predaných kusov 349,809║ dejovo dosť rozpačité, chceli to pojať v moc širokom uhle s viacerými príbehmi zúčastnených študentov ale moc to nevyšlo, na každom bol vykreslený len nekorektný kúsok ktorý nemal pre dej tú správnu rezonanciu, tanečky, spev ušiel /45%/ ()

DellEthing 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1980 ukazuje zajímavý náhled do života tehdejší mládeže. Zatímco tato předělávka, ta se jen veze na úspěchu muzikálů ze středních. Můžete si pustit na dvě hodiny MTV a výsledek bude asi stejně zábavný jako tento počin. I cílové divácké skupině (asi 13-16 let?) bych raději doporučil první verzi. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama