Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Milý, naivní film o milém, naivním člověku, který to se vším a se všemi myslí dobře, pročež si ho strážní andělé hýčkají. Kdo neviděl, zaspal (donedávna jsem si myslel, že nikdo takový v moderním světě už ani nežije)!!! Vtipně natočeno, bravurně zahráno... Zkrátka perla. Můj favorit.

Leon

Leon (1994)

Není co vytknout. A vychvalovat asi nemá cenu. Skvělej film!

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Podle mě nejpovedenější díl slavné trilogie. Jediné, co mi tady nesedlo, byla scéna boje Chodce s Přízraky, kde Jackson udělal z Aragorna kinga o 2 díly dřív. V knižní předloze měl z Devítky lufta každej, Aragorna nevyjímaje. Tenhle drobnej detail jim, coby ztělesnění strachu, dost ubral na respektu. Zbytečně. Ale i tak jde o silnej film s nádhernou výpravou a chytlavým příběhem. Vřele doporučuju delší, ale paradoxně i stravitelnější rozšířenou verzi!

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

"Kolikrát vám mam řikat, vy pitomci, že cesty Páně jsou nevyzpytatelný!" :-) Několikrát jsem se pokoušel tenhle film jen rozkoukat a opustit. Nepovedlo...

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

"Ty neznáte, dědečku!" "Pros!" "Jitko! Krávo!" "Dneska bych tě nepřepral." "Vejš, Radime!" "Klekání se nemůže blížit." "Dědeček je moc hodný, ale překáží nám." "Dáte si s námi kafíčko?"... Ještě vás nehřeje u srdce? Tak to chce skouknout Na samotě u lesa!

V zajetí rychlosti

V zajetí rychlosti (2005)

Milé překvapení a pohlazení po duši, které mi dlouho unikalo. Příběh postaršího člověka s duší dítěte, který se nevzdává svého snu a na sklonku života se rozhodne zúročit celoživotně sbírané zkušenosti a navzdory všemožné nepřízni osudu, uskutečnit svůj životní sen. Doporučuju nejen nadšencům pro rychlé motorky!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Herecký koncert Morgana Freemana, skvěle vypointovaný lidsky podaný příběh z prostředí, do kterého se ne každý z nás dostane, a opravdu potěšující závěr... :-)

Četa

Četa (1986)

Tenhle film ve mě po prvním skouknutí zanechal na dlouho dojem, že žiju v reklamě na spokojenej svět a že život je o něčem jiným...

Predátor

Predátor (1987)

Alespoň pro mě je tenhle film kultovní záležitost. Je zajímavé pozorovat přerod naštvaných sebejistých elitních vojáků v bandu chlápků, co se bojí jak malí kluci. A mají proč. Naprosto neznámý nepřítel, u kterého dlouho neznáme ani motiv, ani styl boje a postupně s hlavním hrdinou zjišťujeme, s kým máme tu čest. Dutch jen s velkou dávkou štěstí odkrývá slabiny zdánlivě neporazitelného protivníka. Na filmu mě dlouho těšil pohled na Arnieho strachy roztřesenou ruku se samopalem. Až po čase jsem zjistil, že to je jen jeho spolubojovník, kterého podpírá. To bylo zklamání! V tomhle filmu jediné. :-)