Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (77)

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Milé překvapení a pohlazení po duši, které mi dlouho unikalo. Příběh postaršího člověka s duší dítěte, který se nevzdává svého snu a na sklonku života se rozhodne zúročit celoživotně sbírané zkušenosti a navzdory všemožné nepřízni osudu, uskutečnit svůj životní sen. Doporučuju nejen nadšencům pro rychlé motorky!

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Na trikové záběry jasně nejlepší Terminátor! A tim výčet kladů končí. Už jde o něco úplně jinýho. Překombinovaný scénář, jakoby psaný pro 13 letýho pařmena scifi her. Genisys je cílený právě na tuhle věkovou skupinu diváků. A to je hlavní rozdíl oproti původnímu Terminátorovi. Ne že by si u teenagerů původní Terminátor diváky nenašel, ale tenhle zatím poslední je jinde asi ani nehledá. Po americku zcela moderně korektně a nezávadně: bez krve, mlátí se tam jen stroje, bez odhalené nahoty... Jak neškodné pro naši mládež! Ale tim pádem to taky vůbec nevyzní realisticky tvrdě. Scifi pohádka, která mě nějak neba. Postavy s výjimkou Arnoldova "dědy" nevýrazné, prostě nuda, efekty krásně barevné, příběh je ale šedé nevýznamné nic. Zkrátka Terminátor bez koulí! A to i doslova. Pro pobavení: scéna kdy přichází původní terminátor k punkáčům - v původním Terminátorovi se bimbá Arnieho přirození, v Genisys je decentní tma. Detail říkající vše. :-)

plakát

Matrix Revolutions (2003) odpad!

Moc často se mi to nestává, ale u tohohle díla jsem se styděl za tvůrce. Tohle je fakt moc. Triky naprosto samoúčelně a samolibě ověnčený boj Smithe s Neem (který je sám o sobě jak z pera dvou předškoláků, co právě viděli Supermana) byl neskutečně utahaný a nudný. Čekal jsem geniální rozuzlení, dostal jsem snůšku klepů a hromadu naivních sraček, geniálně propletených do nudného tlachu. Větší zklamání mi tenhle závěr přinést nemohl...

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Lehce nadprůměrné pokračování původního Matrixu, přibývají trhliny a překombinované zvraty, ale pořád ještě slušná podívaná.

plakát

Matrix (1999) 

Originální myšlenka rozvedená do propracovaného příběhu v brilantním provedení. S odstupem let objevuju nové souvislosti a film je tak ještě lepší. Jen škoda, že pokračování se už tak slibně nevyvinulo.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Go Bender! Bite my shiny metal ass... :-)

plakát

Naruto: Šippúden (2007) (seriál) 

Úlet poslední doby. Sám jsem se divil, jak se mi tenhle seriál dostal pod kůži. Při prvních několika dílech (původního Naruta) jsem si sice říkal: "To nemyslej vážně, ty japka jsou fakt ujetý," ale po úspěšném absolvování několika dílů jsem se přistihl, že se na další vyloženě těšim. Zkrátka když člověk přistoupí na pravidla narutovského světa, je to úžasná zábava. Až na několik odbočkových dílů o ničem... Zvláště Shippuden dokáže rozproudit emoce i u takovýho natvrdla, jako jsem já. :-)

plakát

Red Dog - psí legenda (2011) 

Musim přiznat, že navzdory značné naivitě bijíci do očí hlavně koncem filmu, si mě Red Dog získal. Pohlazení pro duši, jakých je poslední dobou málo. Žádné bombastické triky, žádný přerostlý rozpočet, který by frajersky pomrkával z každého záběru, žádné nervy drásající napětí, naprosto předvídatelný, prostý, milý příběh. Komornější, jednodušší Forrest Gump. :-)

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Tento film mi dal vše, co jsem od něj očekával - dobrou vkusnou zábavu. Nabídka plně uspokojila poptávku, tedy za 5. :-)

plakát

Hrůza v Connecticutu (2009) 

Po delší době poměrně povedený horůrek, který mě v určitých chvílích opravdu dostal. Občas trochu moc naivní, ale to už asi k hororům patří. Příjemné osvěžení, jen tak dál!