Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Deadpool (2016) 

Nečekal jsem, že se ještě někdy u filmu v kině takhle srdečně pobavím a zasměju. To jsem nezažil léta. Skoro se mi nechce věřit, že tohle v prkeném Marvelu dostalo zelenou. Komiksové filmy jdou do stále větších sraček a tohle je zjevení úplně z jiného světa. Ten styl nejspíš začnou všichni kopírovat do omrzení, ale první byl DEADPOOL. Skvělé.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Původní trilogii (4-6) mám opravdu moc rád. Tu novější (1-3) naopak nemusím vůbec. Komiksy, knihy, animované serály a hry mne zcela minuly, takže vycházím jen z filmů. Není to tak špatné, jak jsem si myslel, že to špatné bude. Nicméně duši a atmosféru SW v tom nepoznávám a nenacházím. Disney v posledních letech dává hlavní slovo holkám a nejinak je tomu i tady. Holka prostě zvládne vše, včetně složitého řízení staré vesmírné lodi a následných "dogfight" soubojů. OK. Berte to kdo chcete. Já to "girl power" tak nějak nežeru. Černej stormtrooper co morálně "prohlédl" je fakt "přes míru" až do parodie. Navíc ten herec je příšerně nesympatickej. Dokážu si ho představit v Rychle a zběsile 52, ale ve SW to je krok vedle. Plní tady jen úlitbu korektnosti, ale nic jiného tam nevidím. Záporák, Kylo Ren. K tomu snad jen tolik, že když si prvně sundal masku, smál jsem se nahlas. Hned se mi vybavil mladej Jan Kraus v pohádce Jak se budí princezny (ten co "zápasil" s medvědem a "tolik stonal"). Od té chvíle jsem to nedokázal brát moc vážně. Vtipnou postavičkou je i "stará stormtrooperová" v té blýskavé zbroji s kožichem.To mi úplně uniká. Prý ji hraje Brienne z GoT. OK no . . Technicky je to hezké, ale SW to jsou možná tak napůl. Těmi kulisami, kostými a rekvizitami. Duší už ne. Asi jsem už starej. Koneckonců narodil jsem se v roce 77 a to šla do kin New Hope. Pozitivní je, že jsem si na základě toho po letech pustil znova Empire Strikes Back.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Jelikož se akční snímky v současnosti natáčí a stříhají všechny podle stejného vzoru, šel jsem na to s očekáváním, že uvidím další vysokorozpočtovou s.ačku s opulentními triky a zbytečným "morálním poselstvím". Což se z větší části potvrdilo. Ale docela příjemně se na to kouká a v první polovině to dokonce nepostrádá svérázný humor (největší mozek lidstva se omylem zastřelí na kluzké podlaze . . . To je za 15% navíc v hodnocení) V prvních 2/3 se střídají pěkně natočené velkorysé akční scény, poslední třetina je už jen lekačka ve sklepě. A kdyby místo Pitta titulní roli dostal Clive Owen nebo Josh Brolin, byl bych subjektivně spokojen více. Ale Pitt prostě prodává. 3 hvězdičky - 65%. P.S. Mrzí mne několik antisemitských výlevů zde v komentářích. Asi je to náš "národní sport".

plakát

Avengers (2012) 

Takže Avengers . . . Předem říkám, že jsem velký fanda původního komiksu Ultimates a mám moc rád Iron Mana a Hulka. Komiksy miluju. Přehnaná očekávání jsem neměl a schválně jsem film navštívil v původním znění, abych se oprostil od CZ dabingu, který dojmy z téměř jakéhokoliv snímku spolehlivě zabíjí … Nicméně takovou facku jsem opravdu nečekal . . . Pověsit okamžitě scénáristu, režisér doživotní zákaz činnosti, producenti všichni na vyšetření a dvě třetiny herců za trest do Alberta na pokladnu a doplňovat psí žrádlo. To snad ani není možné. Ukecané, plné frází, patos, slabý záporák a vše poznamenané snahou za každou cenu udržet mládeži přístupný rating, takže proti komiksům žádná krev a vše takové svazácky uhlazené. Tentokrát to prostě neutáhne ani Robert Downey Jr. Osobně mne příjemně překvapil jen Mark Ruffalo. Jestli je toto nový nejnavštěvovanější film všech dob, tak uz jsme v pekle . . . Jestli chcete vtipnou a zábavnou týmovku, přečtěte si OBA vydané komiksy série Ultimates.

plakát

Světová invaze (2011) 

OK, marines, let´s go. Takže. Vezměte hry Call of Duty Modern Warfare 2 a Resistance: The Fall of Man a výsledkem je tento film. Dvě hvězdičky dolu za naprosto debilní scénář, jedna dolu za dementní dialogy, další dolu za Michelle Rodriguez. Ta kam vleze, tak je prostě průser. Několikrát jsme se neubránili smíchu nahlas. Bohužel ale tam, kde to tvůrci nejspíš nechtěli. Na konci mi bylo líto toho nevyužitého potenciálu a hory peněz, kterou to muselo stát. Film má své kouzlo, ale dojem dějové (nikoliv technické) béčkovosti byl nakonec silnější. Nechápu také, proč studia platí tisíce vojenským konzultantům, když se pak na plátně odehrávají elementární taktické nesmysly, které bych bral u Tarantina, ale ne v rádoby áčkovém spektáklu. Už seržant Horvat ve Vojínu Ryanovi říkal, že 3 muži jsou lákavý cíl a na jednoho je škoda munice. A tady šlo každou chvíli 20 mariňáků v houfu úzkou uličkou jak prasata na porážku. Jasně, je to jen film, ale spousta pokažených drobností po chvíli prostě začne vadit. Nicméně film má i svá pozitiva a proto mu vracím jednu hvězdičku za vizuální stránku. Ano, je to prostě pěkně udělané. A jednu zaslouženou hvězdu pro Aarona Eckharta, který nedbá na scénáristickou debilitu a statečně ten film táhne dopředu. OK, marines. Hooah! :-)

plakát

Ocelový muž (2008) odpad!

Naprosto zásadní snímek v žánru "trash movies" :-) Velmi hrubé peklo. Něco takového se fakt nevidí každý den. :-)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Velmi pěkné, záměrně béčkové retro, které není možná dokonalé, ale rozhodně potěší všechny, kdo si pány akční hrdiny pamatují z doby, kdy jsme na takové filmy koukali pouze na nekvalitních kopiích na VHS. Stallone a Lundgren naprosto výborní, ale Mickey Rourke zbytečný a jeho postava trapná. Jinak nemám co bych vytknul. Díky.

plakát

Počátek (2010) 

Obával jsem se další prvoplánové "cool" akce s lacinou psychologickou zápletkou, nedejbože morálním poselstvím. Nestalo se tak a to je dobře. Technicky téměř dokonalé, Di Caprio tradičně výborný, Watanabe rovněž. Příběh poutavý a dramatický, v záplavě současných filmů dokonce i vcelku originální. Možná trochu "pseudochytré" a některé akční scény poněkud "WTF" (ano ... střelba v taxíku a Bond-scéna...) , ale každopádně se na to velmi dobře dívá. Good job, Mr.Nolan ...

plakát

Predátoři (2010) 

Hezká pocta prvnímu dílu. Vlastně taková modernější kopie. Vcelku pěkné a zábavné ... tak 3-4 hvězdičky. Je tam tedy dost nesmyslů,trochu zbytečných keců, pár scén navíc a tak 2-3 momenty, kdy se mi chtělo opravdu smát, ale to k tomu prostě patří a žánr to unese :-) Čekal jsem propadák a dostal velmi slušný "retro" akčňák.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Opravdu dlouho se mi nestalo, že by mi z nějakého filmu takovým způsobem "spadla čelist". Smál jsem se téměř nepřetržitě a to také dlouho nepamatuji. Chytré, vtipné, akční, úžasné. Naprosto jednoznačně zatím nejlepší film roku. A Nicholas Cage v roli, kterou jsem mu po dlouhé době věřil. Samostatnou kategorií je pak Hit Girl :-)