Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (64)

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Trochu váhám s hodnocením... první tři série byly hodně povedená, ale ta čtvrtá byla dílem krize scénáristy. Vymyslel si toho moc, řádně to zamotal, vyrobil gordický uzel a místo rozseknutí utekl. Posledním dílem čtvrté série jsem byla opravdu velmi zklamaná. Zůstávám na čtyřech hvězdách za předchozí série.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Nooo... tak jak by se to. Snaha přesunout se do devatenáctého století by nemusela být marná. Nepovedlo se. Hodně se nepovedlo. Roztříštěnost děje a sny ve snech tady hrají úlohu spíše rušivého elementu, než zajímavého ozvláštnění. Hnutí šílených feministek mě ale alespoň rozesmálo.

plakát

Seriózní muž (2009) 

Na bratry Coeny pozoruhodně slabý kus...

plakát

Mistr mezi vyděrači (1992) (TV film) 

Jsem mile překvapena. Povídka je jedna z nejnevýraznějších, jaké Doyle napsal a udělat z ní celovečerní film, u kterého se člověk nenudí, je mistrovské dílo. Díky tomu přidávám jednu hvězdu navíc...

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Jo, Benedict má charisma. Hezká kamera, skvělý střih a svižné, vychytané dialogy. Nicméně pointa není vždy povedená, v mnoha dílech jsou nelogičnosti a mnohé scény jsou buď nedotažené a nebo naopak přitažené za vlasy či překombinované. Vzato kol a kolem, je to dobrý nápad a poměrně hezké zpracování, na kterém by bylo záhodno ještě trochu zapracovat.

plakát

Z archivu Sherlocka Holmese - Osamělá cyklistka (1984) (epizoda) 

Jde sice o slabší díl, ale Jeremy Brett opět exceluje a navíc povídka sama o sobě je jednou ze slabších Doyleovek. Jen by mě zajímalo, který neomalený idiot napsal obsah... chápu, že je těžké o tom cokoli napsat, ale myslím, že si lze poradit i bez vyzrazení celé pointy případu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Velmi zvláštní film a z něj vyplývající smíšené pocity. Nad mistrovským propojením příběhů z různých časoprostorů zůstává rozum stát. Několik velmi silných myšlenek a plno dějových zvratů... Na druhou stranu spousta krve a násilí, které zde fungují také jako pojidlo... inu, krev mi nevadí, leč s nutnou nadsázkou, kterou jsem zde postrádala. Výsledek: film, jenž bude každý vnímat jinak a jinak se k němu postaví, přestože "Truth is only one, everything else is mistruth"