Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Musím dát pět hvězdiček, protože když se podívám na filmové adaptace jiných fantasy, tak je to povětšinou s přehledem strká do kapsy (ještě teď se budím zborcená potem při vzpomínce na zprznění Eragona). Srovnávat s knihou se to samozřejmě nedá a tak se o to ani nepokouším. Dvoukvítek a Smrtť byli výborní - jediné co mě zamrzelo bylo, že zavazadlo nikoho nesežralo. :D

plakát

Before Women Had Wings (1997) (TV film) 

Film který mě donutil trochu přemýšlet, ale přesto mi nepřijde nikterak poutavý čí převratný. O tom jak si nešťastná vdova vybíjí svůj smutek na svých dětech. A o její dceři, která se zmítá mezi strachem a láskou ke své matce.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Z počátku jsem tímhle seriálem jen zabíjela čas, ale časem jsem se přistihla, že mě opravdu dostal. Mytologickou tématiku a romantické příběhy jednotlivých charakterů jsou prokládány ironií, vtipem a místy mají až nečekanou hloubu. Jednotlivé postavy jsou prostě geniálně vykreslené a vlastně to nakonec často ani není hlavní hrdinka, kdo je v seriálu nejzajímavější. Poslední série mě pak prostě rozsekaly.

plakát

Daleká cesta za domovem (1978) 

Dosti zvláštní pohádka. Rozhodně jsem nikdy nic srovnatelného neviděla. Jen jsem to sledovala se 4 letým dítětem a přišlo mi to takové trochu brutální. Knihu bohužel neznám.

plakát

Deváté srdce (1978) 

Podle mě totálně geniální pohádka, kterou jsem naposledy viděla jako dítě a moc ráda bych si to dala znova. Mrazivá hudba která podtrhuje strašidelný podtón pohádky, která vlastně tak úplně není pro malé děti. Vždycky jsem se u ní hrozně bála, ale pouštěla si jí pořád do kola... pořád mám v mysli ten sál na konci a tělo rozpadající se v prach

plakát

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) (TV film) 

dalo by se to brat jako pohadka pro deti, dalo by se to brat i jako parodie na filmy typu Indiana Jones... tak ci tak prijemne se na to koukalo, ale byla to strasna blbost :) tri hvezdicky - protoze nejak nevim, co si o tom mam myslet

plakát

Gran Torino (2008) 

Jak uz zde bylo mnohokrát řečeno Clint Eastwood ve filmu opravdu zářil. Mrzutý starý dědek, kterého není radno naštvat, se přenese přes své počáteční rasové předsudky vůči sousedům, pro které je navzdory svému pokročilému věku cool. Objetuje se pro lidi, které zná jen krátce, možná i proto, že se svou vlastní rodinou si nerozumí. Dala bych ale čtyři a půl hvězdičky, protože mi ve filmu něco chybělo.... jen vůbec nevím co.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Při sledování Potterovek se prostě člověk musí odprostit od přílišného lpění na předloze... jakmile se to podaří, začíná strhující dvouhodinová show plná zábavy. Dolores Umbridge jsem ve filmu nenáviděla téměř tak moc jako v knize a i když hodně scén, na které jsem se těšila že budou zfilmovány, nakonec uplně vyškrtalo, nemůžu se ubránit nadšení. Tohle je druh filmů, které na velkém plátně opravdu vyniknou a závěrečný souboj jsem tak sledovala uplně bez dechu.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Film se mi líbil, pokud vypustim jakakoliv srovnavani s knihou a očekávání... celé to bylo příjemně koukatelné, ale vedle dech-beroucí knihy a toho, co by se všechno s příběhem dalo udělat, je to dost máilo....

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Šla jsem na film s nulovým očekáváním a udělala jsem dobře, protože se mi to nakonec snad i díky tomu líbilo. Pravda - ve filmu se toho zase tak moc neděje, ale to ostatně v k první polovině knihy taky ne. Film oproti předchozím dílům úplně změnil atmoféru a s kina jsem odcházela se správně zasmušilým pocitem - jak to má být. Za zmínku určitě rozhodně stojí vykonstruování příběhu o třech relikviích smrti - opravdu hodně dobré.