Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Acho jo. První setkání Flynna Carsena bylo celkem sympatické. A po odmlce dobrodružných filmů to bylo i osvěžení a mělo to i Wylea a skvělého MacLachlana, a takovou příjemnou atmosféru dobrodružných filmů, pak přišla dvojka která byla příšerná a chybělo jí všechno co bylo v jedničce. No a ted je tu 3 díl, kterej je o 10% lepší než 2 díl. Takže.... Slabota, ale i tak jí dávám 3*, všechno dobré chybý, příběh, dobré postavy(tady ten Dracula...brrr). Upřímě doufám že tohle už je definitnví konec téhle ságy. ()

Greenpeacak odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokázal som to dopozerať dokonca , pretože to začína byť neuveriteľne nudné, nezáživné a od veci. To nehovorím o hercoch, o deji ( zase nejaký upíri ) a o efektoch, ktoré by som snáď aj ja lepšie dokázal spraviť. Už druhé pokračovanie nestálo za moc a týmto ďalším len vyburácali môj hnev voči tomuto filmu ! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tam, kde dvojka celkem vyhořela, se trojce podařilo leccos napravit - ale fakt je, že nutnost vtěsnání celého příběhu do necelé hodiny a půl je tentokrát přece jen trochu moc viditelná. Ale hlavní zásluhu na pozitivním výsledku mají půvaby Stany Katic, to si zase nenalhávejme že ne;) Příběhově je to docela slabota a po vizuální stránce se ani tentokrát žádné orgie nekonají. Nutno ale říct, že jich není potřeba, protože režijnímu vedení Jonathana Frakese (a možná i ruce samotného Noaha Wylea držící šrajtofli) se daří slušně využívat prostředí New Orleans namísto exotických končin celého světa, a peníze zřejmě padly hlavně na efektní upírský boj. Úvod s Wyleovým hysterickým záchvatem byl asi nejlepší částí filmu, ale celkově je to důstojné zakončení svérázné trilogie dělající dlouhý nos na všechny Indiana Jonese a podobné frajery. Speciální ránu pěstí by si ovšem zasloužil překladatel textu do češtiny, protože "filozofův kámen" místo "kamene mudrců", "solidní zlatý polštář" místo "polštáře z ryzího zlata" a další "drobná přeslechnutí" jsou všeznalého Knihovníka opravdu nedůstojná. To nicméně nemůže změnit moje hodnocení - 70%, ale na rovinu říkám, že chápu všechna ta nižší. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvních dvou dílů jsem se docela těšil na pokračování a i potřetí jsem se vcelku slušně bavil. Nesmíte tu sice moc přemýšlet, ale rozhodně nebudete dostavat neutuchající chuť utéci od televize. Porovnávat film s Indianem Jonesem nemá smysl, ale rozhodně jsem se bavil víc jak u poslední Mumie, což je vzhledem k rozpočtům obou filmů smutné. Těším se na pokračování :). 50 % ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ach jo - tohle už se poměrně nepovedlo, čímž potvrdil film klasické schéma klesající kvality pokračování. Kromě nesmírně provařeného tématu, ubylo taktéž nadhledu a humoru (a nebo už to není napotřetí prostě ono), scénář a příběh je nezajímavý, zásadní artefakt najdou pohozený v jakýsi bedně v lodi a celkově z toho čiší nouze o nápady. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)

Reklama

Reklama