Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

That Sugar Film (2014) 

Cely dokument jsem se dobre bavil, Damon srsi vtipem a nekdo odvedl uzasnou praci v postprodukci. Skvele napady, vhodne volena hudba a famozni zaverecny klip. I kdyz mi pro vetsi objektivitu chybel pohled druhe strany a napadaly me kacirske myslenky jako "driv se bojovalo proti tukum, pak proti kaloriim, ted proti cukru, a priste mozna proti piti cukru brckem", petku si That Sugar zaslouzi.

plakát

Labyrint lží (2008) 

Od zacatku jasna petka a pak mi takhle americky zmrsi zaver. Dokazu si predstavit spise DiCapria na stole, strih na Al-Jazeera video jeho popravy (protoze toho se prece tolik bal) s dalsim vzkazem od Araba, a s komentarem v titulcich, ze Aisha nebyla nikdy nalezena. Aby by se pak nesoudni americane nebourili jen na zaklade drsneho filmu, pridali bychom do jejich verze titulek, ze cela Arabova bunka byla rozprasena diky uzasne CIA o rok pozdeji.

plakát

Moderní doba (1936) 

Vtipne gagy... no, nebudu si hrat na znalce a nebudu prihlizet ke stari filmu. Pro me to byla blbost bez kousku vtipu (ne, krouceni nosem ani nahodne tahani pak nejsou vtipne). Je to neschopny budizknicemu a ja doufal, ze si ho ve vezeni nechaji aspon na ten treti pokus. I s tou jeho zlodejkou. A ze takovi lide existuji, bohu dik za vsechny ty stroje, ktere je zbavuji odpovednosti.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Naprosto boží kamera a střih, několik nezapomenutelných scén a přes prvotní skepsi se našel příběh i myšlenka. Můj první artový film na pět hvězdiček.

plakát

Samotáři (2000) 

Samotari byli v mych top10 od chvile, co jsem si tu zalozil profil. Mozna je to vekem, mozna vyssimi naroky; kazdopadne kdyz jsem je zase po letech zkoukl, musim svych 5* stahnout na 3*. Hlasky se sice uchytily, ale Ondricek je vtloukl do hlavy silou, take nuti herce prehravat a ani strih za moc nestoji.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

První série byla fajn (4*), dokonce jsem si místy i bál. Když vyšlo najevo, jak to všechno je, začalo to být podstatně slabší (zejména poslední dva díly). Naprosto boží byla mladá gazdina. Obdobně je na tom druhá série, která svůj potenciál promrhala ufony a naprosto trapným zakončením (3*), ale žral jsem ďábelskou Marie Eunice. Třetí série byla naprostá hovadina (1*) a po prvních šesti dílech už jsem si to nechal jen odvyprávět.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Jednoduchý příběh, písničky melodické asi jako ty operní, střihač na LSD a podivné vizuální ztvárnění. Jediná chytlavá scéna, kankán ve slonovi (~40. minuta), ani sexy Nicole dojem z filmu nezachrání.

plakát

Mezi nebem a zemí (2006) 

Utahané až běda. První hodinu a půl se nic pořádného neděje, abych pak nestíhal vstřebávat slova jeho pětiminutového rozhovoru... Knížku chci přesto přečíst, film ale doporučit nemůžu.

plakát

Na jídle záleží (2008) 

Názor několika afektovaných lidí, že doktoři toho moc neví a abych jedl více zeleniny... na dokument trochu slabé poselství. Navíc jsou stejní jako ti, které kritizují (je vhodné připustit, že i zelenina může být jedovatá a více chemie léků nám paradoxně může prospívat). Jediné, v čem souhlasím je, že člověk sám dokáže poznat, co je pro něj dobré.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

To jsem viděl jiný film než ostatní? Prvních 40 minut bylo ucházejících. Sice se nic moc nedělo, ale bylo to aspoň vyprávění. Dál to byly dvě hodiny laciných střihů tam a zpátky, s odbytým zvukem a stupidním scénářem. Zimmer odvádí dobrou práci, jen se u toho dunění nedalo spát.