Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Harley Quinn - Batman's Back Man (2020) (epizoda) 

Nejlepší epizoda nejlepšího animovaného seriálu ;) Dávám 42* (psáno slovy čtyřicet dva hvězdiček)

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Za mě o dost lepší než první díl. Marvel Studios opět potvrdilo, že umí udělat fůzi několika žánrů a tak se jedná o superhrdinskou road-movie s prvky romantické komedie (stejně jako byl Ant-man And Wasp rodinný snímek. Uvidíme, jak to bude u Shang-Chi.). !SPOILER! Mysterio nepřekvapil (až na jeden moment) a dostál svého charakteru v komiksu. Gyllenhaal ho zahrál velice dobře a jsem zvědavý, jak budou vypadat budoucí filmy MCU. Očekával jsem více odkazů směrem k Sinister Six, ale tvůrci to asi nechtěli zbytečně překombinovat a dát prostor hlavně Beckovi. Nejvíc potěšil návrat Daily Bugle a jejich šéfredaktora ;)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Dnes již kultovní seriál, co změnil pohled na televizní tvorbu. Průkopník žluté kinematografie (odvozeno od žluté žurnalistiky), který boří tabu ve společnosti a to se v rámci filmařiny dělat má. Samozřejmě mám radši knižní předlohu od Martina. Knihy mají povětšinou navrch oproti filmům. Obraz si fantazie namaluje sama. Navíc hodně věcí je jinak a z knihy se člověk dozví víc zajímavostí. Avšak je to super tah od tvůrců seriálu, kteří zvolili podobnou taktiku jako u seriálu Dexter. Umírají jiné postavy.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Tento seriál hodnotím po delší době. Dal jsem si pouze pět řád v době prezidentských voleb 2018 (u nás), což bylo docela tématické a velice jsem se bavil. Kevin Spacey je za mě skvělý herec a Underwooda v americkém remakeu můžu doporučit. Docela mi vadí, že vůbec někdo uvažuje nad tím vystřihnout někoho hereckou prácia odstranit ho z filmů a seriálů, co v nich hrál. Přijde mi to jako úkaz neúcty a i když možná není skvělým člověkem, za mě je to skvělý herec a velmi věrohodně ukázal jednání politika, který je hodně ďábelský. Celkově je seriál citlivě zasazen do politické reality.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Jediné, co se mi na tom filmu nelíbí, je český název filmu (naštěstí jsem se na to koukal v angličtině). Zootopie je mnohem výstižnější než Zootropolis, kde na to přišli. Pobavili mě zde citace filmů a seriálů viz. Kmotr, Breaking Bad.. či super obaly DVD typu Pig Hero 6, The Floatzen anebo Wreck-it rhino a Wrangled, což jsou přeZOOvaný názvy filmů režisérů Byron Howarda a Rice Moorea. Je vidět, že si tito režiséři umějí udělat srandu z okolí, ale i sami ze sebe. Nejspíš nejlepší animák roku 2016

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Upozornění: Tento seriál může způsobit závislost. První sérii jsem zvládl za jediný den.. chci to vidět znovu a znovu. Navíc je to podle skutečných událostí. To je vždy obrovské plus. Nemohu se dočkat druhé série. Pablo Discobar forever!

plakát

Truman Show (1998) 

Soukromí je osobní oblast jednotlivce nebo skupiny (například rodiny). V češtině zahrnuje schopnost či právo zadržovat informace o sobě, ale také hmotný a myšlenkový prostor subjektu. Wikipedie

plakát

John Wick (2014) 

Pes je nejlepší přítel člověka.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Netřeba slov. Pátá série bezkonkurenční.