Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 078)

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Asi jsem starej, ale nejvíc z toho všeho mě bavila romantická linka mezi Parkerem a MJ, kde chemie a emoce makali na 100% na tom malém prostoru. FX v “zrcadlovém” světě Dr. Strange by měla z fleku dostat oscara. Už dlouho předlouho mi vizuální efekty nevzali dech. Bradu jsem po “té” scéně hledal pod sedačkou. Bohužel prolnutí paralelních postav - spidermanů - je cringe až na půdu. Jedna trapná hláška střídá druhou a já si přál, aby nezůstali do konce. Zůstali. Celkově jsem se této trilogii stranil, ale musím dát klobouček! Takhle ukočírovat dvakrát přepálenou popcornovku… to chce talent i koule. A obojí má očividně Watts na rozdání. Bejt mi patnáct, je to za plnou palbu bez mrknutí oka.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Celkem (když nemáte žádná očekávání) slibný start, celkem nabuzující prostředek a prachbídný dojezd… Umělohmotná, popcornová, až detinsky smrdící slabotka o emařovi, co se tváří a mluví jak ublížený chlapec z twilight "I feel like nothing..." a fouká písečný prášek. Nudné a útrpně Netflixovské.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Akční scény berou dech, jako blockbuster je to naprosto funkční a formálně nádherné, scénář je úsměvně debilní ( vědět o hlavní postavě, že je legenda a nejlepší z nejlepších by stačilo bohatě jednou ), čili jako pocta devadesátkám to vykouzlí nejeden nostalgický úsměv. Na druhou stranu je to naprosto zbytečně dlouhé, extrémně až komicky vyžehlené (od kostýmů až po hlaďoučké ksichty naprosto všech), svénář je debilní až moc a co především… jak už dlouho nic, neuvěřitelně overrated. Jako typická americká limonáda na jedno použití to nicméně zachutná i přes to, že jde omstrašnou píčovinu.

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Mít to tři díly, je to pecka. A ten namakanej Taron co nosí pod pažema dva melouny a má kalhoty nad pupkem jak Van Damme v devadesátkách, tomu přijít na chuť prostě stále neumím, byť se i herecky snažil. Zato Ray Liotta a jeho patnáct minut z celého seriálu, by si klidně s takovou rolí ve filmu odtáhnul sošku za vedlejší krásnou roli jedna dvě.

plakát

Volejte Saulovi - Všechno je to pryč, Saule (2022) (epizoda) 

Pro mě osobně jeden ze tří nejlepších seriálů ever, byť je zakončení důstojné, nemůžu se zbavit dojmu natahovanosti v posledních třech epizodách a naprosté zbytečnosti crossoveru Breaking bad, který byl v každém případě naprosto navíc, stejně jako "stroj času" v poslední epizodě. Na to aby nám každá z těch nejzásadnějších postav řekla "Co by, kdyby..." je Gilligan teda větší pán.  Co si bez nich počnu, to opravdu nevím... Ale finále (myslím cca poslední tři čtyři díly) je pouze takové hm, dobrý. I přes to, skončil nádherný masterpiece.

plakát

Hra s nevěrou (2005) 

Thriller ze staré školy. Jeden z nejzbytečnějších konců ve filmu ever. Cassell to drží lehce nad průměrem.

plakát

Zkouška - Fielderova metoda (2022) (epizoda) 

Spousta času vypráskaná v momentech, kdy se Nathan snaží vžít do člověka ( herce ) na základě opakováním si situací, kterými Nathanův herec procházel… Aby Nathan nakonec i krátkodobým žitím v hercově domově a spaním v jeho posteli zjistil, že se do něj nejde plně vžít ( do člověka všeobecně ) ?? A podstatná část vnímání a pochopení někoho druhého je prostě odhad? Jako kvůli tomuhle zjištění to všechno? To by stačilo sesmolit selským rozumem snad i v jedné větě. Sehraný konec tlačící krkolomě na emotivní notu, tomu pak sotva vytahuje trn z paty. Tímhle dílem mě Nathan k smrti nudil, takže velmi opatrné, spíš vymodlené tři a to jen kvůli víře, že tohle všechno bude mít později nějaký smysl, či pointu.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Amber Midthunter jsem její indiánku nevěřil ani na vteřinu. Stejně tak jejímu filmovému bratrovi. Nemusí za to nutně "eng" jazyk kterým mluví, ale je to hlavně projev i řeč těla. Kdyby se v jednom se záběrů jeden z nich podíval na mobil, řekl "what the fuck bro" vůbec by mě to nepřekvapilo. Jednoduše jsem tam viděl po celou dobu herečku v Indiánském kostýmu a to je problém číslo jedna, se kterým to bohužel celé padá dost na držku. Naštěstí, když dojde na akci, je na co koukat a má to patřičné koule. Škoda jen, že to nemá atmosféru, jakou by si to zasloužilo a debilní konec navrch - chápej jak si ho Indiánka podá - tomu nepřidá.