Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 087)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Epické, ano. Ale pořád stejně mrtvé. Herci pronášejí repliky, jakoby je četli z patra. Žádný dialog není lidský. Herci odvádějí svou práci pouze svou přítomností a mluví mezi sebou nepřítomně. Duna je tím pádem pouhou atrakcí. Emočně je mi každá z postav naprosto ukradená, snad až na Chani. Kdyby to dopadlo jakkoli, emotivní výsledek bude pokaždé stejný. Krásné obrázky, fantasticky sound design.

plakát

Vrah naoko (2023) 

Nic víc než fajn - průměrný biják na nedělní upršené odpoledne, který drží nad vodou moc fajn dialogy. Na Linklatera nelichotivé. Zámořské super ohlasy nepobírám.

plakát

Asphalt City (2023) 

Atmoška výborná. Herecky civilní. Režijně sebevědomé. Být to kratší, je to pecka. Bohužel jsme “toto téma” a tyto starosti v betonové džungli viděli mnohokrát. Přesto je “dávkování” suveréní.

plakát

Kde zpívají raci (2022) 

Jako, že se celá rodina na sebe navzájem vysere a tu nejmenší nejkřehčí opustí i poslední člen rodiny a nechá ji napospas agresivnímu fotrovi... O.k. Řeknu si, všichni do jednoho jsou to sobecký kurvy ( což nevím, jestli byl záměr ). To, že dívka z bažin je nejlépe oblékanou dívkou kam lidské oko dohlédne, i přes fakt, že se celý svůj život straní lidí, už mě trochu pleskalo přes rypák. I fakt, že její barák, ve kterém žije celou dobu sama, nijak nechátrá. Nevím no. Ta naškrobenost tomu sráží kolena od A do Z. Trošku upocenosti, potrhanosti a špíny by teda rozhodně v tomto případě neškodilo. Ta červená knihovna v popředí se dá přežít. Ta krimi/soudní linka, ta je pak už bohužel docela dost nudná. A ta ,,černá a bílá" na každém rohu? Dost mě to sralo. Přitom takový potenciál. Silný to mohlo být. 50%

plakát

Bastard (2023) 

Film, který ničím nepřekvapí, nemá žádný opulentní highlight a je po všech stránkách tradicionalistický. A přesto je ve všech ohledech krásný, až do prdele.

plakát

Rivalové (2024) 

Zendaya je pro mě naprostá femme fatale. Sledovat jí v čemkoli je slast pro oči i smysly. Závěr příjemně vyhrocenej. Tím pro mě výčet ,,highlightů" nového Guadagnina končí. V čemkoli - ,,více tam, méně tam", standartní podívaná, která trpí nedostatkem sympatií k hlavní trojici. Což je u filmu založeném na vztahu trojúhelníku docela velkej kruci prdel Jinak fajn film.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Špičková filmová poezie, která trpí bohužel absencí soudného dramaturga a tak křivka zbytečného a vynikajícího skáče mezi díly nahoru a dolů. Což je škoda. Mohlo to být dokonalé. I tak jsem si moc pošmáknul.