Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 245)

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Now, we're worse than exes. We're friends. Jane Austen nejde občůrat, takže Persuasion ve vytyčených mantinelech občas působí jako slon v porcelánu. Jenže, Dakotu Johnson mám rád a bavilo mě, když na mě mluvila, mrkala nebo koulela očima. Něco na tomhle po-fleabagování Austenové je. Příjemné rozptýlení.

plakát

Ta dívka z fotky (2022) 

Být to film, tak je to ta nejpřekombinovanější zápletka široko daleko. Oči na vrch hlavy a ještě tak za tři hvězdy, protože scénáristi nevěděli co tam natlačit, tak do toho raději dali úplně všechno. Jenže tohle je realita. Přísný dokument, z kterého mrazí.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Série malých předeher plná syrových výkonů a překvapivých podnětů k zamyšlení. Žádné přehánění, žádné přetahování, sice taky žádný pořádný orgamus, ale rozhodně příjemné pohlazení.

plakát

Men (2022) 

Nechtělo se mi nad tím vůbec přemýšlet. Atmosféra první hodinu fajn, ale nějak se mi ty jednotlivé fragmenty nesložily v závěru do celku, z kterého bych si sedl na zadek. Chápu, Garland zkoumá mysogynii z několika úhlů a studii zakončuje zvoláním: muž bez ženského prvku nezvládne nic lepšího, než kopírovat sám sebe do zblbnutí, ale nedalo se to sdělit jinak, než prostřednictvím hororového podobenství?

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Jasně "Surgery is the new sex!" ať máme něco, co to prvoplánově prodá na první dobrou. Ale pod povrchem to je Cronenbergova posthumanistická performance, která neortodoxním způsobem říká, že změna je nevyhnutelná, tak proč proti ní bojovat. I přes to, že srdce a mozek tu explicitně zobrazeny nejsou, to má oba dva orgány na správných místech.

plakát

Queer as Folk (2022) (seriál) 

S hodně velkou nadsázkou Nejhorší člověk na světě po americku, zabalený v duhové vlajce. Chaotická podívaná, plná chaotických charakterů a chaotických zvratů. Není to dokonalý, ale má to srdce a Samanthu Jones.

plakát

Fire Island (2022) 

Co by asi na tuhle gay reimaginaci Pýchy a předsudku plnou sexu a drog řekla sama Austenová? Nečekané orgie od Disneye.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Doctor Strange v mnohovesmíru trapností. Chápu nadšení z toho, že MARVEL zkouší žánrově nové vody. I chvalozpěvy na to, že jde o poměrně autorský film, z kterého je ta Raimiho ruka cítit celou dobu. Ale co to líné vyprávění? Dialogy, u kterých mi bylo líto, že je pronáší tahle banda postav? A ta dějová linka s Wandou? To si po WandaVision nezasloužila. Udělat z ní jen naštvanou čarodějnici s kruhama pod očima, která chodí, lítá nebo mává rukama, aby za odměnu dostala dvě emotivní scény v závěru je celkem tristní. Zajímavá reakce na DC a jeho The Suicide Squad. Pro mě bohužel v podobně stupidní kvalitě.

plakát

Fresh (2022) 

Randění je v dnešní době fakt horor, takže když se rozhodnete dát sebe všanc na online seznamce, může vás to stát doslova a do písmene zadek.

plakát

Mladá modrá krev (2021) (seriál) 

The Crown meets the Skam. Bolestně reálné v zachycení každodenních problémů života teenagerů. Švédsky syrové drama, které působí jako zfilmovaný příběh, který se skutečně stal. Taky bych chtěl vidět crossover Young Royals s Heartstopper. Je mi trochu líto Pernilli August. S Anakinem jí to moc nevyšlo a tady s princem Wilhelmem to vypadá taky nahnutě.